Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Palkokasvit ovat hyviä proteiinin lähteitä

Olemme lisänneet kasvisruoan tarjoamista kaikille asiakasryhmille. Kasvisruokien kehittämisessä huolehdimme aina niiden riittävästä proteiinipitoisuudesta.

Palkokasvit ovat erinomaisia proteiinin lähteitä ja käytämme niitä monipuolisesti. Palkokasvien aminohappokoostumus on monipuolinen ja proteiinien lisäksi ne sisältävät mm. kuituja, pehmeää rasvaa sekä vitamiineja ja kivennäisaineita. Palkokasvien käytön lisääminen on ympäristöystävällistä ja ne korvaavat ruokalistoilla mm. punaista lihaa, jonka vähentäminen on sekä ympäristöteko, että terveydelle edullista.

Käytämme palkokasveja pääruokien lisäksi myös lisäkkeenä, salaateissa ja proteiinilisäkkeenä lounasta tarjoilevien Makunne Ravintoloiden salaattipöydissä.

Tällä hetkellä resepteissämme on käytössä seuraavia palkokasveja:

  • Härkäpapu (Härkis®, härkäpapuproteiinirouhe)
  • Soija (kokonainen soijapapu, rouhe, tofu, hiutale, pyörykkä, makkara)
  • Muut pavut (valkoinen papu, jättipapu, kidneypapu, vahapapu, mustapapu, vihreä papu)
  • Herne (kokonaiset herneet, herneproteiinirouhe)
  • Kikherne
  • Linssit (punainen ja vihreä linssi)

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 31.1.2023

    Liity osaavien hyvinvoinnin rakentajien joukkoon

    Lue lisää

  • 31.1.2023

    Makunne Ravintola-Kahvila Poiju avoinna 31.1. klo 8-14

    Lue lisää

  • 24.1.2023

    Tervetuloa kesäduuniin keittiöön

    Lue lisää

  • 20.1.2023

    Makunne Ravintola-Kahvila Poiju suljettu 21.-22.1.2023

    Lue lisää

  • 12.1.2023

    Makunne Ravintola-Kahvila Poiju suljettu 14.-15.1.2023

    Lue lisää

  • 5.1.2023

    Hyvää loppiaista 6.1.2023

    Lue lisää

  • 3.1.2023

    Teemat ja juhlapäivät ruokalistoilla 2023

    Lue lisää

  • 2.1.2023

    Makunne Ravintola-Kahvila Poiju palvelee poikkeavin aukioloajoin ajalla 28.12.2022-6.1.2023

    Lue lisää

  • 29.12.2022

    Kymijoen Ravintopalveluiden toiminta laajenee 1.1.2023

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset