Valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään tänä vuonna 13. – 19.9.2021. Hävikkiviikolla halutaan nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä.
Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta kaikkein eniten kotitalouksissa. Ravitsemuspalveluiden osuus koko elintarvikeketjun ruokahävikistä on 17 %. Luonnonvarakeskuksen tutkimuksen mukaan ravitsemuspalveluissa syntyy ruokahävikkiä vuosittain 61 miljoonaa kiloa. Suurin hävikin aiheuttaja on tarjoiluhävikki, eli ruoka, joka on ollut linjastossa tai valmistettu sitä varten. Lisäksi hävikkiä syntyy ruokailijoiden lautastähteenä ja ravintoloiden keittiöissä ruuan valmistuksen yhteydessä. (Lähde: havikkiviikko.fi)
Ruokahävikin vähentäminen on yksi Kymijoen Ravintopalveluiden vastuullisuustyön painopisteistä. Meillä hävikkiviikkoa vietetään 52 kertaa vuodessa. Vähennämme ruokahävikkiä mm.
- huolellisella ruokalistasuunnittelulla
- tarkalla raaka-aineiden tilauksella ja käytöllä
- huolehtimalla ruoan oikeanlaisesta säilyttämisestä
- ennakoimalla ruoan kulutusta ja valmistamalla ruokaa vain tarvittava määrä
- asiakkaita opastamalla, otetaan lautaselle vain sen verran kuin syödään
- mahdollisen ylijäämäruoan myymisellä
- ruokahävikin seuraamisella
Ajankohtaista
Pyyhkäise vasemmalle
-
Uutinen
13.9.2024
Olemme mukana Hyväntuulen messuilla Kotkan Satama Areenalla 21.-22.9.2024
Lue lisää
-
Uutinen
9.9.2024
Kasvisten maistelupaketit päiväkoteihin ja esikouluihin viikolla 37/2024
Lue lisää
-
Koulut ja oppilaitokset
8.9.2024
Kasvisruokareseptikilpailu 2025 Ekamin opiskelijoille
Lue lisää
-
Uutinen
2.9.2024
Sadonkorjuuviikko 2.- 6.9.2024 ja Suomalaisen ruoan päivä 4.9.2024
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
1.8.2024
Makunne Ravintola LounasKoks avautuu remontin jälkeen 7.8.2024
Lue lisää
-
Uutinen
28.6.2024
Kymijoen Ravintopalvelut Oy 20 vuotta 1.7.2024
Lue lisää
-
Uutinen
19.6.2024
Hyvää juhannusta 2024
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
17.6.2024
Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo suljettu kesäajan 1.7.- 31.7.2024
Lue lisää
-
Ravitsemus
22.5.2024
Kasvisruokien riittävä proteiinin saanti varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla tai kananmunalla.
Lue lisää