Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Kasvisruokien riittävä proteiinin saanti varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla tai kananmunalla.

Kasvisruokien riittävä proteiinin saanti varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla ja kananmunalla.

Proteiinit eli valkuaisaineet ovat sekä suoja- että energiaravintoaineita. Proteiineja tarvitaan kehossa lukuisiin eri tarkoituksiin ja niistä saadaan myös energiaa.

Käytämme kasvisruoissa seuraavia kasviproteiinin lähteitä:

Härkäpapurouhe on valmistettu rouhimalla ja fermentoimalla tai kuivaamalla kotimaisesta härkäpavusta. Fermentoinnin ansiosta sopii yleensä myös herkkävatsaisille.

Härkis rouheseos on valmistettu härkäpavusta ja herneestä.
Härkis rouheseos on maultaan mieto ja sitä käytetään joissakin vuokaruoissa.

Härkis on valmistettu härkäpavusta, herneestä ja rypsiöljystä. Se sisältää myös sipuliuutetta ja mustapippuria. Härkis saattaa sisältää pieniä määriä gluteenitonta kauraa.

Quorn on valmistettu sienestä käymisellä tuotetusta mykoproteiinista.
Quornia käytetään rouheena, palana, suikaleena ja nugettina.

Soijarouhe on valmistettu kylmäpuristamalla soijapavuista.
Soijarouhetta käytetään valmiiksi turvotettuna eli käyttövalmiina.

Soijahiutale on valmistettu puristamalla ja paahtamalla soijapavusta.
Soijahiutaletta käytetään mm. kasviskastikkeessa ja kasvissuikalekeitossa.

Tofu on valmistettu juoksettamalla soijajuomasta.
Tofua käytetään lähinnä kuutiona.

Eggie on valmistettu kananmunasta.
Eggietä käytetään nakkipalaa muistuttavana palana.

Mifu on valmistettu maidosta.
Mifua käytetään suikaleena ja jauhiksena.

Herneproteiinirouhe on valmistettu herneestä.
Herneproteiinirouhe on maultaan mieto ja sopii yleensä hyvin myös herkkävatsaisille.

Härkis Kaurajauhis on valmistettu gluteenittomasta kaurasta sekä herne- ja härkäpapuproteiinista. Härkis Kaurajauhis on maustettu ja sen rakenne muistuttaa kypsää jauhelihaa.

Vebablastu on valmistettu vehnästä, herneproteiinista ja perunatärkkelyksestä.

Kasvisruokien kasviproteiinin lähteitä – pdf-tiedosto

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 11.4.2024

    Kymijoen Ravintopalveluiden Vuosikatsaus 2023 e-julkaisuna

    Lue lisää

  • 8.4.2024

    Tilaa erityisruokavalio Oppilas- ja Opiskelijaravintolaan lukuvuodelle 2024-2025

    Lue lisää

  • 27.3.2024

    Hyvää pääsiäistä 2024

    Lue lisää

  • 8.3.2024

    Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo sulkeutuu 13.3.2024 poikkeuksellisesti klo 13.30

    Lue lisää

  • 27.2.2024

    Ravintoloissa teemapäivä Kreikka 7.3.2024

    Lue lisää

  • 12.2.2024

    Hyvää laskiaistiistaita 13.2.2024

    Lue lisää

  • 30.1.2024

    Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo sulkeutuu 13.2.2024 poikkeuksellisesti klo 12

    Lue lisää

  • 24.1.2024

    Olemme mukana Kesäksi Duuniin -tapahtumissa Kotkassa 25.1.2024 ja Kouvolassa 1.2.2024

    Lue lisää

  • 15.1.2024

    Tervetuloa kesäduuniin 2024 keittiöön – Haku päättyy 18.2.2024

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset