Lomakkeet

Anna palautetta

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Tarjoamme Oppilas- ja Opiskelijaravintoloissa joka päivä kasvisruokaa ensimmäisenä lounasvaihtoehtona

Olemme mukana tekemässä kestävän kehityksen Suomea!

​Oppilas- ja opiskelijaravintoloissa on tarjolla päivittäin kaksi eri lounasvaihtoehtoa, joista toinen on aina kasvisruokaa. Koulujen ruokalistoille on tulossa 11. elokuuta 2021 lähtien viestinnällinen muutos. Jatkossa tarjoamme oppilas- ja opiskelijaravintoloissa joka päivä kasvisruokaa ensimmäisenä lounasvaihtoehtona. Kasvisruokavaihtoehto merkitään ensimmäisenä ruokalistaan ja tarjotaan ensimmäisenä tarjoilulinjastossa.

Tavoitteena on edelleen lisätä kasvisruokien suosiota ja kulutusta lasten ja nuorten keskuudessa ja tukea näin sekä terveyttä edistävää, että ympäristövastuullista syömistä.

Olemme julkaisseet ravitsemussitoumuksen Sitoumus 2050 -verkkosivuilla

Ravitsemussitoumukset ovat ruoka-alan toimijoiden ja sidosryhmien lupauksia parantaa ruokavalion ravitsemuslaatua sekä edistää ravitsemusvastuullisia toimintatapoja. Toimenpidesitoumuksella, jossa kerromme valmistavamme Oppilas- ja Opiskelijaravintoloihin päivittäin ensimmäiseksi ruokavaihtoehdoksi ravitsemussuositusten mukaisesti valmistettua maukasta kasvisruokaa, sitoudumme edistämään yhteiskuntasitoumuksen tavoitteiden toteutumista ja osallistumme samalla globaalin kestävän kehityksen toimintaohjelman Agenda2030:n kansalliseen toimeenpanoon. Sitoumukset tehdään Valtioneuvoston kanslian ylläpitämällä yhteiskuntasitoumus-sivustolla www.sitoumus2050.fi.

Kasvisruokien reseptiikasta huolehtii tuotekehitys, joka vastaa olemassa olevan reseptiikan kehittämisestä, sekä uusien ruokien suunnittelusta. Kasvisruokien kohdalla aterioiden riittävä proteiinisisältö varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla tai kananmunalla. Kouluruokailusuosituksen mukaisesti kasvisruokavaihtoehtojen tarjoaminen edistää kasvisruokein syömistä myös niillä oppilailla, jotka eivät ole niihin vielä tottuneet.

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 21.10.2021

    Tavataan TE-livessä! Olemme esillä Kaakkois-Suomen TE-palveluiden TE-livessä tiistaina 2.11.2021 klo 14

    Lue lisää

  • 21.10.2021

    Kiinnostaako keikkatyö meillä? Osallistu Sarastia Rekryn keikkainfoon 27.10.2021 klo 17-18

    Lue lisää

  • 20.10.2021

    Äänestä kanssamme tuotantopäällikkö Jyrki Karppinen PRO-kilpailuun

    Lue lisää

  • 20.10.2021

    Hygieeniset FOODDUCK®-leviteannostelijat Opiskelijaravintoloissa

    Lue lisää

  • 14.10.2021

    Maa- ja metsätalousministeriö on asettanut työryhmän kouluruuan kehittämistyöhön – työryhmässä mukana tuotantopäällikkömme Jyrki Karppinen

    Lue lisää

  • 14.10.2021

    Ravintoloissa teemapäivä Jordania 14.10.2021

    Lue lisää

  • 11.10.2021

    Avoin työpaikka Kotkassa: Vastaava Ravitsemistyöntekijä Makunne Ravintola LounasKoksiin – Haku päättyy 31.10.2021

    Lue lisää

  • 7.10.2021

    Avoin työpaikka Kotkassa: Ravitsemistyöntekijä astiahuoltoon – Haku päättyy 15.11.2021

    Lue lisää

  • 7.10.2021

    Avoin työpaikka Kotkassa: Ravitsemistyöntekijöitä salaattiosastolle – Haku päättyy 15.11.2021

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset