Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Hyvää Itämeripäivää! Tänään on hyvä päivä kokata Itämeriystävälliset tomaattisilakat, poimi resepti ohesta!

Syömällä Itämeren kalaa autat vähentämään tehokkaasti Itämeren ravinnekuormaa. Kestävästi pyydetty lähikala on myös terveellinen ja ympäristöystävällinen proteiininlähde.

Haastamme kaikki kokkaamaan Itämeriystävällistä ruokaa!
Tehdään yhdessä tekoja Itämeren hyväksi!

Tomaattisilakat

Ainekset:

800 g silakkafileitä
1 tl suolaa
1 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 rkl margariinia
3/4 dl tomaattipyreetä
1 sipuli hienonnettuna
½ dl tilliä hienonnettuna
½ rkl sinappia
1 ½ rkl punaviinietikkaa
½ tl mustapippuria rouhittuna
1 ½ rkl sokeria

Valmistus:

– Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

– Voitele uunivuoka. Asettele silakkafileet vuokaan. Ripottele suola fileiden päälle.

– Liuota kalaliemikuutio lämpimään veteen. Lisää margariini. Lisää seokseen tomaattipyree, hienonnettu sipuli ja tilli sekä mausteet. Sekoita huolellisesti tasaiseksi seokseksi. Levitä seos silakkafileiden päälle.

– Kypsennä silakoita uunissa 20-30 minuuttia.

– Tarjoa tomaattisilakat perunoiden tai perunasoseen ja raikkaan salaatin kanssa.


Hyvää ruokahalua Itämeren ystävät!

#itämeripäivä #silakkaruoka #itämeriystävällinenruoka #hyvinvointiaravinnosta #kymijoenravintopalvelut

Kuvassa Itämeriystävälliset tomaattisilakat lautasella.

 

 

 

 

 

 

 

Itämeripäivä 26.8.2021

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina.
Lue lisää verkosta: itameripaiva.fi

 

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 23.9.2022

    Makunne Ravintola-Kahvila Poiju sulkeutuu pe 23.9. klo 15

    Lue lisää

  • 21.9.2022

    Liity kasvavaan joukkoomme! Avoimia työpaikkoja keittiöalan ammattilaisille

    Lue lisää

  • 19.9.2022

    Työllisty ammatti- ja palvelukeittiöön Kymijoen Ravintopalveluille

    Lue lisää

  • 16.9.2022

    Sadonkorjuuviikolla 19. – 25.9. maistellaan syksyn makuja

    Lue lisää

  • 30.8.2022

    Nähdään Rekry, työelämä- ja koulutusmessuilla Kouvolassa 15.9.2022 klo 10 – 18

    Lue lisää

  • 26.8.2022

    Makunne Ravintola ToiveLounas avaa ovensa kesän jälkeen 1.9.2022

    Lue lisää

  • 22.8.2022

    Itämeripäivänä 25.8.2022 tarjolla Itämeriystävällistä ruokaa

    Lue lisää

  • 21.7.2022

    Makunne Ravintola LounasKoks suljettu 19.8.2022

    Lue lisää

  • 23.6.2022

    Virolahden ja Miehikkälän kunnat ulkoistavat ravintopalvelut Kymijoen Ravintopalveluille

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset