Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Lasten seurassa viihtyvä vastaava ravitsemistyöntekijä Susanna

Oppilasravintolan iloinen ja ammattitaitoinen vastaava ravitsemistyöntekijä Susanna

”Työskentelen vastaavana ravitsemistyöntekijänä oppilasravintolassa. Päivittäisiin työtehtäviini kuuluvat lounaan valmistelu koko koululle, tuotteiden esille laitto, asiakaspalvelu, puhtaanapito ja astiahuolto. Lisäksi huolehdin tilausten tekemisestä, jotta toiminta pyörii. Työni vaatii vahvat perustaidot ja -tiedot ruokapalvelualasta. Palvelukeittiössä olemme moniosaajia, joten työssä tarvitaan monipuolista osaamista. On oltava valmis oppimaan uutta; itse koen oppivani joka viikko jotakin. Asiakaspalveluhenkisyys on myös tärkeässä roolissa.”

”Olen ollut töissä oppilasravintoloissa vuodesta 2008 lähtien. Peruskoulun jälkeen olin kiinnostunut ravintola-alasta ja tarjoilijan ammatista. Hakeuduin ammatilliseen koulutukseen ensin Kotkassa ja sitten Espoossa. Valmistuin ravintolakokiksi Espoosta 1995. Osana opintojani pääsin kokeilemaan tarjoilijan työtä, mutta se ei tuntunutkaan omalle jutulle. Valmistumisen jälkeen palasin takaisin Kotkaan. Tein erilaisia töitä: olin puistotoimessa, päiväkodissa harjoittelijana ja Keskussairaalassa sekä kopistina, että lähettinä. Perustettuani perheen olin kotona hoitovapaalla kuusi vuotta. Hoitovapaan loppuessa päätin hakea töihin Kymijoen Ravintopalveluille. Aloitin työt yhtiössä 2007. Tutustuin töihin ensin muutaman päivän Kaupungintalon henkilöstöravintolassa, josta siirryin Keskussairaalan keittiölle. Siellä olin vuoden verran töissä ennen kuin siirryin oppilasravintolaan. Yksi hienoja kokemuksia on ollut osallistuminen Kymijoen Ravintopalveluiden kouluruokakilpailu-joukkueeseen 2016. Oli mahtavaa olla osa joukkuetta, osallistua kilpailuun ja kaiken lisäksi joukkueemme toi voiton kotiin.”

”Aiemmin keittiöissä ei ollut omaa tietokonetta. Kävimme tekemässä tilaukset kerran viikossa koulun yhteiseltä koneelta. Osa tilauksista tehtiin paperisena ja lähetettiin eteenpäin sisäisessä postissa. Ruokalista on muuttanut muotoaan paljon. Nykyisin salaatit tarjotaan omina komponentteinaan ja kasvisruokaa on tarjolla joka päivä. Ruoanvalmistus on muuttunut lämpimästä ruoasta kylmävalmistukseen. Erityisruokavalio-osaaminen on korostunut ja keskittynyt Keskuskeittiön dieettikeittiöön.”

”Työssäni on paljon hyviä puolia. Työ on säännöllistä päivätyötä, joka sopii hyvin minulle. Lasten kanssa on mahtavaa tehdä töitä, heiltä saa aina suorimman ja parhaimman palautteen. Muutenkin on mukavaa, että asiakkaat ovat tuttuja. Työpäivässä on tietty rutiini, joka auttaa suunnittelemaan päivän kulkua ja työtehtäviä. Työpäivän parhaita hetkiä ovat aamukahvit koulun siistijöiden kanssa ja lounasajan alkaminen. Joskus minulta kysytään, olenko yksinäinen, koska työskentelen keittiössä yksin, mutta en ole. Itsenäinen työskentely antaa tietynlaisen vapauden suunnitella työpäivän kulkua ja työvaiheita.”

”Työnantajana Kymijoen Ravintopalvelut on todella hyvä, turvallinen. Vaikka menisin toiseen pisteeseen töihin, tiedän että siellä on kaikki perusasiat kunnossa ja laitteet toimivat. Työnantajan tarjoama Smartum-etu on hyvä etu. Loma-ajat ovat ajoissa tiedoissa, joka helpottaa oman elämän suunnittelua. Energiaa arkeeni tuo vesijuoksu, jota harrastan usein ennen työpäivää. Lisäksi talvella kudon villasukkia.”

 

 

Meillä on mahdollista hyödyntää monipuolista keittiöalan osaamista, tervetuloa meille töihin!

Pyyhkäise vasemmalle

  • Meille töihin

  • Avoin työhakemus

  • Palvelukeittiötyö hurmaa monipuolisuudellaan