Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Kasvisruokien riittävä proteiinin saanti varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla tai kananmunalla.

Kasvisruokien riittävä proteiinin saanti varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla ja kananmunalla.

Proteiinit eli valkuaisaineet ovat sekä suoja- että energiaravintoaineita. Proteiineja tarvitaan kehossa lukuisiin eri tarkoituksiin ja niistä saadaan myös energiaa.

Käytämme kasvisruoissa seuraavia kasviproteiinin lähteitä:

Härkäpapurouhe on valmistettu rouhimalla ja fermentoimalla kotimaisesta härkäpavusta.
Fermentoinnin ansiosta sopii yleensä myös herkkävatsaisille.

Härkis rouheseos on valmistettu härkäpavusta ja herneestä.
Härkis rouheseos on maultaan mieto ja sitä käytetään joissakin vuokaruoissa.

Härkis on valmistettu härkäpavusta, herneestä ja rypsiöljystä. Se sisältää myös sipuliuutetta ja mustapippuria. Härkis saattaa sisältää pieniä määriä gluteenitonta kauraa.

Quorn on valmistettu sienestä käymisellä tuotetusta mykoproteiinista.
Quornia käytetään rouheena, palana, suikaleena ja nugettina.

Soijarouhe on valmistettu kylmäpuristamalla soijapavuista.
Soijarouhetta käytetään valmiiksi turvotettuna eli käyttövalmiina.

Soijahiutale on valmistettu puristamalla ja paahtamalla soijapavusta.
Soijahiutaletta käytetään mm. kasviskastikkeessa ja kasvissuikalekeitossa.

Tofu on valmistettu juoksettamalla soijajuomasta.
Tofua käytetään lähinnä kuutiona.

Eggie on valmistettu kananmunasta.
Eggietä käytetään nakkipalaa muistuttavana palana ja kinkkusuikaletta muistuttavana suikaleena.

Mifu on valmistettu maidosta.
Mifua käytetään suikaleena, rakeena ja jauhiksena.

Herneproteiinirouhe on valmistettu herneestä.
Herneproteiinirouhe on maultaan mieto ja sopii yleensä hyvin myös herkkävatsaisille.

Kaurajauhis on valmistettu täysjyväkaurasta, kauraleseestä sekä peruna- ja herneproteiinista. Tuote valmistetaan linjalla, jolla käsitellään myös maitoa, kananmunaa ja muita viljoja sisältäviä tuotteita. Kaurajauhis on maultaan mieto ja sen rakenne muistuttaa kypsää jauhelihaa.

Vegelastu on valmistettu kasviksista ja soijasta.

Seitan on valmistettu vehnästä.

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 31.1.2023

    Liity osaavien hyvinvoinnin rakentajien joukkoon

    Lue lisää

  • 31.1.2023

    Makunne Ravintola-Kahvila Poiju avoinna 31.1. klo 8-14

    Lue lisää

  • 24.1.2023

    Tervetuloa kesäduuniin keittiöön

    Lue lisää

  • 20.1.2023

    Makunne Ravintola-Kahvila Poiju suljettu 21.-22.1.2023

    Lue lisää

  • 12.1.2023

    Makunne Ravintola-Kahvila Poiju suljettu 14.-15.1.2023

    Lue lisää

  • 5.1.2023

    Hyvää loppiaista 6.1.2023

    Lue lisää

  • 3.1.2023

    Teemat ja juhlapäivät ruokalistoilla 2023

    Lue lisää

  • 2.1.2023

    Makunne Ravintola-Kahvila Poiju palvelee poikkeavin aukioloajoin ajalla 28.12.2022-6.1.2023

    Lue lisää

  • 29.12.2022

    Kymijoen Ravintopalveluiden toiminta laajenee 1.1.2023

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset