Oppilas- ja opiskelijaravintoloissa sekä Makunne Ravintoloissa vietetään torstaina 7.11.2024 teemapäivää Brasilia.
Oppilas- ja opiskelijaravintoloissa Kotkassa ja Haminassa tarjolla:
- Tofua Moqueca MA, LA, GL, M, KA5
- Feijoadaa MA, LA, GL, M
- Riisiä MA, LA, GL, M, KA5
- Salaattikuutioita MA, LA, GL, M, KA5
- Kurkkusuikaleita MA, LA, GL, M, KA5
- Vesimelonikuutioita MA, LA, GL, M, KA5
Oppilasravintolassa Miehikkälässä ja Virolahdella tarjolla:
- Feijoadaa MA, LA, GL, M
- Riisiä MA, LA, GL, M, KA5
- Salaattikuutioita MA, LA, GL, M, KA5
- Kurkkusuikaleita MA, LA, GL, M, KA5
- Vesimelonikuutioita MA, LA, GL, M, KA5
Makunne Ravintoloissa Kotkassa ja Kouvolassa tarjolla:
- Tofua Moqueca MA, LA, GL, M, KA5
- Feijoadaa MA, LA, GL, M
- Riisiä MA, LA, GL, M, KA5
- Hedelmävalikoima
Makunne Ravintolassa Haminassa tarjolla:
- Tofua Moqueca MA, LA, GL, M, KA5
- Hapanimelää possua MA, LA, GL, M
- Riisiä MA, LA, GL, M, KA5
- Hedelmävalikoima
LA = laktoositon
MA = maidoton
GL = gluteeniton
M = munaton
KA5 = vegaaninen
Feijoada ja Tofua Moqueca
– Brasilia-teemapäivän tähdet
Oppilas- ja Opiskelijaravintoloissa sekä Makunne Ravintoloissa vietetään marraskuussa teemapäivää Brasilia. Tuotekehitys on suunnitellut päivän ruokalistan maateeman mukaisesti ja tarjolle katetaan feijoadaa ja tofua moqueca.
Tuotekehityksen ideoimia maakohtaisia teemapäiviä esiintyy ruokalistoilla keskimäärin kaksi kertaa vuodessa. Alkuvuodesta 2024 tutustuttiin kreikkalaiseen ruokaan ja marraskuussa ovat vuorossa brasilialaiset herkut.
Pääruokina tarjoillaan riisin kanssa nautittavaa feijoadaa ja tofua moqueca. Feijoada on brasilialaista possu-papupataa. Mausteisen maukas ruoka pitää sisällään mm. possulastua, kidneypapuja, meetvurstisuikaleita, tomaattimurskaa, makeaa chilikastiketta ja runsaasti makuja antavia mausteita.
Teemapäivän kasvisruokana tarjoillaan vegaanista tofua moqueca. Moqueca on tyypillinen brasilialainen kookosmaitoa sisältävä muhennos, joka useimmiten pitää sisällään kalaa. Tuotekehityksen suunnittelema maistuva tofua moqueca ei sisällä kalaa, vaan pääraaka-aineena on nimensä mukaisesti tofu. Ruoan valmistuksessa käytetään mm. tofukuutioita, tomaattimurskaa, paprikakuutioita, kookoskermaa ja erilaisia mausteita.
Teemapäivinä ravintoloihin luodaan maateeman mukaista tunnelmaa erilaisilla koristeilla. Tänä vuonna Oppilas- ja Opiskelijaravintolat vastaanottavat syksyn aikana koristeluhaasteen. Yhdessä asiakkaiden kanssa luomme ravintoloihin ja ruokailuhetkiin teeman mukaista värikästä tunnelmaa. Bom apetite!
Ajankohtaista
Pyyhkäise vasemmalle
-
Makunne Ravintolat
7.5.2025
Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo sulkeutuu 12.5.2025 poikkeuksellisesti klo 12
Lue lisää
-
Uutinen
30.4.2025
Hyvää vappua 2025
Lue lisää
-
Uutinen
17.4.2025
Tutustu Kymijoen Ravintopalveluiden Vuosikatsaukseen 2024
Lue lisää
-
Uutinen
16.4.2025
Hyvää pääsiäistä 2025
Lue lisää
-
Uutinen
11.4.2025
Lakoilla saattaa olla vaikutusta tuotetarjontaan
Lue lisää
-
Uutinen
7.4.2025
Uudet laskutusosoitteet 8.4.2025 alkaen
Lue lisää
-
Koulut ja oppilaitokset
4.4.2025
Tilaa erityisruokavalio Oppilas- ja Opiskelijaravintolaan lukuvuodelle 2025-2026
Lue lisää
-
Meille töihin
20.3.2025
Avoin työpaikka: Ravitsemistyöntekijä lähetyksen tiimiin Keskuskeittiö Kapyysiin Kotkaan
Lue lisää
-
Uutinen
12.3.2025
Ravintoloissa teemapäivä Italia 14.3.2025
Lue lisää