Olemme lisänneet kasvisruoan tarjoamista kaikille asiakasryhmille. Kasvisruokien kehittämisessä huolehdimme aina niiden riittävästä proteiinipitoisuudesta.
Palkokasvit ovat erinomaisia proteiinin lähteitä ja käytämme niitä monipuolisesti. Palkokasvien aminohappokoostumus on monipuolinen ja proteiinien lisäksi ne sisältävät mm. kuituja, pehmeää rasvaa sekä vitamiineja ja kivennäisaineita. Palkokasvien käytön lisääminen on ympäristöystävällistä ja ne korvaavat ruokalistoilla mm. punaista lihaa, jonka vähentäminen on sekä ympäristöteko, että terveydelle edullista.
Käytämme palkokasveja pääruokien lisäksi myös lisäkkeenä, salaateissa ja proteiinilisäkkeenä lounasta tarjoilevien Makunne Ravintoloiden salaattipöydissä.
Tällä hetkellä resepteissämme on käytössä seuraavia palkokasveja:
- Härkäpapu (Härkis®, härkäpapuproteiinirouhe)
- Soija (kokonainen soijapapu, rouhe, tofu, hiutale, pyörykkä, makkara)
- Muut pavut (valkoinen papu, jättipapu, kidneypapu, vahapapu, mustapapu, vihreä papu)
- Herne (kokonaiset herneet, herneproteiinirouhe)
- Kikherne
- Linssit (punainen ja vihreä linssi)
Ajankohtaista
Pyyhkäise vasemmalle
-
Uutinen
30.9.2023
Hyvää Vanhustenpäivää 1.10.2023
Lue lisää
-
Koulut ja oppilaitokset
25.9.2023
Kansainvälinen YK:n koulumaitopäivä 27.9.2023
Lue lisää
-
Uutinen
22.9.2023
Nähdään Rekry messuilla Kotkan Satama Areenalla 3.10.2023 klo 10-17
Lue lisää
-
Uutinen
22.9.2023
Kokkaa kasvisruokaa kotona: Kasvis-perunagratiini
Lue lisää
-
Uutinen
22.9.2023
Kokkaa kasvisruokaa kotona: Spaghettiini-härkäpapuvuoka
Lue lisää
-
Uutinen
19.9.2023
Olemme mukana Hyväntuulen messuilla Kotkan Satama Areenalla 23.-24.9.2023
Lue lisää
-
Uutinen
14.9.2023
Sadonkorjuuviikolla 18. – 24.9.2023 maistellaan syksyn makuja
Lue lisää
-
Uutinen
12.9.2023
Kasvisten maistelupaketit päiväkoteihin ja esikouluihin viikolla 37/2023
Lue lisää
-
Uutinen
11.9.2023
Hävikkiviikko 11. – 17.9.2023 kannustaa ruokahävikin pienentämiseen
Lue lisää