Valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään tänä vuonna 13. – 19.9.2021. Hävikkiviikolla halutaan nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä.
Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta kaikkein eniten kotitalouksissa. Ravitsemuspalveluiden osuus koko elintarvikeketjun ruokahävikistä on 17 %. Luonnonvarakeskuksen tutkimuksen mukaan ravitsemuspalveluissa syntyy ruokahävikkiä vuosittain 61 miljoonaa kiloa. Suurin hävikin aiheuttaja on tarjoiluhävikki, eli ruoka, joka on ollut linjastossa tai valmistettu sitä varten. Lisäksi hävikkiä syntyy ruokailijoiden lautastähteenä ja ravintoloiden keittiöissä ruuan valmistuksen yhteydessä. (Lähde: havikkiviikko.fi)
Ruokahävikin vähentäminen on yksi Kymijoen Ravintopalveluiden vastuullisuustyön painopisteistä. Meillä hävikkiviikkoa vietetään 52 kertaa vuodessa. Vähennämme ruokahävikkiä mm.
- huolellisella ruokalistasuunnittelulla
- tarkalla raaka-aineiden tilauksella ja käytöllä
- huolehtimalla ruoan oikeanlaisesta säilyttämisestä
- ennakoimalla ruoan kulutusta ja valmistamalla ruokaa vain tarvittava määrä
- asiakkaita opastamalla, otetaan lautaselle vain sen verran kuin syödään
- mahdollisen ylijäämäruoan myymisellä
- ruokahävikin seuraamisella
Ajankohtaista
Pyyhkäise vasemmalle
-
Meille töihin
20.3.2025
Avoin työpaikka: Ravitsemistyöntekijä lähetyksen tiimiin Keskuskeittiö Kapyysiin Kotkaan
Lue lisää
-
Uutinen
12.3.2025
Ravintoloissa teemapäivä Italia 14.3.2025
Lue lisää
-
Uutinen
3.3.2025
Hyvää laskiaistiistaita 4.3.2025
Lue lisää
-
Uutinen
17.2.2025
Lakoilla saattaa olla vaikutusta tuotetarjontaan
Lue lisää
-
Meille töihin
13.2.2025
Avoimia työpaikkoja: Ravitsemistyöntekijä ja kokki Ratamon keittiöön Kouvolaan
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
13.2.2025
Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo sulkeutuu 14.2.2025 poikkeuksellisesti klo 13.30
Lue lisää
-
Meille töihin
4.2.2025
Avoin työpaikka: Ravitsemistyöntekijä Kotkan koulujen palvelukeittiöön
Lue lisää
-
Meille töihin
20.1.2025
Tervetuloa kesäduuniin 2025 keittiöön – Haku päättyy 16.2.2025
Lue lisää
-
Meille töihin
17.1.2025
Avoin työpaikka: Varastonhoitaja Keskuskeittiö Kapyysiin Kotkaan
Lue lisää