Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Oppisopimuksella suurtalouskokin tutkinnon suorittanut Ulla viihtyy kylmäruokakeittiössä

Keskuskeittiö Kapyysin kylmäkeittiön aurinkoinen ja ammattitaitoinen kokki Ulla

Keskuskeittiö Kapyysissä valmistetusta ruoasta n. 50 % valmistetaan kylmävalmistusmenetelmällä. Kylmäruokatuotannossa ruoka kootaan jäähdytetyissä tiloissa kylmistä raaka-aineista, josta se kuljetetaan kylmänä palvelukeittiöihin kypsennettäväksi. Kylmäkeittiössä työskentely vaatii paljon lämpimiä vaatekerroksia, sillä työskentelylämpötila on 6 astetta. Kylmä lämpötila ei kuitenkaan saa kylmäkeittiön iloista tiimiä hyytymään. Tiimissä työskentelee neljä kokkia vakaalla ammattitaidolla. Ulla on yksi näistä kokeista.

 ” Minulla on viides työvuosi meneillään kylmänkeittiön kokkina. Vaikka työskentelylämpötila on alhainen, minulle se sopii. Kylmässä työskentely vaatii tietynlaista kestävyyttä, mutta kylmään tottuu ajan myötä. Kylmätuotanto vaatii oman reseptiikan sekä eri menetelmät ja työtavat lämpimään ruoanvalmistukseen verrattuna. Kylmävalmistuksessa on tärkeää lukea ja noudattaa reseptiä ja tehdä työvaiheet oikeassa järjestyksessä. Ruoka tehdään isoissa erissä ja se jaetaan toimipisteiden tilausten perusteella pienempiin astioihin. Tämä onkin päivän suurin urakka ja on päivän parhaimpia hetkiä, kun saamme kaiken ruoan lähtövalmiiksi. Kylmävalmistettu ruoka toimitetaan palvelukeittiöihin, joissa se loppuvalmistetaan asiakkaille tarjottavaksi. Ruoan valmistuksen lisäksi työtehtäviini kuuluvat satsitus, omavalvonta sekä puhtaanapito.”

”Olen kotoisin Lappeenrannasta ja tulin Kotkaan vuonna 1983 opiskelemaan merenkulkuoppilaitokseen. Valmistuin ensin talousapulaiseksi ja sen jälkeen kokiksi. Olen ollut tällä alalla koko työurani. Olin aiemmin töissä ravintolassa. Kun keskuskeittiö Kapyysi valmistui Jylpylle, ajoin keittiön ohi. Silloin päätin, että tuosta tulee seuraava työpaikkani. Laitoin työhakemuksen ja pääsinkin heti yhtiöön töihin. Olen työskennellyt Kapyysin eri osastoilla ennen kylmäkeittiöön siirtymistä ja suoritin oppisopimuksella suurtalouskokin ammattitutkinnon. Yksi työnantajani hyvistä puolista onkin mahdollisuus monipuolisiin työtehtäviin. Vakituinen työsuhde luo turvaa. Työajat ovat hyvät ja työtilat ja -välineet ovat kunnossa. Vaikka työ on fyysisesti raskasta, pidän työstäni. Mielekäs työ auttaa jaksamaan ja aamulla on mukava tulla töihin. Isossa keittiössä on paljon työkavereita. Kylmäkeittiön tiimimme on mahtava, yhteistyömme on sujuvaa. Työn vastapainoksi liikun luonnossa. Pyöräilen töihin ympäri vuoden säässä kuin säässä. On mukavaa nauttia luonnosta ja raittiista ilmasta vastapainoksi sisätyölle.”

”Vuosien varrella työssäni on eniten muuttunut ruoka; kasvisruoan määrä on lisääntynyt ja punaista lihaa käytetään vähemmin. Työntekijöitä huomioidaan myös enemmän. Työtahti sen sijaan on kiihtynyt. Henkilökohtaisesti uskon, että tulevaisuudessa tehdään paluu pienempiin toimipistekohtaisiin keittiöihin ja mahdollisuus ilmaiseen kouluruokaan poistuu.”

 

Meillä on mahdollista kouluttautua myös oppisopimuksella, tervetuloa meille töihin!

Pyyhkäise vasemmalle

  • Meille töihin

  • Avoin työhakemus

  • Ammattikeittiön kylmäruokakeittiössä sykkivät lämpimät sydämet