Kouluruuan kehittämisohjelma (Kouluruokaohjelma) julkaistiin 7. joulukuuta 2022. Ohjelman tavoitteena on lisätä kouluruuan arvostusta, kouluruokailuun osallistumista sekä kehittää kouluruokailuun liittyviä käytäntöjä. Ohjelmassa on etsitty ratkaisuja, joiden pohjalta välipala voidaan tuoda osaksi kouluruokailua jokaiseen kouluun. Tavoitteena on myös parantaa kouluruuan kotimaisuusastetta, terveellisyyttä ja ekologisuutta sekä kehittää tasa-arvoista ja yhteisöllistä kouluruokailua.
Kouluruokaohjelman laadintatyöstä on vastannut maa- ja metsätalousministeriön asettama moniammatillinen työryhmä, jonka työ käynnistyi 2021 vuoden lopulla.
Työryhmässä oli mukana Kymijoen Ravintopalveluiden tuotantopäällikkö Jyrki Karppinen.
Työryhmän lisäksi ohjelmaa on valmisteltu tiiviissä yhteistyössä sidosryhmien, kuten oppilaiden ja opiskelijoiden, ruokapalveluntuottajien, oppilaitosten, alan yhdistysten sekä elintarviketeollisuuden toimijoiden kanssa.
Maa- ja metsätalousministeriön tiedote 7.12.2022
https://valtioneuvosto.fi/-//1410837/kouluruokaohjelma-nostaa-esille-ajankohtaiset-kehittamistarpeet
Kouluruokaohjelman (pdf) pysyvä osoite
https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/164473
Ajankohtaista
Pyyhkäise vasemmalle
-
Meille töihin
1.6.2023
Tule meille sijaiseksi Staffpointin kautta
Lue lisää
-
Meille töihin
17.5.2023
Avoin työpaikka: Kokki Kouvolan alueen valmistuskeittiöihin
Lue lisää
-
Koulut ja oppilaitokset
10.5.2023
Kasvisruokareseptikilpailussa palkittua seitankastiketta ja täysjyväohraa tarjolla oppilas- ja opiskelijaravintoloissa 11.5.2023
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
5.5.2023
Makunne Ravintola ToiveLounas Karhulan sairaalan yhteydessä lopettaa toimintansa 31.5.2023 klo 13
Lue lisää
-
Uutinen
28.4.2023
Hyvää vappua 2023
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
27.4.2023
Makunne Ravintola-Kahvila Poiju palvelee 27.-28.4.2023 klo 8-15
Lue lisää
-
Koulut ja oppilaitokset
12.4.2023
Tilaa erityisruokavalio Oppilas- ja Opiskelijaravintolaan lukuvuodelle 2023-2024
Lue lisää
-
Uutinen
12.4.2023
Tutustu Kymijoen Ravintopalveluiden Vuosikatsaukseen 2022
Lue lisää
-
Uutinen
5.4.2023
Hyvää pääsiäistä 2023
Lue lisää