Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Oppisopimuksella lähiesimieheksi opiskeleva tuotantovastaava Santra

Valkealan keittiön tiimiä johtaa ahkera tuotantovastaava Santra

”Työskentelen tuotantovastaavana Valkealassa Valkealakodin keittiössä. Keittiössä valmistetaan noin 250 annosta ruokaa päivittäin. Tiimiini kuuluu lisäkseni 10 henkilöä, jotka työskentelevät kokkeina tai ravitsemistyöntekijöinä. Tulin Kymijoen Ravintopalveluille töihin maaliskuussa vuonna 2022. Aloitin Kuusankosken keittiöllä, josta siirryimme keväällä uusiin Ratamokeskuksen keittiötiloihin Kouvolaan. Työskentelin Kuusankoskella ja Ratamossa ravitsemistyöntekijänä. Vuoden 2023 alusta siirryin Valkealan keittiöön tuotantovastaavaksi. Suoritan nyt oppisopimuksella lähiesimiehen ammattitutkintoa Edukossa. Lähiopiskelupäiviä on kuukaudessa yksi.”

”Molemmat vanhempani ovat ravintola-alalla, joten alan valinta peruskoulun jälkeen tuntui luontevalta. Valmistuin ammattikoulusta ravintolakokiksi 2005. Olen käynyt myös talouskoulun. Valmistumisen jälkeen olen työskennellyt lounasravintolassa, kahvilassa ja leipomossa. Myös pitopalvelun ja erilaiset elintarviketyöntekijän tehtävät ovat tulleet tutuiksi. Isossa ammattikeittiössä hyvää on toiminnan varmuus, mikä on näkynyt nyt etenkin koronapandemian aikana. Laaja työyhteisö antaa tukea eri tilanteissa. Ammattikeittiön vahvuuksia on myös ennalta määritellyt prosessit ja reseptiikka, jotka takaavat toiminnan ja tuotteiden laadun. Myös pääsääntöisesti päiväsaikaan sijoittuva työaika on plussaa.”

”Elintarvikelainsäädäntö on noussut tärkeään rooliin vuosien varrella ja tuonut työhön tiettyjä raameja. Myös kasvisruoan osuus on kasvanut koko ajan ja tietynlainen tuoreus tuotteissa on korostunut muutenkin. Elintarvikkeiden laatu, etenkin pakastetuotteissa, on parantunut. Uskon, että ammattikeittiöissä siirrytään vahvemmin kylmävalmistukseen ja erilaisten proteiinilähteiden käyttämiseen.”

”Kymijoen Ravintopalvelut työnantajana on joustava ja suurena yhtiönä luo turvaa työsuhteeseen. Viihdyn työssäni hyvin. Tilanteet muuttuvat nopeastikin ja työpäivissä on hektisyyttä. Koen olevani hyvä ratkaisemaan ongelmia nopeallakin tahdilla. Huumori auttaa useasti ja työpäivän parhaita hetkiä ovatkin kohtaamiset muiden tiimiläisten kanssa. Tiimissä nauretaan ja välillä itketäänkin yhdessä ja asioista selvitään aina puhumalla. On myös hyvä osata jättää työasiat työpäivän jälkeen työpaikalle, jotta töistä pystyy palautumaan.”

 

Meillä on mahdollista kehittyä ja kasvaa myös työn ohella, tervetuloa meille töihin!

Pyyhkäise vasemmalle

  • Meille töihin

  • Avoin työhakemus

  • Ammattikeittiön dieetissä hallitaan erityisruokavaliot