Valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään tänä vuonna 13. – 19.9.2021. Hävikkiviikolla halutaan nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä.
Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta kaikkein eniten kotitalouksissa. Ravitsemuspalveluiden osuus koko elintarvikeketjun ruokahävikistä on 17 %. Luonnonvarakeskuksen tutkimuksen mukaan ravitsemuspalveluissa syntyy ruokahävikkiä vuosittain 61 miljoonaa kiloa. Suurin hävikin aiheuttaja on tarjoiluhävikki, eli ruoka, joka on ollut linjastossa tai valmistettu sitä varten. Lisäksi hävikkiä syntyy ruokailijoiden lautastähteenä ja ravintoloiden keittiöissä ruuan valmistuksen yhteydessä. (Lähde: havikkiviikko.fi)
Ruokahävikin vähentäminen on yksi Kymijoen Ravintopalveluiden vastuullisuustyön painopisteistä. Meillä hävikkiviikkoa vietetään 52 kertaa vuodessa. Vähennämme ruokahävikkiä mm.
- huolellisella ruokalistasuunnittelulla
- tarkalla raaka-aineiden tilauksella ja käytöllä
- huolehtimalla ruoan oikeanlaisesta säilyttämisestä
- ennakoimalla ruoan kulutusta ja valmistamalla ruokaa vain tarvittava määrä
- asiakkaita opastamalla, otetaan lautaselle vain sen verran kuin syödään
- mahdollisen ylijäämäruoan myymisellä
- ruokahävikin seuraamisella
Ajankohtaista
Pyyhkäise vasemmalle
-
Makunne Ravintolat
11.11.2025
Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo suljettu 9.12.2025 klo 10-12
Lue lisää
-
Uutinen
7.11.2025
Hyvää isänpäivää 9.11.2025
Lue lisää
-
Uutinen
31.10.2025
Hyvää pyhäinpäivää 1.11.2025
Lue lisää
-
Koulut ja oppilaitokset
30.10.2025
Koulujen toiveruokapäivä 30.10.2025 ja 31.10.2025
Lue lisää
-
Meille töihin
20.10.2025
Avoin työpaikka! Haemme Keskuskeittiö Kapyysiin ravitsemistyöntekijää
Lue lisää
-
Uutinen
7.10.2025
Makunne Ravintoloiden maksupäätteissä toimintahäiriö 7.10.2025
Lue lisää
-
Uutinen
3.10.2025
Hyvää Vanhustenpäivää 5.10.2025
Lue lisää
-
Uutinen
2.10.2025
Nähdään Rekrymessuilla Kotkan Satama Areenalla 7.10.2025 klo 10-17
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
1.10.2025
Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo suljettu 16.10.2025 klo 11-12
Lue lisää