Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Hävikkiviikko 13. – 19.9.2021 kannustaa ruokahävikin pienentämiseen

Valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään tänä vuonna 13. – 19.9.2021. Hävikkiviikolla halutaan nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä.

Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta kaikkein eniten kotitalouksissa. Ravitsemuspalveluiden osuus koko elintarvikeketjun ruokahävikistä on 17 %. Luonnonvarakeskuksen tutkimuksen mukaan ravitsemuspalveluissa syntyy ruokahävikkiä vuosittain 61 miljoonaa kiloa. Suurin hävikin aiheuttaja on tarjoiluhävikki, eli ruoka, joka on ollut linjastossa tai valmistettu sitä varten. Lisäksi hävikkiä syntyy ruokailijoiden lautastähteenä ja ravintoloiden keittiöissä ruuan valmistuksen yhteydessä. (Lähde: havikkiviikko.fi)

Ruokahävikin vähentäminen on yksi Kymijoen Ravintopalveluiden vastuullisuustyön painopisteistä. Meillä hävikkiviikkoa vietetään 52 kertaa vuodessa. Vähennämme ruokahävikkiä mm.

  • huolellisella ruokalistasuunnittelulla
  • tarkalla raaka-aineiden tilauksella ja käytöllä
  • huolehtimalla ruoan oikeanlaisesta säilyttämisestä
  • ennakoimalla ruoan kulutusta ja valmistamalla ruokaa vain tarvittava määrä
  • asiakkaita opastamalla, otetaan lautaselle vain sen verran kuin syödään
  • mahdollisen ylijäämäruoan myymisellä
  • ruokahävikin seuraamisella

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 20.3.2025

    Avoin työpaikka: Ravitsemistyöntekijä lähetyksen tiimiin Keskuskeittiö Kapyysiin Kotkaan

    Lue lisää

  • 12.3.2025

    Ravintoloissa teemapäivä Italia 14.3.2025

    Lue lisää

  • 3.3.2025

    Hyvää laskiaistiistaita 4.3.2025

    Lue lisää

  • 17.2.2025

    Lakoilla saattaa olla vaikutusta tuotetarjontaan

    Lue lisää

  • 13.2.2025

    Avoimia työpaikkoja: Ravitsemistyöntekijä ja kokki Ratamon keittiöön Kouvolaan

    Lue lisää

  • 13.2.2025

    Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo sulkeutuu 14.2.2025 poikkeuksellisesti klo 13.30

    Lue lisää

  • 4.2.2025

    Avoin työpaikka: Ravitsemistyöntekijä Kotkan koulujen palvelukeittiöön

    Lue lisää

  • 20.1.2025

    Tervetuloa kesäduuniin 2025 keittiöön – Haku päättyy 16.2.2025

    Lue lisää

  • 17.1.2025

    Avoin työpaikka: Varastonhoitaja Keskuskeittiö Kapyysiin Kotkaan

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset