Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Tarjoamme Oppilas- ja Opiskelijaravintoloissa joka päivä kasvisruokaa ensimmäisenä lounasvaihtoehtona

Olemme mukana tekemässä kestävän kehityksen Suomea!

​Oppilas- ja opiskelijaravintoloissa on tarjolla päivittäin kaksi eri lounasvaihtoehtoa, joista toinen on aina kasvisruokaa. Koulujen ruokalistoille on tulossa 11. elokuuta 2021 lähtien viestinnällinen muutos. Jatkossa tarjoamme oppilas- ja opiskelijaravintoloissa joka päivä kasvisruokaa ensimmäisenä lounasvaihtoehtona. Kasvisruokavaihtoehto merkitään ensimmäisenä ruokalistaan ja tarjotaan ensimmäisenä tarjoilulinjastossa.

Tavoitteena on edelleen lisätä kasvisruokien suosiota ja kulutusta lasten ja nuorten keskuudessa ja tukea näin sekä terveyttä edistävää, että ympäristövastuullista syömistä.

Olemme julkaisseet ravitsemussitoumuksen Sitoumus 2050 -verkkosivuilla

Ravitsemussitoumukset ovat ruoka-alan toimijoiden ja sidosryhmien lupauksia parantaa ruokavalion ravitsemuslaatua sekä edistää ravitsemusvastuullisia toimintatapoja. Toimenpidesitoumuksella, jossa kerromme valmistavamme Oppilas- ja Opiskelijaravintoloihin päivittäin ensimmäiseksi ruokavaihtoehdoksi ravitsemussuositusten mukaisesti valmistettua maukasta kasvisruokaa, sitoudumme edistämään yhteiskuntasitoumuksen tavoitteiden toteutumista ja osallistumme samalla globaalin kestävän kehityksen toimintaohjelman Agenda2030:n kansalliseen toimeenpanoon. Sitoumukset tehdään Valtioneuvoston kanslian ylläpitämällä yhteiskuntasitoumus-sivustolla www.sitoumus2050.fi.

Kasvisruokien reseptiikasta huolehtii tuotekehitys, joka vastaa olemassa olevan reseptiikan kehittämisestä, sekä uusien ruokien suunnittelusta. Kasvisruokien kohdalla aterioiden riittävä proteiinisisältö varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla tai kananmunalla. Kouluruokailusuosituksen mukaisesti kasvisruokavaihtoehtojen tarjoaminen edistää kasvisruokein syömistä myös niillä oppilailla, jotka eivät ole niihin vielä tottuneet.

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 11.4.2025

    Lakolla saattaa olla vaikutusta tuotetarjontaan

    Lue lisää

  • 7.4.2025

    Uudet laskutusosoitteet 8.4.2025 alkaen

    Lue lisää

  • 4.4.2025

    Tilaa erityisruokavalio Oppilas- ja Opiskelijaravintolaan lukuvuodelle 2025-2026

    Lue lisää

  • 20.3.2025

    Avoin työpaikka: Ravitsemistyöntekijä lähetyksen tiimiin Keskuskeittiö Kapyysiin Kotkaan

    Lue lisää

  • 12.3.2025

    Ravintoloissa teemapäivä Italia 14.3.2025

    Lue lisää

  • 3.3.2025

    Hyvää laskiaistiistaita 4.3.2025

    Lue lisää

  • 17.2.2025

    Lakoilla saattaa olla vaikutusta tuotetarjontaan

    Lue lisää

  • 13.2.2025

    Avoimia työpaikkoja: Ravitsemistyöntekijä ja kokki Ratamon keittiöön Kouvolaan

    Lue lisää

  • 13.2.2025

    Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo sulkeutuu 14.2.2025 poikkeuksellisesti klo 13.30

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset