Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Kasvisruokien riittävä proteiinin saanti varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla tai kananmunalla.

Proteiinit eli valkuaisaineet ovat sekä suoja- että energiaravintoaineita. Proteiineja tarvitaan kehossa lukuisiin eri tarkoituksiin ja niistä saadaan myös energiaa.

Käytämme kasvisruoissa seuraavia kasviproteiinin lähteitä:

Härkäpapurouhe on valmistettu rouhimalla ja fermentoimalla kotimaisesta härkäpavusta.
Fermentoinnin ansiosta sopii yleensä myös herkkävatsaisille.

Härkis rouheseos on valmistettu härkäpavusta ja herneestä.
Härkis rouheseos on maultaan mieto ja sitä käytetään joissakin vuokaruoissa.

Quorn on valmistettu sienestä käymisellä tuotetusta mykoproteiinista.
Quornia käytetään rouheena, palana, suikaleena ja nugettina.

Soijarouhe on valmistettu kylmäpuristamalla soijapavuista.
Soijarouhetta käytetään valmiiksi turvotettuna eli käyttövalmiina.

Soijahiutale on valmistettu puristamalla ja paahtamalla soijapavusta.
Soijahiutaletta käytetään mm. kasviskastikkeessa ja kasvissuikalekeitossa.

Tofu on valmistettu juoksettamalla soijajuomasta.
Tofua käytetään lähinnä kuutiona.

Eggie on valmistettu kananmunasta.
Eggietä käytetään nakkipalaa muistuttavana palana ja kinkkusuikaletta muistuttavana suikaleena.

Mifu on valmistettu maidosta.
Mifua käytetään suikaleena, rakeena ja jauhiksena.

Herneproteiinirouhe on valmistettu herneestä.
Herneproteiinirouhe on maultaan mieto ja sopii yleensä hyvin myös herkkävatsaisille.

Vegelastu on valmistettu kasviksista ja soijasta.

Seitan on valmistettu vehnästä.

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 30.9.2022

    Juhlimme Vanhustenpäivää 2.10.2022

    Lue lisää

  • 26.9.2022

    Kansainvälinen YK:n koulumaitopäivä 28.9.2022

    Lue lisää

  • 23.9.2022

    Makunne Ravintola-Kahvila Poiju sulkeutuu pe 23.9. klo 15

    Lue lisää

  • 21.9.2022

    Liity kasvavaan joukkoomme! Avoimia työpaikkoja keittiöalan ammattilaisille

    Lue lisää

  • 19.9.2022

    Työllisty ammatti- ja palvelukeittiöön Kymijoen Ravintopalveluille

    Lue lisää

  • 18.9.2022

    Kasvisten maistelupaketit päiväkoteihin ja esikouluihin vko 38

    Lue lisää

  • 16.9.2022

    Sadonkorjuuviikolla 19. – 25.9. maistellaan syksyn makuja

    Lue lisää

  • 30.8.2022

    Nähdään Rekry, työelämä- ja koulutusmessuilla Kouvolassa 15.9.2022 klo 10 – 18

    Lue lisää

  • 26.8.2022

    Makunne Ravintola ToiveLounas avaa ovensa kesän jälkeen 1.9.2022

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset