Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Rakkausviikko: Leivo sydämet sulattava Love-kakku

Kotkassa vietetään ystävänpäiväviikolla Rakkausviikkoa (viikko 7).

Hemmottele lähimmäisiä sydämet sulattavalla Love-kakulla.
Lue Makunne Juhlapalveluiden resepti vadelmaa ja valkosuklaata sisältävästä unelmasta alta.

Leivotaan yhdessä rakkautta!

Vadelma-valkosuklaa
LOVE-kakku (n. 15 hlö)

 

Aloita valmistelut vähintään kaksi päivää ennen tarjoilua kakkupohjan valmistuksella.

Tarvikkeet
24–26 cm pyöreä kakkuvuoka
ohutta reunakalvoa (korkeus 8–10 cm) tai leivinpaperisuikaleita

Vanilja-voikakkupohja
200 g huoneenlämpöistä voita
Neljä (4) kpl L kokoista kananmunaa
3,5 dl (300 g) sokeria
3 tl (15 g) vaniljasokeria
4,5 dl (275 g) vehnäjauhoja
2 tl (12 g) leivinjauhetta
1,5 dl maitoa

Laita uuni lämpiämään 160 asteiseksi. Sekoita omassa kulhossaan vehnäjauho sekä leivinjauhe.
Vaahdota voi ja sokerit ilmavaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lopeta vatkaus muutaman minuutin välein ja kaavi kulhon reunat nuolijalla, jotta vaahto sekoittuu tasaisesti.
Vatkaa vaahdon joukkoon kananmunat yksitellen, jatka lopuksi vatkaamista noin minuutin ajan, jotta seos on tasaista.
Lisää vaahdon joukkoon jauhoseosta sekä maitoa vuorotellen muutamassa erässä hitaasti vatkaten. Aloita jauhoseoksella.
Kaada kakkutaikina voideltuun n. 24-26 cm pyöreään kakkuvuokaan ja paista keskitasolla n. 45 min.
Anna kakkupohjan tekeytyä seuraavaan päivään.

Täytevaahto
6 dl (600 g) vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Vatkaa vispikerma napakaksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Jaa vaahto kahteen osaan.

Valkosuklaavaahto
puolet (400 g) täytevaahdosta
1 levy (a 145 g) valkosuklaata

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Lisää suklaasula vatkaimella sekoittaen vaahtopuolikkaan joukkoon.

Vadelmavaahto
Puolet (400 g) täytevaahdosta
500 g vadelmasosetta
1,5 dl (120 g) sokeria
6 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Erota vadelmasoseesta noin desilitra ja kuumenna se kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Lisää loput vadelmasoseesta vaahdon joukkoon. Jatka vatkaamista muutama minuutti, mikäli vaahto löystyy soseen lisäämisen jälkeen. Sekoita liivate-vadelmaseos vaahdon joukkoon.

Lisäksi tarvitset:
200 g suomalaisia pakastevadelmia
200 g vadelmahilloa

Kakun kostutusliemi:
2 dl (200 g) vaniljasokerilla maustettua maitoa

Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Vuoraa kelmulla kakkuvuoka, jossa paistoit pohjan. Vuoassa kakku asettuu paremmin muotoonsa, eikä täyte pursuile ulos. Mikäli kakkuvuoan reunat ovat matalat, voit jatkaa korkeutta reunakalvolla tai leivinpaperisuikaleilla. Nosta pohjimmaiseksi kakkupohjan kansi. Kostuta kevyesti ja sivele pohjan päälle noin 1/3 osa vadelmahillosta. Kaada päälle puolet vadelmavaahdosta.

Nosta vaahdon päälle kakkupohja, kostuta ja sivele vadelmahillolla. Lisää päälle valkosuklaavaahto. Upota vaahdon sekaan jäiset vadelmat. Nosta päälle kakkupohja, kostuta ja sivele vadelmahillolla. Kaada päälle loput vadelmavaahdosta, lisää päälle viimeinen kakkupohja ja kostuta kevyesti. Anna täytetyn kakun tekeytyä seuraavaan päivään.

Kuorrute
2 dl (200 g) vispikermaa
500 g mascarponetuorejuustoa
6tl (n. 40 g) vaniljasokeria
1 dl (n. 65 g) tomusokeria

Vatkaa kuorrutteen kerma ja sokerit löysähköksi vaahdoksi. Lisää sekaan tuorejuusto.

Kumoa kakku tarjoilulautaselle.
Levitä kreemi tasaisesti kakun pinnalle ja reunoille palettiveitsellä. Tasaisemman lopputuloksen saat kastamalla lastaa välillä juoksevan kuuman veden alla. Siirrä kakku jääkaappiin.

Koristeluun
Vaaleanpunainen tai punainen aito ruusu, lisäksi harsokukkaa
Punaisia sydäntikkareita (esim. Muumitikkari)
Vaaleanpunaisia/valkoisia/liloja helmiä, strösseleitä

Leikkaa ruusun varsi, jätä vartta n. 1 cm. Vuoraa varsi kelmulla. Koristele kakku kukilla ja strösseleillä haluamaasi tyyliin.

Ja tarjoile rakkaudella.

Kuvassa Love-kakku

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 28.6.2024

    Kymijoen Ravintopalvelut Oy 20 vuotta 1.7.2024

    Lue lisää

  • 19.6.2024

    Hyvää juhannusta 2024

    Lue lisää

  • 17.6.2024

    Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo suljettu kesäajan 1.7.- 31.7.2024

    Lue lisää

  • 22.5.2024

    Kasvisruokien riittävä proteiinin saanti varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla tai kananmunalla.

    Lue lisää

  • 21.5.2024

    Makunne Juhlapalvelut suljettu 1.-7.7.2024 ja 15.-21.7.2024

    Lue lisää

  • 14.5.2024

    Makunne Ravintola LounasKoks suljettu remontin ajaksi 29.5.-6.8.2024

    Lue lisää

  • 8.5.2024

    Hyvää helatorstaita 9.5.2024

    Lue lisää

  • 29.4.2024

    Hyvää vappua 2024

    Lue lisää

  • 11.4.2024

    Kymijoen Ravintopalveluiden Vuosikatsaus 2023 e-julkaisuna

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset