Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Kasvisruokien riittävä proteiinin saanti varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla tai kananmunalla.

Kasvisruokien riittävä proteiinin saanti varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla ja kananmunalla.

Proteiinit eli valkuaisaineet ovat sekä suoja- että energiaravintoaineita. Proteiineja tarvitaan kehossa lukuisiin eri tarkoituksiin ja niistä saadaan myös energiaa.

Käytämme kasvisruoissa seuraavia kasviproteiinin lähteitä:

Härkäpapurouhe on valmistettu rouhimalla ja fermentoimalla kotimaisesta härkäpavusta.
Fermentoinnin ansiosta sopii yleensä myös herkkävatsaisille.

Härkis rouheseos on valmistettu härkäpavusta ja herneestä.
Härkis rouheseos on maultaan mieto ja sitä käytetään joissakin vuokaruoissa.

Härkis on valmistettu härkäpavusta, herneestä ja rypsiöljystä. Se sisältää myös sipuliuutetta ja mustapippuria. Härkis saattaa sisältää pieniä määriä gluteenitonta kauraa.

Quorn on valmistettu sienestä käymisellä tuotetusta mykoproteiinista.
Quornia käytetään rouheena, palana, suikaleena ja nugettina.

Soijarouhe on valmistettu kylmäpuristamalla soijapavuista.
Soijarouhetta käytetään valmiiksi turvotettuna eli käyttövalmiina.

Soijahiutale on valmistettu puristamalla ja paahtamalla soijapavusta.
Soijahiutaletta käytetään mm. kasviskastikkeessa ja kasvissuikalekeitossa.

Tofu on valmistettu juoksettamalla soijajuomasta.
Tofua käytetään lähinnä kuutiona.

Eggie on valmistettu kananmunasta.
Eggietä käytetään nakkipalaa muistuttavana palana ja kinkkusuikaletta muistuttavana suikaleena.

Mifu on valmistettu maidosta.
Mifua käytetään suikaleena, rakeena ja jauhiksena.

Herneproteiinirouhe on valmistettu herneestä.
Herneproteiinirouhe on maultaan mieto ja sopii yleensä hyvin myös herkkävatsaisille.

Kaurajauhis on valmistettu täysjyväkaurasta, kauraleseestä sekä peruna- ja herneproteiinista. Tuote valmistetaan linjalla, jolla käsitellään myös maitoa, kananmunaa ja muita viljoja sisältäviä tuotteita. Kaurajauhis on maultaan mieto ja sen rakenne muistuttaa kypsää jauhelihaa.

Vegelastu on valmistettu kasviksista ja soijasta.

Seitan on valmistettu vehnästä.

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 1.6.2023

    Tule meille sijaiseksi Staffpointin kautta

    Lue lisää

  • 17.5.2023

    Avoin työpaikka: Kokki Kouvolan alueen valmistuskeittiöihin

    Lue lisää

  • 10.5.2023

    Kasvisruokareseptikilpailussa palkittua seitankastiketta ja täysjyväohraa tarjolla oppilas- ja opiskelijaravintoloissa 11.5.2023

    Lue lisää

  • 5.5.2023

    Makunne Ravintola ToiveLounas Karhulan sairaalan yhteydessä lopettaa toimintansa 31.5.2023 klo 13

    Lue lisää

  • 28.4.2023

    Hyvää vappua 2023

    Lue lisää

  • 27.4.2023

    Makunne Ravintola-Kahvila Poiju palvelee 27.-28.4.2023 klo 8-15

    Lue lisää

  • 12.4.2023

    Tilaa erityisruokavalio Oppilas- ja Opiskelijaravintolaan lukuvuodelle 2023-2024

    Lue lisää

  • 12.4.2023

    Tutustu Kymijoen Ravintopalveluiden Vuosikatsaukseen 2022

    Lue lisää

  • 5.4.2023

    Hyvää pääsiäistä 2023

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset