Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Hyvää Itämeripäivää! Tänään on hyvä päivä kokata Itämeriystävälliset tomaattisilakat, poimi resepti ohesta!

Syömällä Itämeren kalaa autat vähentämään tehokkaasti Itämeren ravinnekuormaa. Kestävästi pyydetty lähikala on myös terveellinen ja ympäristöystävällinen proteiininlähde.

Haastamme kaikki kokkaamaan Itämeriystävällistä ruokaa!
Tehdään yhdessä tekoja Itämeren hyväksi!

Tomaattisilakat

Ainekset:

800 g silakkafileitä
1 tl suolaa
1 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 rkl margariinia
3/4 dl tomaattipyreetä
1 sipuli hienonnettuna
½ dl tilliä hienonnettuna
½ rkl sinappia
1 ½ rkl punaviinietikkaa
½ tl mustapippuria rouhittuna
1 ½ rkl sokeria

Valmistus:

– Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

– Voitele uunivuoka. Asettele silakkafileet vuokaan. Ripottele suola fileiden päälle.

– Liuota kalaliemikuutio lämpimään veteen. Lisää margariini. Lisää seokseen tomaattipyree, hienonnettu sipuli ja tilli sekä mausteet. Sekoita huolellisesti tasaiseksi seokseksi. Levitä seos silakkafileiden päälle.

– Kypsennä silakoita uunissa 20-30 minuuttia.

– Tarjoa tomaattisilakat perunoiden tai perunasoseen ja raikkaan salaatin kanssa.


Hyvää ruokahalua Itämeren ystävät!

#itämeripäivä #silakkaruoka #itämeriystävällinenruoka #hyvinvointiaravinnosta #kymijoenravintopalvelut

Kuvassa Itämeriystävälliset tomaattisilakat lautasella.

 

 

 

 

 

 

 

Itämeripäivä 26.8.2021

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina.
Lue lisää verkosta: itameripaiva.fi

 

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 1.6.2023

    Tule meille sijaiseksi Staffpointin kautta

    Lue lisää

  • 17.5.2023

    Avoin työpaikka: Kokki Kouvolan alueen valmistuskeittiöihin

    Lue lisää

  • 10.5.2023

    Kasvisruokareseptikilpailussa palkittua seitankastiketta ja täysjyväohraa tarjolla oppilas- ja opiskelijaravintoloissa 11.5.2023

    Lue lisää

  • 5.5.2023

    Makunne Ravintola ToiveLounas Karhulan sairaalan yhteydessä lopettaa toimintansa 31.5.2023 klo 13

    Lue lisää

  • 28.4.2023

    Hyvää vappua 2023

    Lue lisää

  • 27.4.2023

    Makunne Ravintola-Kahvila Poiju palvelee 27.-28.4.2023 klo 8-15

    Lue lisää

  • 12.4.2023

    Tilaa erityisruokavalio Oppilas- ja Opiskelijaravintolaan lukuvuodelle 2023-2024

    Lue lisää

  • 12.4.2023

    Tutustu Kymijoen Ravintopalveluiden Vuosikatsaukseen 2022

    Lue lisää

  • 5.4.2023

    Hyvää pääsiäistä 2023

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset