Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Kasvisruokien riittävä proteiinin saanti varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla tai kananmunalla.

Kasvisruokien riittävä proteiinin saanti varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla ja kananmunalla.

Proteiinit eli valkuaisaineet ovat sekä suoja- että energiaravintoaineita. Proteiineja tarvitaan kehossa lukuisiin eri tarkoituksiin ja niistä saadaan myös energiaa.

Käytämme kasvisruoissa seuraavia kasviproteiinin lähteitä:

 

Eggie on valmistettu kananmunasta.
Eggietä käytetään nakkipalaa muistuttavana palana.

Herneproteiinirouhe on valmistettu herneestä.
Herneproteiinirouhe on maultaan mieto ja sopii yleensä hyvin myös herkkävatsaisille.

Härkis on valmistettu härkäpavusta, herneestä ja rypsiöljystä. Se sisältää myös sipuliuutetta ja mustapippuria. Härkis saattaa sisältää pieniä määriä gluteenitonta kauraa.

Härkäpapumuru on valmistettu fermentoidusta härkäpavusta.
Fermentoinnin ansiosta sopii yleensä myös herkkävatsaisille.

Härkäpapuproteiinirouhe on valmistettu härkäpapuproteiinista ja herneproteiinista. Saattaa sisältää pieniä määriä gluteenitonta kauraa.

Härkäpapurouhe on valmistettu rouhimalla ja fermentoimalla tai kuivaamalla kotimaisesta härkäpavusta. Fermentoinnin ansiosta sopii yleensä myös herkkävatsaisille.

Härkäpapurouheseos on valmistettu härkäpavusta ja herneestä.
Rouheseos on maultaan mieto ja sitä käytetään pääasiallisesti joissakin vuokaruoissa. Saattaa sisältää pieniä määriä gluteenitonta kauraa.

Jauhismuru on valmistettu ohrasta, vehnäproteiinista, soijasta ja perunatärkkelyksestä. Jauhismuru on maustettu ja sen rakenne muistuttaa kypsää jauhelihaa.

Mifu on valmistettu maidosta.
Mifua käytetään suikaleena.

Soijarouhe on valmistettu kylmäpuristamalla soijapavuista.
Soijarouhetta käytetään valmiiksi turvotettuna eli käyttövalmiina tai kuivattuna.

Tofu on valmistettu juoksettamalla soijajuomasta.
Tofua käytetään lähinnä kuutiona.

Quorn on valmistettu sienestä käymisellä tuotetusta mykoproteiinista.
Quornia käytetään rouheena ja palana.

Vebablastu on valmistettu vehnästä, herneproteiinista ja perunatärkkelyksestä.

 

Kasvisruokien kasviproteiinin lähteitä- Tulosta esille – pdf-tiedosto

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 18.11.2024

    Huomio Makunne Ravintolan asiakas! Osallistu lounasravintolan asiakaskyselyyn 18.11.-1.12.2024

    Lue lisää

  • 8.11.2024

    Hyvää isänpäivää 10.11.2024

    Lue lisää

  • 7.11.2024

    Makunne Ravintola-Kahvila Poijun uudet aukioloajat 11.11.2024 lähtien

    Lue lisää

  • 6.11.2024

    Ravintoloissa teemapäivä Brasilia 7.11.2024

    Lue lisää

  • 1.11.2024

    Hyvää pyhäinpäivää 2.11.2024

    Lue lisää

  • 22.10.2024

    Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivon uudet aukioloajat 4.11.2024 lähtien

    Lue lisää

  • 22.10.2024

    Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo avoinna 11.11.2024 klo 8.30-10

    Lue lisää

  • 4.10.2024

    Hyvää Vanhustenpäivää 6.10.2024

    Lue lisää

  • 1.10.2024

    Makunne Ravintola-Kahvila Poiju palvelee 7.10.-8.11.2024 klo 8-15, lounas tarjolla klo 10.30-13

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset