Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Maa- ja metsätalousministeriö on asettanut työryhmän kouluruuan kehittämistyöhön – työryhmässä mukana tuotantopäällikkömme Jyrki Karppinen

Maa- ja metsätalousministeriö asetti 12.10.2021 työryhmän valmistelemaan hallitusohjelman mukaisen kouluruuan kehittämisohjelman. Ohjelma kattaa peruskoulun ja toisen asteen kouluruokailuun liittyvät teemat. Sen keskeinen tavoite on lisätä kouluruuan arvostusta ja kouluruokailuun osallistumista sekä kehittää kouluruokailuun liittyviä käytäntöjä.

Ammattikeittiöosaajat ry:n jäsen, tuotantopäällikkömme Jyrki Karppinen on nimetty mukaan työryhmään.

Tausta, tavoitteet ja tehtävät 

Marinin hallitusohjelmassa linjattiin laadittavaksi kouluruuan kehittämisohjelma. Tulevan ohjelman keskeinen tavoite on lisätä kouluruuan arvostusta ja kouluruokailuun osallistumista sekä kehittää kouluruokailuun liittyviä käytäntöjä. Ohjelmassa etsitään ratkaisuja, joiden pohjalta välipala voidaan tuoda osaksi kouluruokaa jokaiseen kouluun. Lisäksi ohjelmalla pyritään parantamaan kouluruuan kotimaisuusastetta, terveellisyyttä ja ekologisuutta ja kehittämään tasa-arvoista ja yhteisöllistä kouluruokailua. Ohjelma kattaa peruskoulun ja toisen asteen kouluruokailuun liittyvät teemat. Ohjelman laadintatyö tulisi olla valmis lokakuussa 2022 ja työssä on kuultava myös oppilaita.

Työryhmät tehtävät:
• laatia Kouluruoan kehittämisohjelma
• edistää ohjelmaan sisältyvien kehittämisehdotusten jalkauttamista
• edistää kouluruokailuun liittyvää yhteistyötä

Lisätietoja Maa- ja metsätalousministeriön verkkosivuilta:
Kouluruoka on päivän tärkein ateria – työryhmä asetettu kouluruuan kehittämistyöhön – Maa- ja metsätalousministeriö (mmm.fi)

Lähde: Maa- ja metsätalousministeriön tiedote, Kouluruoka on päivän tärkein ateria – työryhmä asetettu kouluruuan kehittämistyöhön, 12.10.2021

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 28.6.2024

    Kymijoen Ravintopalvelut Oy 20 vuotta 1.7.2024

    Lue lisää

  • 19.6.2024

    Hyvää juhannusta 2024

    Lue lisää

  • 17.6.2024

    Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo suljettu kesäajan 1.7.- 31.7.2024

    Lue lisää

  • 22.5.2024

    Kasvisruokien riittävä proteiinin saanti varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla tai kananmunalla.

    Lue lisää

  • 21.5.2024

    Makunne Juhlapalvelut suljettu 1.-7.7.2024 ja 15.-21.7.2024

    Lue lisää

  • 14.5.2024

    Makunne Ravintola LounasKoks suljettu remontin ajaksi 29.5.-6.8.2024

    Lue lisää

  • 8.5.2024

    Hyvää helatorstaita 9.5.2024

    Lue lisää

  • 29.4.2024

    Hyvää vappua 2024

    Lue lisää

  • 11.4.2024

    Kymijoen Ravintopalveluiden Vuosikatsaus 2023 e-julkaisuna

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset