Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Maa- ja metsätalousministeriö on asettanut työryhmän kouluruuan kehittämistyöhön – työryhmässä mukana tuotantopäällikkömme Jyrki Karppinen

Maa- ja metsätalousministeriö asetti 12.10.2021 työryhmän valmistelemaan hallitusohjelman mukaisen kouluruuan kehittämisohjelman. Ohjelma kattaa peruskoulun ja toisen asteen kouluruokailuun liittyvät teemat. Sen keskeinen tavoite on lisätä kouluruuan arvostusta ja kouluruokailuun osallistumista sekä kehittää kouluruokailuun liittyviä käytäntöjä.

Ammattikeittiöosaajat ry:n jäsen, tuotantopäällikkömme Jyrki Karppinen on nimetty mukaan työryhmään.

Tausta, tavoitteet ja tehtävät 

Marinin hallitusohjelmassa linjattiin laadittavaksi kouluruuan kehittämisohjelma. Tulevan ohjelman keskeinen tavoite on lisätä kouluruuan arvostusta ja kouluruokailuun osallistumista sekä kehittää kouluruokailuun liittyviä käytäntöjä. Ohjelmassa etsitään ratkaisuja, joiden pohjalta välipala voidaan tuoda osaksi kouluruokaa jokaiseen kouluun. Lisäksi ohjelmalla pyritään parantamaan kouluruuan kotimaisuusastetta, terveellisyyttä ja ekologisuutta ja kehittämään tasa-arvoista ja yhteisöllistä kouluruokailua. Ohjelma kattaa peruskoulun ja toisen asteen kouluruokailuun liittyvät teemat. Ohjelman laadintatyö tulisi olla valmis lokakuussa 2022 ja työssä on kuultava myös oppilaita.

Työryhmät tehtävät:
• laatia Kouluruoan kehittämisohjelma
• edistää ohjelmaan sisältyvien kehittämisehdotusten jalkauttamista
• edistää kouluruokailuun liittyvää yhteistyötä

Lisätietoja Maa- ja metsätalousministeriön verkkosivuilta:
Kouluruoka on päivän tärkein ateria – työryhmä asetettu kouluruuan kehittämistyöhön – Maa- ja metsätalousministeriö (mmm.fi)

Lähde: Maa- ja metsätalousministeriön tiedote, Kouluruoka on päivän tärkein ateria – työryhmä asetettu kouluruuan kehittämistyöhön, 12.10.2021

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 1.6.2023

    Tule meille sijaiseksi Staffpointin kautta

    Lue lisää

  • 17.5.2023

    Avoin työpaikka: Kokki Kouvolan alueen valmistuskeittiöihin

    Lue lisää

  • 10.5.2023

    Kasvisruokareseptikilpailussa palkittua seitankastiketta ja täysjyväohraa tarjolla oppilas- ja opiskelijaravintoloissa 11.5.2023

    Lue lisää

  • 5.5.2023

    Makunne Ravintola ToiveLounas Karhulan sairaalan yhteydessä lopettaa toimintansa 31.5.2023 klo 13

    Lue lisää

  • 28.4.2023

    Hyvää vappua 2023

    Lue lisää

  • 27.4.2023

    Makunne Ravintola-Kahvila Poiju palvelee 27.-28.4.2023 klo 8-15

    Lue lisää

  • 12.4.2023

    Tilaa erityisruokavalio Oppilas- ja Opiskelijaravintolaan lukuvuodelle 2023-2024

    Lue lisää

  • 12.4.2023

    Tutustu Kymijoen Ravintopalveluiden Vuosikatsaukseen 2022

    Lue lisää

  • 5.4.2023

    Hyvää pääsiäistä 2023

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset