Maa- ja metsätalousministeriö asetti 12.10.2021 työryhmän valmistelemaan hallitusohjelman mukaisen kouluruuan kehittämisohjelman. Ohjelma kattaa peruskoulun ja toisen asteen kouluruokailuun liittyvät teemat. Sen keskeinen tavoite on lisätä kouluruuan arvostusta ja kouluruokailuun osallistumista sekä kehittää kouluruokailuun liittyviä käytäntöjä.
Ammattikeittiöosaajat ry:n jäsen, tuotantopäällikkömme Jyrki Karppinen on nimetty mukaan työryhmään.
Tausta, tavoitteet ja tehtävät
Marinin hallitusohjelmassa linjattiin laadittavaksi kouluruuan kehittämisohjelma. Tulevan ohjelman keskeinen tavoite on lisätä kouluruuan arvostusta ja kouluruokailuun osallistumista sekä kehittää kouluruokailuun liittyviä käytäntöjä. Ohjelmassa etsitään ratkaisuja, joiden pohjalta välipala voidaan tuoda osaksi kouluruokaa jokaiseen kouluun. Lisäksi ohjelmalla pyritään parantamaan kouluruuan kotimaisuusastetta, terveellisyyttä ja ekologisuutta ja kehittämään tasa-arvoista ja yhteisöllistä kouluruokailua. Ohjelma kattaa peruskoulun ja toisen asteen kouluruokailuun liittyvät teemat. Ohjelman laadintatyö tulisi olla valmis lokakuussa 2022 ja työssä on kuultava myös oppilaita.
Työryhmät tehtävät:
• laatia Kouluruoan kehittämisohjelma
• edistää ohjelmaan sisältyvien kehittämisehdotusten jalkauttamista
• edistää kouluruokailuun liittyvää yhteistyötä
Lisätietoja Maa- ja metsätalousministeriön verkkosivuilta:
Kouluruoka on päivän tärkein ateria – työryhmä asetettu kouluruuan kehittämistyöhön – Maa- ja metsätalousministeriö (mmm.fi)
Lähde: Maa- ja metsätalousministeriön tiedote, Kouluruoka on päivän tärkein ateria – työryhmä asetettu kouluruuan kehittämistyöhön, 12.10.2021
Ajankohtaista
Pyyhkäise vasemmalle
-
Uutinen
11.4.2025
Lakolla saattaa olla vaikutusta tuotetarjontaan
Lue lisää
-
Uutinen
7.4.2025
Uudet laskutusosoitteet 8.4.2025 alkaen
Lue lisää
-
Koulut ja oppilaitokset
4.4.2025
Tilaa erityisruokavalio Oppilas- ja Opiskelijaravintolaan lukuvuodelle 2025-2026
Lue lisää
-
Meille töihin
20.3.2025
Avoin työpaikka: Ravitsemistyöntekijä lähetyksen tiimiin Keskuskeittiö Kapyysiin Kotkaan
Lue lisää
-
Uutinen
12.3.2025
Ravintoloissa teemapäivä Italia 14.3.2025
Lue lisää
-
Uutinen
3.3.2025
Hyvää laskiaistiistaita 4.3.2025
Lue lisää
-
Uutinen
17.2.2025
Lakoilla saattaa olla vaikutusta tuotetarjontaan
Lue lisää
-
Meille töihin
13.2.2025
Avoimia työpaikkoja: Ravitsemistyöntekijä ja kokki Ratamon keittiöön Kouvolaan
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
13.2.2025
Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo sulkeutuu 14.2.2025 poikkeuksellisesti klo 13.30
Lue lisää