Valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään tänä vuonna 11. – 17.9.2023. Hävikkiviikon tavoite on herättää keskustelua ruokahävikistä ja lisätä ruoan arvostusta.
Ruokahävikkiä eli syömäkelpoista ruokaa menee hukkaan kaikissa elintarvikeketjun vaiheissa. Ruokahävikkiä muodostuu niin ravitsemuspalveluissa, kaupoissa, teollisuudessa ja alkutuotannossa kuin kotitalouksissa. Koko ruokaketjun hävikin arvioidaan olevan noin 360 miljoonaa kiloa vuosittain.
Kotitalouksien osuus ruokaketjun ruokahävikistä on suurin, peräti yli kolmasosa. Kotitalouksissa muodostuu ruokahävikkiä yli 100 miljoonaa kiloa vuosittain.
(Lähde: havikkiviikko.fi)
Ruokahävikin vähentäminen on yksi Kymijoen Ravintopalveluiden vastuullisuustyön painopisteistä. Meillä hävikkiviikkoa vietetään 52 kertaa vuodessa. Vähennämme ruokahävikkiä mm.
- huolellisella ruokalistasuunnittelulla
- tarkalla raaka-aineiden tilauksella ja käytöllä
- huolehtimalla ruoan oikeanlaisesta säilyttämisestä
- ennakoimalla ruoan kulutusta ja valmistamalla ruokaa vain tarvittava määrä
- asiakkaita opastamalla, otetaan lautaselle vain sen verran kuin syödään
- mahdollisen ylijäämäruoan myymisellä
- ruokahävikin seuraamisella
Ajankohtaista
Pyyhkäise vasemmalle
-
Uutinen
28.6.2024
Kymijoen Ravintopalvelut Oy 20 vuotta 1.7.2024
Lue lisää
-
Uutinen
19.6.2024
Hyvää juhannusta 2024
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
17.6.2024
Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo suljettu kesäajan 1.7.- 31.7.2024
Lue lisää
-
Ravitsemus
22.5.2024
Kasvisruokien riittävä proteiinin saanti varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla tai kananmunalla.
Lue lisää
-
Makunne Juhlapalvelut
21.5.2024
Makunne Juhlapalvelut suljettu 1.-7.7.2024 ja 15.-21.7.2024
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
14.5.2024
Makunne Ravintola LounasKoks suljettu remontin ajaksi 29.5.-6.8.2024
Lue lisää
-
Uutinen
8.5.2024
Hyvää helatorstaita 9.5.2024
Lue lisää
-
Uutinen
29.4.2024
Hyvää vappua 2024
Lue lisää
-
Uutinen
11.4.2024
Kymijoen Ravintopalveluiden Vuosikatsaus 2023 e-julkaisuna
Lue lisää