Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Palkokasvit ovat hyviä proteiinin lähteitä

Olemme lisänneet kasvisruoan tarjoamista kaikille asiakasryhmille. Kasvisruokien kehittämisessä huolehdimme aina niiden riittävästä proteiinipitoisuudesta.

Palkokasvit ovat erinomaisia proteiinin lähteitä ja käytämme niitä monipuolisesti. Palkokasvien aminohappokoostumus on monipuolinen ja proteiinien lisäksi ne sisältävät mm. kuituja, pehmeää rasvaa sekä vitamiineja ja kivennäisaineita. Palkokasvien käytön lisääminen on ympäristöystävällistä ja ne korvaavat ruokalistoilla mm. punaista lihaa, jonka vähentäminen on sekä ympäristöteko, että terveydelle edullista.

Käytämme palkokasveja pääruokien lisäksi myös lisäkkeenä, salaateissa ja proteiinilisäkkeenä lounasta tarjoilevien Makunne Ravintoloiden salaattipöydissä.

Tällä hetkellä resepteissämme on käytössä seuraavia palkokasveja:

  • Härkäpapu (Härkis®, härkäpapuproteiinirouhe)
  • Soija (kokonainen soijapapu, rouhe, tofu, hiutale, pyörykkä, makkara)
  • Muut pavut (valkoinen papu, jättipapu, kidneypapu, vahapapu, mustapapu, vihreä papu)
  • Herne (kokonaiset herneet, herneproteiinirouhe)
  • Kikherne
  • Linssit (punainen ja vihreä linssi)

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 30.9.2023

    Hyvää Vanhustenpäivää 1.10.2023

    Lue lisää

  • 25.9.2023

    Kansainvälinen YK:n koulumaitopäivä 27.9.2023

    Lue lisää

  • 22.9.2023

    Nähdään Rekry messuilla Kotkan Satama Areenalla 3.10.2023 klo 10-17

    Lue lisää

  • 22.9.2023

    Kokkaa kasvisruokaa kotona: Kasvis-perunagratiini

    Lue lisää

  • 22.9.2023

    Kokkaa kasvisruokaa kotona: Spaghettiini-härkäpapuvuoka

    Lue lisää

  • 19.9.2023

    Olemme mukana Hyväntuulen messuilla Kotkan Satama Areenalla 23.-24.9.2023

    Lue lisää

  • 14.9.2023

    Sadonkorjuuviikolla 18. – 24.9.2023 maistellaan syksyn makuja

    Lue lisää

  • 12.9.2023

    Kasvisten maistelupaketit päiväkoteihin ja esikouluihin viikolla 37/2023

    Lue lisää

  • 11.9.2023

    Hävikkiviikko 11. – 17.9.2023 kannustaa ruokahävikin pienentämiseen

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset