Lomakkeet

Anna palautetta

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Koulut ja oppilaitokset

Olemme mukana edistämässä lasten ja nuorten terveyttä ja hyvinvointia tarjoamalla laadukkaita, terveellisiä ja monipuolisia aterioita

 

Noudatamme Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksia Syödään ja opitaan yhdessä -kouluruokailusuositus, 2017 (pdf) sekä Hyvinvointia ja yhteisöllisuutta ruokailusta – Ruokailusuositus ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin, 2019 (pdf). Edistämme kestävää kehitystä suosimalla kotimaisia vihanneksia, juureksia, viljaa, perunaa ja broileria. Oppilas- ja opiskelijaravintoloissa tarjotaan päivittäin kaksi pääruokavaihtoehtoa, joista toinen on kasvisruokaa. Lisäksi kiinnitämme huomiota ruokahävikin minimoimiseen kaikissa ruoan valmistuksen ja tarjoamisen vaiheissa.

Ravitsemussuositukset täyttävät ateriakokonaisuudet ovat suurelta osin sydänmerkkiaterioita, joissa rasvan laatu sekä suolan ja kuidun määrä täyttävät myös sydänliiton asettamat sydänmerkkikriteerit.

Ruokalistat

Oppilas- ja opiskelijaravintoloiden ruokalistat löydät täältä: Oppilas- ja opiskelijaravintoloiden ruokalistat

Ruokalistalla näkyvien aterianosien lisäksi jokaisella aterialla tarjotaan myös rasvatonta maitoa/piimää, täysjyväleipää, kasvirasvalevitettä ja öljypohjaista salaatinkastiketta.

Ruokalistoilla huomioitavat teemat ja juhlapäivät löydät täältä: Teemat ja juhlapäivät 2021 (pdf)

Erityisruokavaliot

Ruokailussa huomioidaan erityisruokavaliot. Erityisruokavalion edellytyksenä on terveydellinen syy, tai eettisiin valintoihin, tai uskontoon liittyvä syy. Oppilaan tulee noudattaa kyseistä ruokavaliota myös kotona. Huomioitavaa on, että terveydellisestä syystä tarvittava erityisruokavalio tulee olla lääkärin toteama. Mikäli näin ei ole, on otettava yhteyttä kouluterveydenhoitajaan. Eettisiin valintoihin, tai uskontoon liittyvissä ruokavalinnoissa lapselle voidaan tarjota kasvisruokavalio tai sianlihaton ruokavalio. Erityisruokavalio valmistetaan silloin, kun kumpikaan päivän lounasvaihtoehdoista ei sovi oppilaan ruokavalioon.

Tilaa erityisruokavalio oppilas- ja opiskelijaravintolaan täyttämällä sähköinen erityisruokavaliolomake täältä: https://response.questback.com/kotkankaupunki/jpxgnxupqk

18 vuotta täyttänyt oppilas voi täyttää lomakkeen itse. Lomake täytetään uudestaan joka kevät ja aina, kun ruokavalioon tulee muutoksia.

Ruokailun kehittäminen yhdessä asiakkaiden kanssa

Vastaanotamme päivittäin palautetta sekä suullisesti, että sähköisten palautekanavien kautta. Oppilaat vastaavat asiakastyytyväisyyskyselyyn joka toinen vuosi ja koulun tilaaja-asiakkaat arvioivat toimintaamme vuosittain toteutettavien laadunarviointien kautta. Moniammatillinen palveluraati kokoontuu 1 – 2 kertaa vuodessa. Palveluraadin tärkein tehtävä on sopia kehittämiskohteista ja seurata niiden toteutumista.

Anna palautetta, haluamme kehittyä: Asiakaspalaute

Makuraateja ja Toiveruokapäiviä

Oppilaista koostuva makuraati kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Raadissa nuoret pääsevät osallistumaan ruokien tuotekehitykseen maistelemalla tuotekehityksen uutuuksia ja antamalla niistä palautetta. Toiveruokapäiviä järjestetään kaksi kertaa vuodessa.

Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n koulujen ja päiväkotien ravitsemuskäsikirja

Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n oma Koulujen ja päiväkotien ravitsemuskäsikirja on tarkoitettu Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n henkilökunnan, opetushenkilöstön, neuvolan, kouluterveydenhuollon, sekä vanhempien ja oppilaiden käyttöön. Kirja sisältää tietoa lasten ja nuorten ravitsemuksesta, infoa päiväkodeissa ja kouluissa tarjottavien aterioiden sisällöstä, sekä erityisruokavalioista. Lisäksi käsikirjasta on luettavissa yhdessä päiväkotien, koulujen, neuvolan ja kouluterveydenhuollon kanssa määritellyt erityisruokavalioiden selvittämisen toimintamallit.

Tutustu ravitsemuskäsikirjaan tästä: Ravitsemiskäsikirja (päiväkodit ja koulut) 18.8.2021.pdf

Lisätietoa ravitsemuksesta verkossa

Suomalaiset ravitsemussuositukset – Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2014

www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/

neuvokasperhe.fi/

www.sydanmerkki.fi/

Muu info

Hiilihydraattitaulukko 18.8.2021.pdf

Pyyhkäise vasemmalle

  • Tilaa erityisruokavalio Oppilas- ja Opiskelijaravintolaan lukuvuodelle 2021-2022

  • Anna palautetta

  • Ruokalistat

  • Oppilas- ja opiskelijaravintoloiden yhteystiedot