Valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään tänä vuonna 13. – 19.9.2021. Hävikkiviikolla halutaan nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä.
Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta kaikkein eniten kotitalouksissa. Ravitsemuspalveluiden osuus koko elintarvikeketjun ruokahävikistä on 17 %. Luonnonvarakeskuksen tutkimuksen mukaan ravitsemuspalveluissa syntyy ruokahävikkiä vuosittain 61 miljoonaa kiloa. Suurin hävikin aiheuttaja on tarjoiluhävikki, eli ruoka, joka on ollut linjastossa tai valmistettu sitä varten. Lisäksi hävikkiä syntyy ruokailijoiden lautastähteenä ja ravintoloiden keittiöissä ruuan valmistuksen yhteydessä. (Lähde: havikkiviikko.fi)
Ruokahävikin vähentäminen on yksi Kymijoen Ravintopalveluiden vastuullisuustyön painopisteistä. Meillä hävikkiviikkoa vietetään 52 kertaa vuodessa. Vähennämme ruokahävikkiä mm.
- huolellisella ruokalistasuunnittelulla
- tarkalla raaka-aineiden tilauksella ja käytöllä
- huolehtimalla ruoan oikeanlaisesta säilyttämisestä
- ennakoimalla ruoan kulutusta ja valmistamalla ruokaa vain tarvittava määrä
- asiakkaita opastamalla, otetaan lautaselle vain sen verran kuin syödään
- mahdollisen ylijäämäruoan myymisellä
- ruokahävikin seuraamisella
Ajankohtaista
Pyyhkäise vasemmalle
-
Uutinen
30.9.2023
Hyvää Vanhustenpäivää 1.10.2023
Lue lisää
-
Koulut ja oppilaitokset
25.9.2023
Kansainvälinen YK:n koulumaitopäivä 27.9.2023
Lue lisää
-
Uutinen
22.9.2023
Nähdään Rekry messuilla Kotkan Satama Areenalla 3.10.2023 klo 10-17
Lue lisää
-
Uutinen
22.9.2023
Kokkaa kasvisruokaa kotona: Kasvis-perunagratiini
Lue lisää
-
Uutinen
22.9.2023
Kokkaa kasvisruokaa kotona: Spaghettiini-härkäpapuvuoka
Lue lisää
-
Uutinen
19.9.2023
Olemme mukana Hyväntuulen messuilla Kotkan Satama Areenalla 23.-24.9.2023
Lue lisää
-
Uutinen
14.9.2023
Sadonkorjuuviikolla 18. – 24.9.2023 maistellaan syksyn makuja
Lue lisää
-
Uutinen
12.9.2023
Kasvisten maistelupaketit päiväkoteihin ja esikouluihin viikolla 37/2023
Lue lisää
-
Uutinen
11.9.2023
Hävikkiviikko 11. – 17.9.2023 kannustaa ruokahävikin pienentämiseen
Lue lisää