Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Vastuullisuus

Vastuullisesti toimien

 

Suurin osa suomalaisista syö säännöllisesti ammattikeittiöiden valmistamia aterioita: koulussa, työpaikkaruokalassa, opiskelijaruokalassa, ravintolassa tai sairaalassa. Suomen ammattikeittiöt valmistavat vuodessa 716 miljoonaa ruoka-annosta, eli yli 2 miljoonaa annosta jokainen päivä. Keskimäärin joka kolmas suomalainen käyttää päivittäin erilaisia ateriapalveluita. Ammattikeittiöiden tarjoamalla ruoalla on suuri merkitys.

Kymijoen Ravintopalvelut Oy valmistaa noin 19 000 annosta päivittäin. Käytämme tuotannossa laadukkaita ja turvallisia raaka-aineita, joiden alkuperämerkinnät on selvitetty ja yhtiömme tavoitteen mukaiset. Suosimme raaka-aineissa kotimaisia tuotteita ja käytettävien raaka-aineiden ravitsemuslaatu on aina tuotekehityksemme tarkistama. Huomioimme ympäristönäkökohdat raaka-ainehankinnasta aterioiden valmistukseen ja tarjoiluun asti. Tavoitteenamme on jo ruokalistasuunnittelussa miettiä aterioiden ympäristövaikutusten vähentämistä ruokalistaa ja reseptejä muokkaamalla. Ruokahävikin vähentäminen on yksi tärkeistä painopisteistä toiminnassamme, johon pyrimme vaikuttamaan mm.  tuotannonohjausjärjestelmällä, keskuskeittiö toimintamallilla, sekä asiakasviestinnän keinoin. Ruokahävikin vähentämisessä myös asiakkaiden osallistaminen on merkittävässä roolissa.

Vastuullisuustoimintaamme ohjaavat tärkeät painopisteet:

 – energiankulutuksen vähentäminen

– ruokahävikin vähentäminen

– punaisen lihan vähentäminen ja

– vastuulliset hankinnat