Lomakkeet

Anna palautetta

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Hyvää Itämeripäivää! Tänään on hyvä päivä kokata Itämeriystävälliset tomaattisilakat, poimi resepti ohesta!

Syömällä Itämeren kalaa autat vähentämään tehokkaasti Itämeren ravinnekuormaa. Kestävästi pyydetty lähikala on myös terveellinen ja ympäristöystävällinen proteiininlähde.

Haastamme kaikki kokkaamaan Itämeriystävällistä ruokaa!
Tehdään yhdessä tekoja Itämeren hyväksi!

Tomaattisilakat

Ainekset:

800 g silakkafileitä
1 tl suolaa
1 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 rkl margariinia
3/4 dl tomaattipyreetä
1 sipuli hienonnettuna
½ dl tilliä hienonnettuna
½ rkl sinappia
1 ½ rkl punaviinietikkaa
½ tl mustapippuria rouhittuna
1 ½ rkl sokeria

Valmistus:

– Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

– Voitele uunivuoka. Asettele silakkafileet vuokaan. Ripottele suola fileiden päälle.

– Liuota kalaliemikuutio lämpimään veteen. Lisää margariini. Lisää seokseen tomaattipyree, hienonnettu sipuli ja tilli sekä mausteet. Sekoita huolellisesti tasaiseksi seokseksi. Levitä seos silakkafileiden päälle.

– Kypsennä silakoita uunissa 20-30 minuuttia.

– Tarjoa tomaattisilakat perunoiden tai perunasoseen ja raikkaan salaatin kanssa.


Hyvää ruokahalua Itämeren ystävät!

#itämeripäivä #silakkaruoka #itämeriystävällinenruoka #hyvinvointiaravinnosta #kymijoenravintopalvelut

Kuvassa Itämeriystävälliset tomaattisilakat lautasella.

 

 

 

 

 

 

 

Itämeripäivä 26.8.2021

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina.
Lue lisää verkosta: itameripaiva.fi

 

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 21.10.2021

    Tavataan TE-livessä! Olemme esillä Kaakkois-Suomen TE-palveluiden TE-livessä tiistaina 2.11.2021 klo 14

    Lue lisää

  • 21.10.2021

    Kiinnostaako keikkatyö meillä? Osallistu Sarastia Rekryn keikkainfoon 27.10.2021 klo 17-18

    Lue lisää

  • 20.10.2021

    Äänestä kanssamme tuotantopäällikkö Jyrki Karppinen PRO-kilpailuun

    Lue lisää

  • 20.10.2021

    Hygieeniset FOODDUCK®-leviteannostelijat Opiskelijaravintoloissa

    Lue lisää

  • 14.10.2021

    Maa- ja metsätalousministeriö on asettanut työryhmän kouluruuan kehittämistyöhön – työryhmässä mukana tuotantopäällikkömme Jyrki Karppinen

    Lue lisää

  • 14.10.2021

    Ravintoloissa teemapäivä Jordania 14.10.2021

    Lue lisää

  • 11.10.2021

    Avoin työpaikka Kotkassa: Vastaava Ravitsemistyöntekijä Makunne Ravintola LounasKoksiin – Haku päättyy 31.10.2021

    Lue lisää

  • 7.10.2021

    Avoin työpaikka Kotkassa: Ravitsemistyöntekijä astiahuoltoon – Haku päättyy 15.11.2021

    Lue lisää

  • 7.10.2021

    Avoin työpaikka Kotkassa: Ravitsemistyöntekijöitä salaattiosastolle – Haku päättyy 15.11.2021

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset