Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Työn ohella opiskellut dieettikokki Eeva-Liisa

Dieettikeittiön lahjakas ja ahkera dieettikokki Eeva-Liisa

Keskuskeittiö Kapyysissä Kotkan Jylpyllä toimiva dieettikeittiö huolehtii siitä, että jokainen asiakkaamme saa oman erityisruokavalionsa mukaisen, maukkaan ja ravitsevan aterian. Tiiviiseen porukkaan kuuluu dieettikokkeja, ravitsemistyöntekijöitä ja tuotantoassistentti, joille kaikille erityisruokavaliot ovat sydämen asia. Tällä osastolla arvostetaan oman ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, joten erityisruokavalioiden ja ravitsemuksen uusia tuulia seurataan ahkerasti. Eeva-Liisa on yksi dieettikeittiön dieettikokeista.

”Olen ollut Kymijoen Ravintopalveluilla töissä lähes yhdeksän vuotta, joista suurimman osan dieettikeittiössä. Dieettikokin työnkuva on laaja ja työtehtävät ovat osittain kiertäviä. Dieettikeittiössä valmistamme normaaliruoasta sopivan erityisruokavalioannoksen sitä tarvitseville. Dieettikokin työ vaatii ajantasaista tuotetietoutta, tarkkuutta ja järjestelmällisyyttä. Koska ruoka tehdään asiakkaiden erityisruokavalion mukaan, tarkkoja reseptejä ei voida noudattaa. Tästä syystä vaatii työ myös itsekriittisyyttä ruoan makua ja laatua tarkisteltaessa.”

”Minulla oli jo yläasteen jälkeen aavistus, että ruokapalveluala voisi olla minua kiinnostava ala. En kuitenkaan suuntautunut alalle ennen kuin työkaverini kertoi Kymijoen Ravintopalveluilla olevan tarvetta sijaisille, jota kautta jäinkin taloon. Hain työpaikkaa ja sainkin työn. Pian työssä aloittamisen jälkeen suoritin oppisopimuksella sekä suurtalouskokin että dieettikokin erikoisammattitutkinnon kahdessa vuodessa. Oppisopimuskoulutuksen lisäksi olen suorittanut avoimessa yliopistossa ravitsemustieteen perusteet, joita esimieheni suositteli. Tällä hetkellä opiskelen kestävän kehityksen gastronomian restonomiksi. Koen, että opiskelu antaa lisää varmuutta työhöni ja lisää ammattitaitoani ja -tietoani. Se tuo lisäksi uutta virtaa, joka auttaa jaksamaan työssä.”

”Vaikka suurtalouskeittiö toimii prosessimaisesti, on dieettikeittiössä tilaa myös luovuudelle ja kehittämiselle. Voimme vaikuttaa itse työhömme. Onnistumisen tunne on jokapäiväinen, etenkin kun jokin haastava ruoka muotoutuu herkulliseksi annokseksi tai asiakas antaa positiivista palautetta. Esimiehemme Eeva on kannustava ja luottaa meihin ammattilaisina. Kymijoen Ravintopalvelut on työnantajana luotettava. Työpaikalla noudatetaan sovittuja sääntöjä. Työvälineet ovat kunnossa ja niitä on riittävästi. Töihin Kapyysin on mukava tulla, täällä on hyvä yhteishenki. Viihdyn työssäni.”

”Vuosien varrella asiakaskunta on muuttunut ja kasvanut. Ruoanvalmistusprosessissa käytetään enemmän hyväksi esimerkiksi monitoimiuuneja kuin aikaisemmin. Uskon, että tulevaisuudessa ruokapalvelualalla on suuri mahdollisuus vaikuttaa kestävään kehitykseen. Suurtalouskeittiöt ovat isoja yksiköitä, jotka voivat toiminnallaan näyttää esimerkkiä. Ruokapalvelualalla on paikallisesti työllistävä vaikutus, koska erilaista osaamista omaavia työntekijöitä tarvitaan paljon. Ravitsemuksellisesti vaikutus on myös suuri, koska asiakaskunta on laaja.”

 

Meillä on mahdollista kehittyä ja kasvaa myös työn ohella, tervetuloa meille töihin!

Pyyhkäise vasemmalle

  • Meille töihin

  • Avoin työhakemus

  • Ammattikeittiön dieetissä hallitaan erityisruokavaliot