Olemme lisänneet kasvisruoan tarjoamista kaikille asiakasryhmille. Kasvisruokien kehittämisessä huolehdimme aina niiden riittävästä proteiinipitoisuudesta.
Palkokasvit ovat erinomaisia proteiinin lähteitä ja käytämme niitä monipuolisesti. Palkokasvien aminohappokoostumus on monipuolinen ja proteiinien lisäksi ne sisältävät mm. kuituja, pehmeää rasvaa sekä vitamiineja ja kivennäisaineita. Palkokasvien käytön lisääminen on ympäristöystävällistä ja ne korvaavat ruokalistoilla mm. punaista lihaa, jonka vähentäminen on sekä ympäristöteko, että terveydelle edullista.
Käytämme palkokasveja pääruokien lisäksi myös lisäkkeenä, salaateissa ja proteiinilisäkkeenä lounasta tarjoilevien Makunne Ravintoloiden salaattipöydissä.
Tällä hetkellä resepteissämme on käytössä seuraavia palkokasveja:
- Härkäpapu (Härkis®, härkäpapuproteiinirouhe)
- Soija (kokonainen soijapapu, rouhe, tofu, hiutale, pyörykkä, makkara)
- Muut pavut (valkoinen papu, jättipapu, kidneypapu, vahapapu, mustapapu, vihreä papu)
- Herne (kokonaiset herneet, herneproteiinirouhe)
- Kikherne
- Linssit (punainen ja vihreä linssi)
Ajankohtaista
Pyyhkäise vasemmalle
-
Uutinen
9.5.2025
Hyvää äitienpäivää 11.5.2025
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
7.5.2025
Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo sulkeutuu 12.5.2025 poikkeuksellisesti klo 12
Lue lisää
-
Uutinen
30.4.2025
Hyvää vappua 2025
Lue lisää
-
Uutinen
17.4.2025
Tutustu Kymijoen Ravintopalveluiden Vuosikatsaukseen 2024
Lue lisää
-
Uutinen
16.4.2025
Hyvää pääsiäistä 2025
Lue lisää
-
Uutinen
11.4.2025
Lakoilla saattaa olla vaikutusta tuotetarjontaan
Lue lisää
-
Uutinen
7.4.2025
Uudet laskutusosoitteet 8.4.2025 alkaen
Lue lisää
-
Koulut ja oppilaitokset
4.4.2025
Tilaa erityisruokavalio Oppilas- ja Opiskelijaravintolaan lukuvuodelle 2025-2026
Lue lisää
-
Meille töihin
20.3.2025
Avoin työpaikka: Ravitsemistyöntekijä lähetyksen tiimiin Keskuskeittiö Kapyysiin Kotkaan
Lue lisää