Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Tarjoamme Oppilas- ja Opiskelijaravintoloissa joka päivä kasvisruokaa ensimmäisenä lounasvaihtoehtona

Olemme mukana tekemässä kestävän kehityksen Suomea!

​Oppilas- ja opiskelijaravintoloissa on tarjolla päivittäin kaksi eri lounasvaihtoehtoa, joista toinen on aina kasvisruokaa. Koulujen ruokalistoille on tulossa 11. elokuuta 2021 lähtien viestinnällinen muutos. Jatkossa tarjoamme oppilas- ja opiskelijaravintoloissa joka päivä kasvisruokaa ensimmäisenä lounasvaihtoehtona. Kasvisruokavaihtoehto merkitään ensimmäisenä ruokalistaan ja tarjotaan ensimmäisenä tarjoilulinjastossa.

Tavoitteena on edelleen lisätä kasvisruokien suosiota ja kulutusta lasten ja nuorten keskuudessa ja tukea näin sekä terveyttä edistävää, että ympäristövastuullista syömistä.

Olemme julkaisseet ravitsemussitoumuksen Sitoumus 2050 -verkkosivuilla

Ravitsemussitoumukset ovat ruoka-alan toimijoiden ja sidosryhmien lupauksia parantaa ruokavalion ravitsemuslaatua sekä edistää ravitsemusvastuullisia toimintatapoja. Toimenpidesitoumuksella, jossa kerromme valmistavamme Oppilas- ja Opiskelijaravintoloihin päivittäin ensimmäiseksi ruokavaihtoehdoksi ravitsemussuositusten mukaisesti valmistettua maukasta kasvisruokaa, sitoudumme edistämään yhteiskuntasitoumuksen tavoitteiden toteutumista ja osallistumme samalla globaalin kestävän kehityksen toimintaohjelman Agenda2030:n kansalliseen toimeenpanoon. Sitoumukset tehdään Valtioneuvoston kanslian ylläpitämällä yhteiskuntasitoumus-sivustolla www.sitoumus2050.fi.

Kasvisruokien reseptiikasta huolehtii tuotekehitys, joka vastaa olemassa olevan reseptiikan kehittämisestä, sekä uusien ruokien suunnittelusta. Kasvisruokien kohdalla aterioiden riittävä proteiinisisältö varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla tai kananmunalla. Kouluruokailusuosituksen mukaisesti kasvisruokavaihtoehtojen tarjoaminen edistää kasvisruokein syömistä myös niillä oppilailla, jotka eivät ole niihin vielä tottuneet.

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 1.6.2023

    Tule meille sijaiseksi Staffpointin kautta

    Lue lisää

  • 17.5.2023

    Avoin työpaikka: Kokki Kouvolan alueen valmistuskeittiöihin

    Lue lisää

  • 10.5.2023

    Kasvisruokareseptikilpailussa palkittua seitankastiketta ja täysjyväohraa tarjolla oppilas- ja opiskelijaravintoloissa 11.5.2023

    Lue lisää

  • 5.5.2023

    Makunne Ravintola ToiveLounas Karhulan sairaalan yhteydessä lopettaa toimintansa 31.5.2023 klo 13

    Lue lisää

  • 28.4.2023

    Hyvää vappua 2023

    Lue lisää

  • 27.4.2023

    Makunne Ravintola-Kahvila Poiju palvelee 27.-28.4.2023 klo 8-15

    Lue lisää

  • 12.4.2023

    Tilaa erityisruokavalio Oppilas- ja Opiskelijaravintolaan lukuvuodelle 2023-2024

    Lue lisää

  • 12.4.2023

    Tutustu Kymijoen Ravintopalveluiden Vuosikatsaukseen 2022

    Lue lisää

  • 5.4.2023

    Hyvää pääsiäistä 2023

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset