Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Maa- ja metsätalousministeriö on asettanut työryhmän kouluruuan kehittämistyöhön – työryhmässä mukana tuotantopäällikkömme Jyrki Karppinen

Maa- ja metsätalousministeriö asetti 12.10.2021 työryhmän valmistelemaan hallitusohjelman mukaisen kouluruuan kehittämisohjelman. Ohjelma kattaa peruskoulun ja toisen asteen kouluruokailuun liittyvät teemat. Sen keskeinen tavoite on lisätä kouluruuan arvostusta ja kouluruokailuun osallistumista sekä kehittää kouluruokailuun liittyviä käytäntöjä.

Ammattikeittiöosaajat ry:n jäsen, tuotantopäällikkömme Jyrki Karppinen on nimetty mukaan työryhmään.

Tausta, tavoitteet ja tehtävät 

Marinin hallitusohjelmassa linjattiin laadittavaksi kouluruuan kehittämisohjelma. Tulevan ohjelman keskeinen tavoite on lisätä kouluruuan arvostusta ja kouluruokailuun osallistumista sekä kehittää kouluruokailuun liittyviä käytäntöjä. Ohjelmassa etsitään ratkaisuja, joiden pohjalta välipala voidaan tuoda osaksi kouluruokaa jokaiseen kouluun. Lisäksi ohjelmalla pyritään parantamaan kouluruuan kotimaisuusastetta, terveellisyyttä ja ekologisuutta ja kehittämään tasa-arvoista ja yhteisöllistä kouluruokailua. Ohjelma kattaa peruskoulun ja toisen asteen kouluruokailuun liittyvät teemat. Ohjelman laadintatyö tulisi olla valmis lokakuussa 2022 ja työssä on kuultava myös oppilaita.

Työryhmät tehtävät:
• laatia Kouluruoan kehittämisohjelma
• edistää ohjelmaan sisältyvien kehittämisehdotusten jalkauttamista
• edistää kouluruokailuun liittyvää yhteistyötä

Lisätietoja Maa- ja metsätalousministeriön verkkosivuilta:
Kouluruoka on päivän tärkein ateria – työryhmä asetettu kouluruuan kehittämistyöhön – Maa- ja metsätalousministeriö (mmm.fi)

Lähde: Maa- ja metsätalousministeriön tiedote, Kouluruoka on päivän tärkein ateria – työryhmä asetettu kouluruuan kehittämistyöhön, 12.10.2021

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 23.9.2022

    Makunne Ravintola-Kahvila Poiju sulkeutuu pe 23.9. klo 15

    Lue lisää

  • 21.9.2022

    Liity kasvavaan joukkoomme! Avoimia työpaikkoja keittiöalan ammattilaisille

    Lue lisää

  • 19.9.2022

    Työllisty ammatti- ja palvelukeittiöön Kymijoen Ravintopalveluille

    Lue lisää

  • 16.9.2022

    Sadonkorjuuviikolla 19. – 25.9. maistellaan syksyn makuja

    Lue lisää

  • 30.8.2022

    Nähdään Rekry, työelämä- ja koulutusmessuilla Kouvolassa 15.9.2022 klo 10 – 18

    Lue lisää

  • 26.8.2022

    Makunne Ravintola ToiveLounas avaa ovensa kesän jälkeen 1.9.2022

    Lue lisää

  • 22.8.2022

    Itämeripäivänä 25.8.2022 tarjolla Itämeriystävällistä ruokaa

    Lue lisää

  • 21.7.2022

    Makunne Ravintola LounasKoks suljettu 19.8.2022

    Lue lisää

  • 23.6.2022

    Virolahden ja Miehikkälän kunnat ulkoistavat ravintopalvelut Kymijoen Ravintopalveluille

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset