Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Kasvisruokien riittävä proteiinin saanti varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla tai kananmunalla.

Kasvisruokien riittävä proteiinin saanti varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla ja kananmunalla.

Proteiinit eli valkuaisaineet ovat sekä suoja- että energiaravintoaineita. Proteiineja tarvitaan kehossa lukuisiin eri tarkoituksiin ja niistä saadaan myös energiaa.

Käytämme kasvisruoissa seuraavia kasviproteiinin lähteitä:

 

Eggie on valmistettu kananmunasta.
Eggietä käytetään nakkipalaa muistuttavana palana.

Herneproteiinirouhe on valmistettu herneestä.
Herneproteiinirouhe on maultaan mieto ja sopii yleensä hyvin myös herkkävatsaisille.

Härkis on valmistettu härkäpavusta, herneestä ja rypsiöljystä. Se sisältää myös sipuliuutetta ja mustapippuria. Härkis saattaa sisältää pieniä määriä gluteenitonta kauraa.

Härkäpapumuru on valmistettu fermentoidusta härkäpavusta.
Fermentoinnin ansiosta sopii yleensä myös herkkävatsaisille.

Härkäpapuproteiinirouhe on valmistettu härkäpapuproteiinista ja herneproteiinista. Saattaa sisältää pieniä määriä gluteenitonta kauraa.

Härkäpapurouhe on valmistettu rouhimalla ja fermentoimalla tai kuivaamalla kotimaisesta härkäpavusta. Fermentoinnin ansiosta sopii yleensä myös herkkävatsaisille.

Härkäpapurouheseos on valmistettu härkäpavusta ja herneestä.
Rouheseos on maultaan mieto ja sitä käytetään pääasiallisesti joissakin vuokaruoissa. Saattaa sisältää pieniä määriä gluteenitonta kauraa.

Jauhismuru on valmistettu ohrasta, vehnäproteiinista, soijasta ja perunatärkkelyksestä. Jauhismuru on maustettu ja sen rakenne muistuttaa kypsää jauhelihaa.

Mifu on valmistettu maidosta.
Mifua käytetään suikaleena.

Soijarouhe on valmistettu kylmäpuristamalla soijapavuista.
Soijarouhetta käytetään valmiiksi turvotettuna eli käyttövalmiina tai kuivattuna.

Tofu on valmistettu juoksettamalla soijajuomasta.
Tofua käytetään lähinnä kuutiona.

Quorn on valmistettu sienestä käymisellä tuotetusta mykoproteiinista.
Quornia käytetään rouheena ja palana.

Vebablastu on valmistettu vehnästä, herneproteiinista ja perunatärkkelyksestä.

 

Kasvisruokien kasviproteiinin lähteitä- Tulosta esille – pdf-tiedosto

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 28.6.2024

    Kymijoen Ravintopalvelut Oy 20 vuotta 1.7.2024

    Lue lisää

  • 19.6.2024

    Hyvää juhannusta 2024

    Lue lisää

  • 17.6.2024

    Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo suljettu kesäajan 1.7.- 31.7.2024

    Lue lisää

  • 22.5.2024

    Kasvisruokien riittävä proteiinin saanti varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla tai kananmunalla.

    Lue lisää

  • 21.5.2024

    Makunne Juhlapalvelut suljettu 1.-7.7.2024 ja 15.-21.7.2024

    Lue lisää

  • 14.5.2024

    Makunne Ravintola LounasKoks suljettu remontin ajaksi 29.5.-6.8.2024

    Lue lisää

  • 8.5.2024

    Hyvää helatorstaita 9.5.2024

    Lue lisää

  • 29.4.2024

    Hyvää vappua 2024

    Lue lisää

  • 11.4.2024

    Kymijoen Ravintopalveluiden Vuosikatsaus 2023 e-julkaisuna

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset