Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Jaana on viihtynyt pitkän työuran opiskelijaruokailun parissa ammattikoulun keittiössä

 Ekamin Haminan kampuksen kokenut asiakaspalvelun ammattilainen Jaana

”Olen ollut koko urani töissä ammattikoulun keittiössä. Tällä hetkellä olen vastaavana ravitsemistyöntekijänä Ekami Haminan kampuksen opiskelijaravintolassa. Olen ollut samassa paikassa töissä vuodesta 1982. Kymijoen Ravintopalveluille siirryin vuonna 2006.”

”Vastuullani on tuotteiden ja ruoan tilaaminen ja niiden riittävyys. Muihin työtehtäviini kuuluvat lounaan valmistelutyöt, kahvila- ja kassatyöskentely, laskutus, asiakaspalvelu ja erilaiset puhtaanapitotyöt. Lounasruoan lisäksi tarjoamme kahvilapalveluita. Valmistamme erilaisia vitriinituotteita ja paistamme leivonnaisia myyntiin. Lisäksi myynnissä on kahvia, teetä ja virvokkeita.

Työni vaatii muuttuvien ruokailijamäärien takia pelisilmää tilaamisessa. Lisäksi pitää olla tarkka ja huolellinen, jotta kaikkea on riittävästi.”

”Valmistuin Haminan ammattikoulusta suurtalouskokiksi ja pääsin heti vakituisiin töihin koulun keittiölle. Kokin ammatti oli unelma-ammattini ja siihen aikaan suositeltavakin tytöille. Kun aloitin työt ammattikoulun keittiössä, keittiö toimi opetuskeittiönä. Opiskelijat olivat mukana keittiön arjessa oppimassa. Nykyisin meillä on enää silloin tällöin työssäppijoita.

Työ on muuttunut vuosien varrella kokonaan; suurtalouskokin työ on muuttunut asiakaspalvelutyöksi. Opiskelijaravintolassa valmistetaan kylmäruokavalmistuksella lounasruoka ja valmistellaan salaattikomponentit ja lisukkeet. Ruoan terveellisyys on noussut enemmän esille, nykyisin kiinnitetään paljon huomiota esimerkiksi suolan ja rasvan määrään.”

”Meitä työskentelee opiskelijaravintolassa pääsääntöisesti kaksi henkilöä. Tämä mahdollistaa työtehtävien vuorottelun. Vuorottelemme kahvilan ja ruokasalin välillä; kiireessä tietenkin autamme toinen toisiamme. Palvelukeittiössä parasta ovat mahtavat asiakkaat. Asiakkaat ovat tuttuja ja mukavat juttutuokiot ovat osa päivää. Heiltä saatu positiivinen palaute antaa virtaa työhön. Lisäksi voimme vapaasti suunnitella työpäivän rytmityksen.”

 

Meillä on mahdollista työskennellä mm. asiakaspalvelutehtävissä, tervetuloa meille töihin!

Pyyhkäise vasemmalle

  • Meille töihin

  • Jaana on viihtynyt pitkän työuran opiskelijaruokailun parissa ammattikoulun keittiössä

  • Palvelukeittiötyö hurmaa monipuolisuudellaan