Kasvisruokareseptikilpailu 2023 koululaisille ja opiskelijoille – voittajana seitankastike täysjyväohralla
Järjestimme kasvisruokareseptikilpailun 2023, jonka tavoitteena oli löytää uusia, lapsille ja nuorille maistuvia kasvisruokia koulujen ruokalistalle. Kilpailuun sai osallistua yksin tai ryhmässä.
Vastaanotimme useita erinomaisia reseptejä, lämmin kiitos kaikille reseptinsä lähettäneille.
Tuotekehitys kävi reseptit läpi ja reseptikilpailun voittajaksi julkistettiin seitankastike täysjyväohralla.
Seitan on lihaa muistuttava kasviproteiini, joka valmistetaan vehnägluteenista.
Voittajareseptin suunnittelijat ovat Kotkan lyseon oppilaita. Oppilaat palkittiin esim. välipalan valmistukseen soveltuvilla voileipägrilleillä.
Tuotekehitys muokkaa reseptin tuotantotapaamme ja suurelle joukolle sopivaksi. Maukasta seitankastiketta ja täysjyväohraa tarjoillaan kouluilla toukokuussa.
Kiitos kaikille reseptinsä lähettäneille mielenkiinnosta kilpailua kohtaan ja mukavaa alkavaa kevättä.
Lisätietoa kilpailusta:
Anu Mikkola, ravitsemussuunnittelija
anu.mikkola@makunne.fi, p. 040 482 8299
Reseptin suunnittelijat palkittiin Kotkan lyseolla 21.4.2023.
Palkintoja ojentamassa tuotekehittäjät Heidi ja Sanna.
Ajankohtaista
Pyyhkäise vasemmalle
-
Uutinen
13.9.2024
Olemme mukana Hyväntuulen messuilla Kotkan Satama Areenalla 21.-22.9.2024
Lue lisää
-
Uutinen
9.9.2024
Kasvisten maistelupaketit päiväkoteihin ja esikouluihin viikolla 37/2024
Lue lisää
-
Koulut ja oppilaitokset
8.9.2024
Kasvisruokareseptikilpailu 2025 Ekamin opiskelijoille
Lue lisää
-
Uutinen
2.9.2024
Sadonkorjuuviikko 2.- 6.9.2024 ja Suomalaisen ruoan päivä 4.9.2024
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
1.8.2024
Makunne Ravintola LounasKoks avautuu remontin jälkeen 7.8.2024
Lue lisää
-
Uutinen
28.6.2024
Kymijoen Ravintopalvelut Oy 20 vuotta 1.7.2024
Lue lisää
-
Uutinen
19.6.2024
Hyvää juhannusta 2024
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
17.6.2024
Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo suljettu kesäajan 1.7.- 31.7.2024
Lue lisää
-
Ravitsemus
22.5.2024
Kasvisruokien riittävä proteiinin saanti varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla tai kananmunalla.
Lue lisää