Tavarantoimittajamme ennustaa kotimaisten perunoiden varastotilannetta ja laatua seuraavasti:
Kotimaisten perunoiden laatu on kärsinyt vuoden 2021 satokauden kuivuudesta syksyn varhaisia satoarvioida enemmän. Tämä näkyy laatutason vaihteluna raaka-aine-erien sisällä. Perunarupea on kuivan kesän vuoksi normaalia enemmän, minkä vuoksi laatuvaatimustemme täyttävää perunaa on vähemmän saatavilla aiempiin vuosiin verraten. Perunaruven yleisyys vähentää käyttökelpoisten pestyjen perunoiden määrää, sekä lisää hävikkiä kuorittujen ja jalostettujen perunoiden osalta. Perunoiden tuotannossa hylätään heikkolaatuiset erät, mutta siltikään kaikkia raaka-aineesta johtuvia laatuvirheitä ei voida havaita.
Kuluva kausi on ollut myös tuotannollisesti haastava. Perunaa on yleisesti Suomessa varastoissa selkeästi aiempia vuosia vähemmän, joka saattaa tuoda kotimaisen perunan saatavuudelle haasteista myöhemmin keväällä. Käyttökelpoisen perunan alhaisempiin varastomääriin vaikuttaa myös osin perunan viljelyalan väheneminen Suomessa.
Mahdolliset vaikutukset Menu-sarjan perunoihin:
Menu-perunoiden raaka-aineiden riittävyys ja laatu ovat jatkuvassa seurannassa ja infoamme mahdollisista muutoksista hyvissä ajoin, mikäli joudumme tekemään toimenpiteitä perunoiden osalta.
Pyydämme asiakkaitamme huomioimaan, että perunoiden saatavuus- ja laatuhaasteet saattavat vaikuttaa myös Kymijoen Ravintopalveluiden ruokalistoihin.
Ajankohtaista
Pyyhkäise vasemmalle
-
Uutinen
9.5.2025
Hyvää äitienpäivää 11.5.2025
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
7.5.2025
Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo sulkeutuu 12.5.2025 poikkeuksellisesti klo 12
Lue lisää
-
Uutinen
30.4.2025
Hyvää vappua 2025
Lue lisää
-
Uutinen
17.4.2025
Tutustu Kymijoen Ravintopalveluiden Vuosikatsaukseen 2024
Lue lisää
-
Uutinen
16.4.2025
Hyvää pääsiäistä 2025
Lue lisää
-
Uutinen
11.4.2025
Lakoilla saattaa olla vaikutusta tuotetarjontaan
Lue lisää
-
Uutinen
7.4.2025
Uudet laskutusosoitteet 8.4.2025 alkaen
Lue lisää
-
Koulut ja oppilaitokset
4.4.2025
Tilaa erityisruokavalio Oppilas- ja Opiskelijaravintolaan lukuvuodelle 2025-2026
Lue lisää
-
Meille töihin
20.3.2025
Avoin työpaikka: Ravitsemistyöntekijä lähetyksen tiimiin Keskuskeittiö Kapyysiin Kotkaan
Lue lisää