Olemme lisänneet kasvisruoan tarjoamista kaikille asiakasryhmille. Kasvisruokien kehittämisessä huolehdimme aina niiden riittävästä proteiinipitoisuudesta.
Palkokasvit ovat erinomaisia proteiinin lähteitä ja käytämme niitä monipuolisesti. Palkokasvien aminohappokoostumus on monipuolinen ja proteiinien lisäksi ne sisältävät mm. kuituja, pehmeää rasvaa sekä vitamiineja ja kivennäisaineita. Palkokasvien käytön lisääminen on ympäristöystävällistä ja ne korvaavat ruokalistoilla mm. punaista lihaa, jonka vähentäminen on sekä ympäristöteko, että terveydelle edullista.
Käytämme palkokasveja pääruokien lisäksi myös lisäkkeenä, salaateissa ja proteiinilisäkkeenä lounasta tarjoilevien Makunne Ravintoloiden salaattipöydissä.
Tällä hetkellä resepteissämme on käytössä seuraavia palkokasveja:
- Härkäpapu (Härkis®, härkäpapuproteiinirouhe)
- Soija (kokonainen soijapapu, rouhe, tofu, hiutale, pyörykkä, makkara)
- Muut pavut (valkoinen papu, jättipapu, kidneypapu, vahapapu, mustapapu, vihreä papu)
- Herne (kokonaiset herneet, herneproteiinirouhe)
- Kikherne
- Linssit (punainen ja vihreä linssi)
Ajankohtaista
Pyyhkäise vasemmalle
-
Uutinen
11.4.2024
Kymijoen Ravintopalveluiden Vuosikatsaus 2023 e-julkaisuna
Lue lisää
-
Koulut ja oppilaitokset
8.4.2024
Tilaa erityisruokavalio Oppilas- ja Opiskelijaravintolaan lukuvuodelle 2024-2025
Lue lisää
-
Uutinen
27.3.2024
Hyvää pääsiäistä 2024
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
8.3.2024
Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo sulkeutuu 13.3.2024 poikkeuksellisesti klo 13.30
Lue lisää
-
Uutinen
27.2.2024
Ravintoloissa teemapäivä Kreikka 7.3.2024
Lue lisää
-
Uutinen
12.2.2024
Hyvää laskiaistiistaita 13.2.2024
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
30.1.2024
Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo sulkeutuu 13.2.2024 poikkeuksellisesti klo 12
Lue lisää
-
Uutinen
24.1.2024
Olemme mukana Kesäksi Duuniin -tapahtumissa Kotkassa 25.1.2024 ja Kouvolassa 1.2.2024
Lue lisää
-
Meille töihin
15.1.2024
Tervetuloa kesäduuniin 2024 keittiöön – Haku päättyy 18.2.2024
Lue lisää