Lomakkeet

Anna palautetta

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Sairaalat

Olemme mukana edistämässä sairaalapotilaiden hyvää ravitsemushoitoa tarjoamalla laadukkaita, terveellisiä ja monipuolisia aterioita

 

Noudatamme Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemushoitosuositusta (pdf) vuodelta 2010. Maittava sairaalaruoka antaa mallin terveyttä edistävästä ja sairauden hoitoon sopivasta ruokavaliosta. Tarjoamme perusruokavalion lisäksi erityisruokavalioita kattavasti potilaiden tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Erityistä huomiota kiinnitämme riittävään energian ja proteiinin määrään.

Edistämme kestävää kehitystä suosimalla kotimaisia vihanneksia, juureksia, viljaa, perunaa ja broileria. Lisäksi kiinnitämme huomiota ruokahävikin minimoimiseen kaikissa ruoan valmistuksen ja tarjoamisen vaiheissa.

Asiakkaista huolehtivan henkilökunnan avuksi on laadittu yhteistyössä Kymsoten ravitsemusterapeuttien kanssa Ravitsemuskäsikirja. Käsikirja on henkilökunnan luettavissa ateriatilausjärjestelmästä sekä Kymsoten intrasta hakusanalla Ravitsemuskäsikirja.

Ruokalistat

Sairaaloiden ruokalistat löydät täältä: Sairaaloiden ruokalistat

Ruokalistalla näkyvien aterianosien lisäksi jokaisella aterialla tarjotaan myös ruokajuomaa, täysjyväleipää ja kasvirasvalevitettä. Lounaalla ja päivällisellä tarjoillaan öljypohjaista salaatinkastiketta.

Ruokalistoilla huomioitavat teemat ja juhlapäivät löydät täältä: Teemat ja juhlapäivät 2021 (pdf)

Ruokailun kehittäminen yhdessä asiakkaiden kanssa

Vastaanotamme päivittäin palautetta sekä suullisesti, että sähköisten palautekanavien kautta. Asiakastyytyväisyyskysely toteutetaan joka toinen vuosi ja sairaalan tilaaja-asiakkaat arvioivat toimintaamme vuosittain toteutettavien laadunarviointien kautta. Moniammatillinen palveluraati kokoontuu 1 – 2 kertaa vuodessa. Palveluraadin tärkein tehtävä on sopia kehittämiskohteista ja seurata niiden toteutumista.

Anna palautetta, haluamme kehittyä: Asiakaspalaute

Muu info

Potilas-ja hoivaruokailun annosteluohje 29.3.2021 (pdf)
Sosemaisen ruokavalion annosteluohje 26.2.2021 (pdf)

Pyyhkäise vasemmalle

  • Anna palautetta

  • Ruokalistat