Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Hävikkiviikko 23. – 29.9.2024 kannustaa ruokahävikin pienentämiseen

Valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään tänä vuonna 23. – 29.9.2024. Hävikkiviikon tavoite on herättää keskustelua ruokahävikistä ja lisätä ruoan arvostusta.

Ruokahävikkiä eli syömäkelpoista ruokaa menee hukkaan kaikissa elintarvikeketjun vaiheissa. Ruokahävikkiä muodostuu niin ravitsemuspalveluissa, kaupoissa, teollisuudessa ja alkutuotannossa kuin kotitalouksissa. Koko ruokaketjun hävikin arvioidaan olevan noin 400 miljoonaa kiloa vuosittain.

Kotitalouksien osuus ruokaketjun ruokahävikistä on suurin,  peräti yli kolmasosa. Kotitalouksissa muodostuu ruokahävikkiä yli 155 miljoonaa kiloa vuosittain.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Lähde: havikkiviikko.fi)

Ruokahävikin vähentäminen on yksi Kymijoen Ravintopalveluiden vastuullisuustyön painopisteistä. Meillä hävikkiviikkoa vietetään 52 kertaa vuodessa. Vähennämme ruokahävikkiä mm.

  • huolellisella ruokalistasuunnittelulla
  • tarkalla raaka-aineiden tilauksella ja käytöllä
  • huolehtimalla ruoan oikeanlaisesta säilyttämisestä
  • ennakoimalla ruoan kulutusta ja valmistamalla ruokaa vain tarvittava määrä
  • asiakkaita opastamalla, otetaan lautaselle vain sen verran kuin syödään
  • mahdollisen ylijäämäruoan myymisellä ja lahjoittamisella
  • ruokahävikin seuraamisella

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 20.3.2025

    Avoin työpaikka: Ravitsemistyöntekijä lähetyksen tiimiin Keskuskeittiö Kapyysiin Kotkaan

    Lue lisää

  • 12.3.2025

    Ravintoloissa teemapäivä Italia 14.3.2025

    Lue lisää

  • 3.3.2025

    Hyvää laskiaistiistaita 4.3.2025

    Lue lisää

  • 17.2.2025

    Lakoilla saattaa olla vaikutusta tuotetarjontaan

    Lue lisää

  • 13.2.2025

    Avoimia työpaikkoja: Ravitsemistyöntekijä ja kokki Ratamon keittiöön Kouvolaan

    Lue lisää

  • 13.2.2025

    Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo sulkeutuu 14.2.2025 poikkeuksellisesti klo 13.30

    Lue lisää

  • 4.2.2025

    Avoin työpaikka: Ravitsemistyöntekijä Kotkan koulujen palvelukeittiöön

    Lue lisää

  • 20.1.2025

    Tervetuloa kesäduuniin 2025 keittiöön – Haku päättyy 16.2.2025

    Lue lisää

  • 17.1.2025

    Avoin työpaikka: Varastonhoitaja Keskuskeittiö Kapyysiin Kotkaan

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset