Olemme lisänneet kasvisruoan tarjoamista kaikille asiakasryhmille. Kasvisruokien kehittämisessä huolehdimme aina niiden riittävästä proteiinipitoisuudesta.
Palkokasvit ovat erinomaisia proteiinin lähteitä ja käytämme niitä monipuolisesti. Palkokasvien aminohappokoostumus on monipuolinen ja proteiinien lisäksi ne sisältävät mm. kuituja, pehmeää rasvaa sekä vitamiineja ja kivennäisaineita. Palkokasvien käytön lisääminen on ympäristöystävällistä ja ne korvaavat ruokalistoilla mm. punaista lihaa, jonka vähentäminen on sekä ympäristöteko, että terveydelle edullista.
Käytämme palkokasveja pääruokien lisäksi myös lisäkkeenä, salaateissa ja proteiinilisäkkeenä lounasta tarjoilevien Makunne Ravintoloiden salaattipöydissä.
Tällä hetkellä resepteissämme on käytössä seuraavia palkokasveja:
- Härkäpapu (Härkis®, härkäpapuproteiinirouhe)
- Soija (kokonainen soijapapu, rouhe, tofu, hiutale, pyörykkä, makkara)
- Muut pavut (valkoinen papu, jättipapu, kidneypapu, vahapapu, mustapapu, vihreä papu)
- Herne (kokonaiset herneet, herneproteiinirouhe)
- Kikherne
- Linssit (punainen ja vihreä linssi)
Ajankohtaista
Pyyhkäise vasemmalle
-
Meille töihin
31.1.2023
Liity osaavien hyvinvoinnin rakentajien joukkoon
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
31.1.2023
Makunne Ravintola-Kahvila Poiju avoinna 31.1. klo 8-14
Lue lisää
-
Meille töihin
24.1.2023
Tervetuloa kesäduuniin keittiöön
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
20.1.2023
Makunne Ravintola-Kahvila Poiju suljettu 21.-22.1.2023
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
12.1.2023
Makunne Ravintola-Kahvila Poiju suljettu 14.-15.1.2023
Lue lisää
-
Uutinen
5.1.2023
Hyvää loppiaista 6.1.2023
Lue lisää
-
Ravitsemus
3.1.2023
Teemat ja juhlapäivät ruokalistoilla 2023
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
2.1.2023
Makunne Ravintola-Kahvila Poiju palvelee poikkeavin aukioloajoin ajalla 28.12.2022-6.1.2023
Lue lisää
-
Uutinen
29.12.2022
Kymijoen Ravintopalveluiden toiminta laajenee 1.1.2023
Lue lisää