Valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään tänä vuonna 23. – 29.9.2024. Hävikkiviikon tavoite on herättää keskustelua ruokahävikistä ja lisätä ruoan arvostusta.
Ruokahävikkiä eli syömäkelpoista ruokaa menee hukkaan kaikissa elintarvikeketjun vaiheissa. Ruokahävikkiä muodostuu niin ravitsemuspalveluissa, kaupoissa, teollisuudessa ja alkutuotannossa kuin kotitalouksissa. Koko ruokaketjun hävikin arvioidaan olevan noin 400 miljoonaa kiloa vuosittain.
Kotitalouksien osuus ruokaketjun ruokahävikistä on suurin, peräti yli kolmasosa. Kotitalouksissa muodostuu ruokahävikkiä yli 155 miljoonaa kiloa vuosittain.
(Lähde: havikkiviikko.fi)
Ruokahävikin vähentäminen on yksi Kymijoen Ravintopalveluiden vastuullisuustyön painopisteistä. Meillä hävikkiviikkoa vietetään 52 kertaa vuodessa. Vähennämme ruokahävikkiä mm.
- huolellisella ruokalistasuunnittelulla
- tarkalla raaka-aineiden tilauksella ja käytöllä
- huolehtimalla ruoan oikeanlaisesta säilyttämisestä
- ennakoimalla ruoan kulutusta ja valmistamalla ruokaa vain tarvittava määrä
- asiakkaita opastamalla, otetaan lautaselle vain sen verran kuin syödään
- mahdollisen ylijäämäruoan myymisellä ja lahjoittamisella
- ruokahävikin seuraamisella
Ajankohtaista
Pyyhkäise vasemmalle
-
Päiväkoti
22.11.2024
Päiväkotien toiveruokapäivä perjantaina 22.11.2024
Lue lisää
-
Koulut ja oppilaitokset
18.11.2024
Huomio Makunne Ravintolan asiakas! Osallistu lounasravintolan asiakaskyselyyn 18.11.-1.12.2024
Lue lisää
-
Uutinen
8.11.2024
Hyvää isänpäivää 10.11.2024
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
7.11.2024
Makunne Ravintola-Kahvila Poijun uudet aukioloajat 11.11.2024 lähtien
Lue lisää
-
Uutinen
6.11.2024
Ravintoloissa teemapäivä Brasilia 7.11.2024
Lue lisää
-
Uutinen
1.11.2024
Hyvää pyhäinpäivää 2.11.2024
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
22.10.2024
Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivon uudet aukioloajat 4.11.2024 lähtien
Lue lisää
-
Makunne Ravintolat
22.10.2024
Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo avoinna 11.11.2024 klo 8.30-10
Lue lisää
-
Uutinen
4.10.2024
Hyvää Vanhustenpäivää 6.10.2024
Lue lisää