Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Monipuolisen keittiöalan kokemuksen omaava Heidi innostui tuotekehittäjän työstä

Tuotekehityksen iloinen ja taitava tuotekehittäjä Heidi

”Toimin tuotekehittäjänä osana tuotekehitystiimiä Keskuskeittiö Kapyysissä. Olen ollut yhtiössä töissä vuodesta 2001 ja niistä viimeiset kolme vuotta tuotekehittäjänä. Työhöni kuuluu yhtiössä käytössä olevan reseptiikan muokkaamista ja päivittämistä, sekä tietysti uuden reseptiikan luomista. Lisäksi etsimme ja testaamme uusia tuote- ja raaka-ainevaihtoehtoja. Olemme myös mukana eri asiakasryhmille suunnatuissa makuraadeissa ja sijaistamme tarvittaessa työkaveriamme äidinmaitokeskuksessa, joka sijaitsee Kymenlaakson keskussairaalassa.”

”Yläasteen jälkeen haaveilin ensin leipuri-kondiittorin ammatista ja opiskelin tätä vuoden ammattikoulussa. Koska ala ei ollutkaan aivan sitä mitä ajattelin, siirryin ravintolakouluun tarjoilijalinjalle. Suoritin myös ravintolakokin tutkinnon ja työskentelin lounasravintolassa. Kiinnostuin yhä enemmän erityisruokavalioista oman lapseni ruoka-allergioiden vuoksi ja suoritin dieettikokin ammattitutkintoon liittyvän kurssin. Dieettikokin kurssin jälkeen pääsin silloiseen Kotkan Ruokapalvelun dieettikeittiöön sijaiseksi, ja työskentelinkin dieettikeittiössä vuoteen 2010 saakka. Suoritin työn ohessa dieettikokin erikoisammattitutkinnon oppisopimuskoulutuksena.”

”Vuonna 2010 siirryin oppilasravintolaan vastaavaksi ravitsemistyöntekijäksi. Palvelukeittiössä parasta oli työskentely ihmisten, etenkin lasten kanssa. Olin samassa koulussa töissä kahdeksan vuotta. Kun keskuskeittiölle avautui tuotekehittäjän paikka, päätin hakea sitä. Tulin valituksi. Osana tuotekehittäjän työtä olen suorittanut tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon. Mielestäni Kymijoen Ravintopalvelut on hyvin koulutusmyönteinen työnantaja, joka tukee ja antaa mahdollisuuksia kehittää itseään.”

”Nykyisessä työssäni koen hyödylliseksi aiemman kokemuksen dieettikokin tehtävistä. Meillä tehdään paljon erilaisia erityisruokavalioon soveltuvia annoksia, esimerkiksi rakennemuunneltuja sekä runsasenergisiä ja -proteiinisia. Tämä vaatii taustalle sopivan reseptiikan, jotta asiakas saa varmasti ravitsemuksellisesti sopivan ruoan. Reseptien laatiminen ja muokkaaminen vaativat tarkkuutta, sillä käytössä olevan tuotannonohjausjärjestelmän kautta mahdolliset virheet siirtyisivät koko tuotantoketjuun. Työssäni tarvitaan myös luovuutta ja innovatiivista asennetta. Tuotekehitys on tulevaisuuden työtä. Ravitsemuksen merkitys on korostunut vuosien varrella ja se tulee edelleen korostumaan. Punaiselle lihalle ja maidolle etsitään kasvisperäisiä vaihtoehtoja, kasvis- ja vegaaniruokia toivotaan koko ajan enemmän ja tätä reseptikkaa kehitämme jatkuvasti. Käytössä olevien valmistusprosessien tunteminen on tärkeää, jotta resepti toimii oikealla tavalla. Kapyysissa kylmä ja lämmin tuotantotapa vaativat erilaiset raaka-aineet ja toimintatavat.”

”Viihdyn työssäni hyvin. Parasta on kehittämistyö prosessina; vanhasta luodaan uutta. Työni on sosiaalista, sillä kehittäminen vaatii nykytilan selvittämistä ja parhaimman sekä suorimman palautteen saa ruokaa valmistavalta tekijältä itseltään. Keskuskeittiön valmistusprosessit ovat tätä päivää ja on hienoa olla mukana kehittämässä niitä tulevaisuuden tarpeisiin. Jatkossa toivoisin yhteistyön lisääntyvän entisestään kaikkien tiimien välillä, jolloin kaikki prosessin osat saisivat olla mukana kehitystyössä.”

 

Meillä on mahdollista vaihtaa työtehtäviä oman mielenkiinnon mukaan, tervetuloa meille töihin!

Pyyhkäise vasemmalle

  • Meille töihin

  • Avoin työhakemus

  • Tuotekehitys huolehtii käytettävistä tuotteista, resepteistä ja ruokalistoista