Kasvisruokien riittävä proteiinin saanti varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla ja kananmunalla.
Proteiinit eli valkuaisaineet ovat sekä suoja- että energiaravintoaineita. Proteiineja tarvitaan kehossa lukuisiin eri tarkoituksiin ja niistä saadaan myös energiaa.
Käytämme kasvisruoissa seuraavia kasviproteiinin lähteitä:
Härkäpapurouhe on valmistettu rouhimalla ja fermentoimalla kotimaisesta härkäpavusta.
Fermentoinnin ansiosta sopii yleensä myös herkkävatsaisille.
Härkis rouheseos on valmistettu härkäpavusta ja herneestä.
Härkis rouheseos on maultaan mieto ja sitä käytetään joissakin vuokaruoissa.
Härkis on valmistettu härkäpavusta, herneestä ja rypsiöljystä. Se sisältää myös sipuliuutetta ja mustapippuria. Härkis saattaa sisältää pieniä määriä gluteenitonta kauraa.
Quorn on valmistettu sienestä käymisellä tuotetusta mykoproteiinista.
Quornia käytetään rouheena, palana, suikaleena ja nugettina.
Soijarouhe on valmistettu kylmäpuristamalla soijapavuista.
Soijarouhetta käytetään valmiiksi turvotettuna eli käyttövalmiina.
Soijahiutale on valmistettu puristamalla ja paahtamalla soijapavusta.
Soijahiutaletta käytetään mm. kasviskastikkeessa ja kasvissuikalekeitossa.
Tofu on valmistettu juoksettamalla soijajuomasta.
Tofua käytetään lähinnä kuutiona.
Eggie on valmistettu kananmunasta.
Eggietä käytetään nakkipalaa muistuttavana palana ja kinkkusuikaletta muistuttavana suikaleena.
Mifu on valmistettu maidosta.
Mifua käytetään suikaleena, rakeena ja jauhiksena.
Herneproteiinirouhe on valmistettu herneestä.
Herneproteiinirouhe on maultaan mieto ja sopii yleensä hyvin myös herkkävatsaisille.
Kaurajauhis on valmistettu täysjyväkaurasta, kauraleseestä sekä peruna- ja herneproteiinista. Tuote valmistetaan linjalla, jolla käsitellään myös maitoa, kananmunaa ja muita viljoja sisältäviä tuotteita. Kaurajauhis on maultaan mieto ja sen rakenne muistuttaa kypsää jauhelihaa.
Vegelastu on valmistettu kasviksista ja soijasta.
Seitan on valmistettu vehnästä.
Ajankohtaista
Pyyhkäise vasemmalle
-
Meille töihin
1.6.2023
Tule meille sijaiseksi Staffpointin kautta
Lue lisää
-
Meille töihin
17.5.2023
Avoin työpaikka: Kokki Kouvolan alueen valmistuskeittiöihin
Lue lisää
-
Koulut ja oppilaitokset
10.5.2023
Kasvisruokareseptikilpailussa palkittua seitankastiketta ja täysjyväohraa tarjolla oppilas- ja opiskelijaravintoloissa 11.5.2023
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
5.5.2023
Makunne Ravintola ToiveLounas Karhulan sairaalan yhteydessä lopettaa toimintansa 31.5.2023 klo 13
Lue lisää
-
Uutinen
28.4.2023
Hyvää vappua 2023
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
27.4.2023
Makunne Ravintola-Kahvila Poiju palvelee 27.-28.4.2023 klo 8-15
Lue lisää
-
Koulut ja oppilaitokset
12.4.2023
Tilaa erityisruokavalio Oppilas- ja Opiskelijaravintolaan lukuvuodelle 2023-2024
Lue lisää
-
Uutinen
12.4.2023
Tutustu Kymijoen Ravintopalveluiden Vuosikatsaukseen 2022
Lue lisää
-
Uutinen
5.4.2023
Hyvää pääsiäistä 2023
Lue lisää