Oppilas- ja opiskelijaravintoloissa sekä Makunne Ravintoloissa vietetään torstaina 7.11.2024 teemapäivää Brasilia.
Oppilas- ja opiskelijaravintoloissa Kotkassa ja Haminassa tarjolla:
- Tofua Moqueca MA, LA, GL, M, KA5
- Feijoadaa MA, LA, GL, M
- Riisiä MA, LA, GL, M, KA5
- Salaattikuutioita MA, LA, GL, M, KA5
- Kurkkusuikaleita MA, LA, GL, M, KA5
- Vesimelonikuutioita MA, LA, GL, M, KA5
Oppilasravintolassa Miehikkälässä ja Virolahdella tarjolla:
- Feijoadaa MA, LA, GL, M
- Riisiä MA, LA, GL, M, KA5
- Salaattikuutioita MA, LA, GL, M, KA5
- Kurkkusuikaleita MA, LA, GL, M, KA5
- Vesimelonikuutioita MA, LA, GL, M, KA5
Makunne Ravintoloissa Kotkassa ja Kouvolassa tarjolla:
- Tofua Moqueca MA, LA, GL, M, KA5
- Feijoadaa MA, LA, GL, M
- Riisiä MA, LA, GL, M, KA5
- Hedelmävalikoima
Makunne Ravintolassa Haminassa tarjolla:
- Tofua Moqueca MA, LA, GL, M, KA5
- Hapanimelää possua MA, LA, GL, M
- Riisiä MA, LA, GL, M, KA5
- Hedelmävalikoima
LA = laktoositon
MA = maidoton
GL = gluteeniton
M = munaton
KA5 = vegaaninen
Feijoada ja Tofua Moqueca
– Brasilia-teemapäivän tähdet
Oppilas- ja Opiskelijaravintoloissa sekä Makunne Ravintoloissa vietetään marraskuussa teemapäivää Brasilia. Tuotekehitys on suunnitellut päivän ruokalistan maateeman mukaisesti ja tarjolle katetaan feijoadaa ja tofua moqueca.
Tuotekehityksen ideoimia maakohtaisia teemapäiviä esiintyy ruokalistoilla keskimäärin kaksi kertaa vuodessa. Alkuvuodesta 2024 tutustuttiin kreikkalaiseen ruokaan ja marraskuussa ovat vuorossa brasilialaiset herkut.
Pääruokina tarjoillaan riisin kanssa nautittavaa feijoadaa ja tofua moqueca. Feijoada on brasilialaista possu-papupataa. Mausteisen maukas ruoka pitää sisällään mm. possulastua, kidneypapuja, meetvurstisuikaleita, tomaattimurskaa, makeaa chilikastiketta ja runsaasti makuja antavia mausteita.
Teemapäivän kasvisruokana tarjoillaan vegaanista tofua moqueca. Moqueca on tyypillinen brasilialainen kookosmaitoa sisältävä muhennos, joka useimmiten pitää sisällään kalaa. Tuotekehityksen suunnittelema maistuva tofua moqueca ei sisällä kalaa, vaan pääraaka-aineena on nimensä mukaisesti tofu. Ruoan valmistuksessa käytetään mm. tofukuutioita, tomaattimurskaa, paprikakuutioita, kookoskermaa ja erilaisia mausteita.
Teemapäivinä ravintoloihin luodaan maateeman mukaista tunnelmaa erilaisilla koristeilla. Tänä vuonna Oppilas- ja Opiskelijaravintolat vastaanottavat syksyn aikana koristeluhaasteen. Yhdessä asiakkaiden kanssa luomme ravintoloihin ja ruokailuhetkiin teeman mukaista värikästä tunnelmaa. Bom apetite!
Ajankohtaista
Pyyhkäise vasemmalle
-
Meille töihin
20.3.2025
Avoin työpaikka: Ravitsemistyöntekijä lähetyksen tiimiin Keskuskeittiö Kapyysiin Kotkaan
Lue lisää
-
Uutinen
12.3.2025
Ravintoloissa teemapäivä Italia 14.3.2025
Lue lisää
-
Uutinen
3.3.2025
Hyvää laskiaistiistaita 4.3.2025
Lue lisää
-
Uutinen
17.2.2025
Lakoilla saattaa olla vaikutusta tuotetarjontaan
Lue lisää
-
Meille töihin
13.2.2025
Avoimia työpaikkoja: Ravitsemistyöntekijä ja kokki Ratamon keittiöön Kouvolaan
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
13.2.2025
Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo sulkeutuu 14.2.2025 poikkeuksellisesti klo 13.30
Lue lisää
-
Meille töihin
4.2.2025
Avoin työpaikka: Ravitsemistyöntekijä Kotkan koulujen palvelukeittiöön
Lue lisää
-
Meille töihin
20.1.2025
Tervetuloa kesäduuniin 2025 keittiöön – Haku päättyy 16.2.2025
Lue lisää
-
Meille töihin
17.1.2025
Avoin työpaikka: Varastonhoitaja Keskuskeittiö Kapyysiin Kotkaan
Lue lisää