Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Kymijoen Ravintopalvelut Oy 20 vuotta Kymenlaakson asukkaiden hyvinvoinnin edistäjänä

Kymijoen Ravintopalvelut Oy 20 vuotta
Kymenlaakson asukkaiden hyvinvoinnin edistäjänä

Kunnallisesta ruokapalvelusta ponnistanut yhtiö on nykypäivänä kasvanut ja kehittynyt ravintopalveluiden edelläkävijä

 Kymijoen Ravintopalvelut Oy on Suomen ensimmäinen julkisomisteinen ravintopalveluja tuottava osakeyhtiö. Yhtiö aloitti toimintansa 1.7.2004 omistajinaan Kotkan kaupunki ja Kymenlaakson sairaanhoitopiiri.

Nykypäivänä omistajina ovat Kotkan kaupunki, Kymenlaakson hyvinvointialue, Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekami, Haminan kaupunki sekä Miehikkälän ja Virolahden kunnat. Yhtiö valmistaa n. 19 000 annosta päivässä laajasti Kymenlaakson alueelle. Noin 220 keittiöalan ammattilaisen kanssa yhtiö on yksi alueen merkittävistä työllistäjistä.

Vuosikymmenten varrella omistajapohja, asiakaskunta ja henkilökunta ovat kasvaneet. Kasvu on ollut tavoiteltua ja yhtiön strategian mukaista. Kaiken keskiössä on kuitenkin alusta alkaen ollut hyvä ja maukas ravitsemussuositusten mukainen ruoka, tavoitteena tarjota ruokaileville asiakkaille vauvasta vaariin hyvinvointia ravinnosta. Yhtiön missio on säilynyt vuodesta toiseen samana: Haluamme tarjota aitoa hyvinvointia ravitsevan ja maukkaan ravinnon muodossa.

Siinä missä hyvän ravitsemuksen merkitystä ihmisten hyvinvoinnin lisääjänä on vaalittu yhtiössä sen alkumetreiltä lähtien, on toiminnassa kiinnitetty aina huomiota myös kustannuksiin. Yhtiö on omistajiensa kumppani, jonka tavoitteena on pysyä kilpailukykyisenä. Kuluneet vuosikymmenet ovat tuoneet mukanaan haasteita, joita on selätetty hyvällä johtamisella, tarkalla talouden seurannalla ja suunnitelmallisella kehittämisellä.

Jatkuva kehittäminen ja pyrkimys parempaan asiakkaita palvelevaan lopputulokseen on ollut yhtiössä aina läsnä. Vuodet ovat pitäneet sisällään mm. yhtiön prosessien ja eri toimintojen tiivistä tarkastelua, uusien toimintatapojen käyttöönottoa, toimintojen keskittämistä, uusien keittiöiden rakentamista, ruoan kylmävalmistusmenetelmän hyödyntämistä, laajennuksia ja toiminnanohjausjärjestelmän kehittämistä. Toimintaympäristössä tapahtuneet muutokset sekä alan kehittäminen ja kehitys ovat pitäneet yhtiön aktiivisena. Ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökunta on tehnyt kaiken mahdolliseksi. Viime kädessä kaikki kunnia vuosikymmenten hyvästä työstä kuuluu henkilöstölle.

Kymijoen Ravintopalveluiden visio on olla Suomen vastuullisin ja kilpailukykyisin julkisen ruokapalvelun tuottaja, joka toimii arvojensa mukaisesti aidosti ja avoimesti yhteistyössä omistaja-asiakasryhmänsä kanssa. Asiakkaillemme lupaamme valmistaa ruokaa ammattitaidolla, vastuullisesti ja tehokkaasti asiakkaiden tarpeet huomioiden. Huolehdimme asiakkaiden hyvinvoinnista ravitsemuksellisesti laadukkaan ruoan avulla ja autamme asiakasta voimaan hyvin ohjaamalla ja opastamalla kohti hyvää ravitsemusta.

 Kiitämme kuluneista vuosista ja luottamuksesta omistaja-asiakkaita, ruokailevia asiakkaita, sidosryhmiä, yhteistyökumppaneita ja erityisesti omaa henkilöstöä. Juhlimme saavutusta yhdessä asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa kuluvan juhlavuoden aikana. Yhdessä tekemällä ja hyvällä yhteistyöllä onnistuimme ja onnistumme tulevaisuudessakin.

 

Muutamia nostoja vuosien varrelta

2004
Kymijoen Ravintopalvelut Oy aloitti toimintansa. Kotkan kaupungin omistama Kotkan Ruokapalvelu ja Kymenlaakson Sairaanhoitopiirin ruokahuolto yhdistyivät.

2008
Aloitimme tutkimaan ja seuraamaan suunnitelmallisesti asiakkaidemme tyytyväisyyttä mm. asiakas- ja laadunarviointikyselyjä hyödyntäen.

2009
Keskuskeittiö Kapyysin rakentaminen Kotkan Jylpylle käynnistyi.
Kylmäruokareseptiikan luominen ja erityisruokavalioreseptiikan kehittäminen käynnistyi.

2010
Keskuskeittiö Kapyysi Kotkassa aloitti toimintansa.
Oppilasravintoloissa tarjoillaan päivittäin kaksi eri lounasvaihtoehtoa, joista toinen on kasvisruokaa.
Oppilasravintoloihin Sydänmerkki-aterioita ensimmäisenä Suomessa.
Ekami palkitsi yhtiön Vuoden oppisopimustyönantajana.

2011
Päiväkoteihin kerran viikossa kasvisruokaa.

2012
Kouluruokakilpailun finalisti.

2013
Uuden räätälöidyn toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto.

2014
Ekami palkitsi yhtiön Vuoden työpaikkaohjaajana.
Kouluruokakilpailun finalisti.

2015
Kymijoen Ravintopalvelut Oy:lle ja Kotkan kaupungille Sydänliiton sydänterveyden edistämisen valtakunnallinen tunnustuspalkinto.

2016
Kouluruokakilpailun voittaja.
Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekami ja Haminan kaupunki liittyivät yhtiön omistajiksi.

2017
Keskuskeittiö Kapyysin varastointi- ja käsittelytilojen laajennuksen käyttöönotto.

2018
Keskuskeittiö Kapyysiin asennettiin Aurinkovoimala, katolle kiinnitettiin 220 aurinkopaneelia.

2019
Uusi Web-tilausjärjestelmä teki asiakkaiden ateriatilauksesta yksinkertaista ja selkeää.
Vähensimme kouluruokailussa punaisen lihan käyttöä.

2020
Vastuullisuusohjelman rakentuminen.
Koronan tuomat muutokset ruoan tarjoiluun: opiskelijoiden etäruokailu ja ruokakassit.
Kassajärjestelmien uusiminen.
Kestävän kehityksen toimenpidesitoumus: Valmistamme sairaaloihin ja asumispalveluyksiköihin entistä vähemmän punaista lihaa sisältäviä aterioita ja korvaamme ne maukkailla kasvisruoilla tai kalaa tai siipikarjaa sisältävillä ruoilla.

2021
Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmaan osallistuminen.
Kestävän kehityksen toimenpidesitoumus: tarjoamme Oppilas- ja Opiskelijaravintoloissa kasvisruokaa ensimmäisenä vaihtoehtona

2022
Ratamon keittiö Kouvolan Ratamokeskuksessa aloitti toimintansa.
Kestävän kehityksen toimenpidesitoumus: Tarjoamme Oppilas- ja Opiskelijaravintoloissa kerran viikossa kasvisruokaa molempina lounasvaihtoehtoina vuoteen 2025 mennessä.
Kapyysin käyttöön aurinkosähköllä kulkeva täyssähköauto.

2023
Virolahden ja Miehikkälän kunnat liittyivät omistajiksi.
Aloitimme toiminnan viidessä valmistuskeittiössä ja kolmessa palvelukeittiössä.
Vastaanotimme joukkoomme yli 40 uutta keittiöalan ammattilaista.

2024
Juhlavuosi: Kymijoen Ravintopalvelut Oy 20 vuotta.

 

Kymijoen Ravintopalvelut Oy 20 vuotta juhlalogo

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 18.11.2024

    Huomio Makunne Ravintolan asiakas! Osallistu lounasravintolan asiakaskyselyyn 18.11.-1.12.2024

    Lue lisää

  • 8.11.2024

    Hyvää isänpäivää 10.11.2024

    Lue lisää

  • 7.11.2024

    Makunne Ravintola-Kahvila Poijun uudet aukioloajat 11.11.2024 lähtien

    Lue lisää

  • 6.11.2024

    Ravintoloissa teemapäivä Brasilia 7.11.2024

    Lue lisää

  • 1.11.2024

    Hyvää pyhäinpäivää 2.11.2024

    Lue lisää

  • 22.10.2024

    Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivon uudet aukioloajat 4.11.2024 lähtien

    Lue lisää

  • 22.10.2024

    Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo avoinna 11.11.2024 klo 8.30-10

    Lue lisää

  • 4.10.2024

    Hyvää Vanhustenpäivää 6.10.2024

    Lue lisää

  • 1.10.2024

    Makunne Ravintola-Kahvila Poiju palvelee 7.10.-8.11.2024 klo 8-15, lounas tarjolla klo 10.30-13

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset