Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Hyvää Itämeripäivää! Tänään on hyvä päivä kokata Itämeriystävälliset tomaattisilakat, poimi resepti ohesta!

Syömällä Itämeren kalaa autat vähentämään tehokkaasti Itämeren ravinnekuormaa. Kestävästi pyydetty lähikala on myös terveellinen ja ympäristöystävällinen proteiininlähde.

Haastamme kaikki kokkaamaan Itämeriystävällistä ruokaa!
Tehdään yhdessä tekoja Itämeren hyväksi!

Tomaattisilakat

Ainekset:

800 g silakkafileitä
1 tl suolaa
1 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 rkl margariinia
3/4 dl tomaattipyreetä
1 sipuli hienonnettuna
½ dl tilliä hienonnettuna
½ rkl sinappia
1 ½ rkl punaviinietikkaa
½ tl mustapippuria rouhittuna
1 ½ rkl sokeria

Valmistus:

– Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

– Voitele uunivuoka. Asettele silakkafileet vuokaan. Ripottele suola fileiden päälle.

– Liuota kalaliemikuutio lämpimään veteen. Lisää margariini. Lisää seokseen tomaattipyree, hienonnettu sipuli ja tilli sekä mausteet. Sekoita huolellisesti tasaiseksi seokseksi. Levitä seos silakkafileiden päälle.

– Kypsennä silakoita uunissa 20-30 minuuttia.

– Tarjoa tomaattisilakat perunoiden tai perunasoseen ja raikkaan salaatin kanssa.


Hyvää ruokahalua Itämeren ystävät!

#itämeripäivä #silakkaruoka #itämeriystävällinenruoka #hyvinvointiaravinnosta #kymijoenravintopalvelut

Kuvassa Itämeriystävälliset tomaattisilakat lautasella.

 

 

 

 

 

 

 

Itämeripäivä 26.8.2021

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina.
Lue lisää verkosta: itameripaiva.fi

 

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 20.3.2025

    Avoin työpaikka: Ravitsemistyöntekijä lähetyksen tiimiin Keskuskeittiö Kapyysiin Kotkaan

    Lue lisää

  • 12.3.2025

    Ravintoloissa teemapäivä Italia 14.3.2025

    Lue lisää

  • 3.3.2025

    Hyvää laskiaistiistaita 4.3.2025

    Lue lisää

  • 17.2.2025

    Lakoilla saattaa olla vaikutusta tuotetarjontaan

    Lue lisää

  • 13.2.2025

    Avoimia työpaikkoja: Ravitsemistyöntekijä ja kokki Ratamon keittiöön Kouvolaan

    Lue lisää

  • 13.2.2025

    Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo sulkeutuu 14.2.2025 poikkeuksellisesti klo 13.30

    Lue lisää

  • 4.2.2025

    Avoin työpaikka: Ravitsemistyöntekijä Kotkan koulujen palvelukeittiöön

    Lue lisää

  • 20.1.2025

    Tervetuloa kesäduuniin 2025 keittiöön – Haku päättyy 16.2.2025

    Lue lisää

  • 17.1.2025

    Avoin työpaikka: Varastonhoitaja Keskuskeittiö Kapyysiin Kotkaan

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset