Lomakkeet

Text background shade

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Hävikkiviikko 11. – 17.9.2023 kannustaa ruokahävikin pienentämiseen

Valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään tänä vuonna 11. – 17.9.2023. Hävikkiviikon tavoite on herättää keskustelua ruokahävikistä ja lisätä ruoan arvostusta.

Ruokahävikkiä eli syömäkelpoista ruokaa menee hukkaan kaikissa elintarvikeketjun vaiheissa. Ruokahävikkiä muodostuu niin ravitsemuspalveluissa, kaupoissa, teollisuudessa ja alkutuotannossa kuin kotitalouksissa. Koko ruokaketjun hävikin arvioidaan olevan noin 360 miljoonaa kiloa vuosittain.

Kotitalouksien osuus ruokaketjun ruokahävikistä on suurin, peräti yli kolmasosa. Kotitalouksissa muodostuu ruokahävikkiä yli 100 miljoonaa kiloa vuosittain.

(Lähde: havikkiviikko.fi)

Ruokahävikin vähentäminen on yksi Kymijoen Ravintopalveluiden vastuullisuustyön painopisteistä. Meillä hävikkiviikkoa vietetään 52 kertaa vuodessa. Vähennämme ruokahävikkiä mm.

  • huolellisella ruokalistasuunnittelulla
  • tarkalla raaka-aineiden tilauksella ja käytöllä
  • huolehtimalla ruoan oikeanlaisesta säilyttämisestä
  • ennakoimalla ruoan kulutusta ja valmistamalla ruokaa vain tarvittava määrä
  • asiakkaita opastamalla, otetaan lautaselle vain sen verran kuin syödään
  • mahdollisen ylijäämäruoan myymisellä
  • ruokahävikin seuraamisella

Ajankohtaista

Pyyhkäise vasemmalle

  • 9.5.2025

    Hyvää äitienpäivää 11.5.2025

    Lue lisää

  • 7.5.2025

    Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo sulkeutuu 12.5.2025 poikkeuksellisesti klo 12

    Lue lisää

  • 30.4.2025

    Hyvää vappua 2025

    Lue lisää

  • 17.4.2025

    Tutustu Kymijoen Ravintopalveluiden Vuosikatsaukseen 2024

    Lue lisää

  • 16.4.2025

    Hyvää pääsiäistä 2025

    Lue lisää

  • 11.4.2025

    Lakoilla saattaa olla vaikutusta tuotetarjontaan

    Lue lisää

  • 7.4.2025

    Uudet laskutusosoitteet 8.4.2025 alkaen

    Lue lisää

  • 4.4.2025

    Tilaa erityisruokavalio Oppilas- ja Opiskelijaravintolaan lukuvuodelle 2025-2026

    Lue lisää

  • 20.3.2025

    Avoin työpaikka: Ravitsemistyöntekijä lähetyksen tiimiin Keskuskeittiö Kapyysiin Kotkaan

    Lue lisää

Kaikki ajankohtaiset