Lomakkeet

Anna palautetta

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Palkokasvit ovat hyviä proteiinin lähteitä

Olemme lisänneet kasvisruoan tarjoamista kaikille asiakasryhmille. Kasvisruokien kehittämisessä huolehdimme aina niiden riittävästä proteiinipitoisuudesta.

Palkokasvit ovat erinomaisia proteiinin lähteitä ja käytämme niitä monipuolisesti. Palkokasvien aminohappokoostumus on monipuolinen ja proteiinien lisäksi ne sisältävät mm. kuituja, pehmeää rasvaa sekä vitamiineja ja kivennäisaineita. Palkokasvien käytön lisääminen on ympäristöystävällistä ja ne korvaavat ruokalistoilla mm. punaista lihaa, jonka vähentäminen on sekä ympäristöteko, että terveydelle edullista.

Käytämme palkokasveja pääruokien lisäksi myös lisäkkeenä, salaateissa ja proteiinilisäkkeenä lounasta tarjoilevien Makunne Ravintoloiden salaattipöydissä.

Tällä hetkellä resepteissämme on käytössä seuraavia palkokasveja:

  • Härkäpapu (Härkis®, härkäpapuproteiinirouhe)
  • Soija (kokonainen soijapapu, rouhe, tofu, hiutale, pyörykkä, makkara)
  • Muut pavut (valkoinen papu, jättipapu, kidneypapu, vahapapu, mustapapu, vihreä papu)
  • Herne (kokonaiset herneet, herneproteiinirouhe)
  • Kikherne
  • Linssit (punainen ja vihreä linssi)

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 20.9.2021

    Makunne Juhlapalvelun uudet palveluajat

    Lue lisää

  • 20.9.2021

    Avoin työpaikka Kotkassa: Kokki / Keittiöalan moniosaaja – Haku päättyy 31.10.2021

    Lue lisää

  • 14.9.2021

    Kasvisten maistelupaketit päiväkoteihin ja esikouluihin

    Lue lisää

  • 13.9.2021

    Hävikkiviikko 13. – 19.9.2021 kannustaa ruokahävikin pienentämiseen

    Lue lisää

  • 13.9.2021

    Sadonkorjuuviikolla 13. – 19.9. maistellaan syksyn makuja

    Lue lisää

  • 3.9.2021

    Huomio Fazerin tuotteita tilanneet asiakkaamme: Fazer Leipomot vetää myynnistä gluteenittomia leipomotuotteita. Tuotteissa käytetyssä ksantaanikumissa (E415) on havaittu EU:n sallitun rajan ylittäviä pitoisuuksia etyleenioksidia.

    Lue lisää

  • 26.8.2021

    Hyvää Itämeripäivää! Tänään on hyvä päivä kokata Itämeriystävälliset tomaattisilakat, poimi resepti ohesta!

    Lue lisää

  • 10.8.2021

    Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelman uusien toimintamallien luominen ja kestävän ruokajärjestelmän edistäminen etenevät

    Lue lisää

  • 9.8.2021

    Tarjoamme Oppilas- ja Opiskelijaravintoloissa joka päivä kasvisruokaa ensimmäisenä lounasvaihtoehtona

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset