Usein kysyttyä

Kuka päättää mitä ruokaa päiväkodeissa, kouluissa ja sairaaloissa tarjoillaan? Miten ruokalistat suunnitellaan?

Ruokalistojen suunnitteluun osallistuu Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n ravitsemussuunnittelija, asiakkuuspäälliköt, tuotekehitystiimi sekä tuotantopäällikkö.

Ruokalistan suunnittelua ohjaa käytettävä rahamäärä, sopimusraaka-aineet, ravitsemussuositukset, käytössä olevat tuotantokapasiteetit, teemat, asiakaspalautteet jne. Vastaanotamme mielellämme palautetta liittyen myös ruokalistoihin.

Palautteen antaminen onnistuu etusivun Palautteet -laatikosta lähettämällä tai ottamalla suoraan yhteyttä henkilökuntaamme.

Onko mahdollista saada päiväkotien erityisruokavalioastioihin ruokailijoiden nimet?

Ruokailijoiden nimien merkitseminen eritysruokavaliotoimituksiin ei valitettavasti ainakaan toistaiseksi ole mahdollista, ellei kyseessä ole moniallerginen ruokailija, jolla on erillinen oma lista vältettävistä tai sopivista ruoka-aineista.

Dieettikeittiössämme valmistetaan päivittäin useita satoja erityisruokavalioannoksia. Keittiölle tulostuvissa ateriatilauksissa ei näy ruokailijan nimeä, vaan ainoastaan ruokavalio ja/tai vältettävät ruoka-aineet (esim. maidoton tai maidoton, munaton ja porkkanaton), ja ruokavaliotiedoilla dieettikeittiössämme merkitään kuhunkin tilauspisteeseen toimitettavat annokset.

Päiväkodilla tulee olla tieto kaikista erityisruokavaliota tarvitsevista ruokailijoistaan sekä heille tilatuista aterioista. Päiväkodilla olisi hyvä olla lista kaikista erityisruokavaliota tarvitsevista ruokailijoistaan kussakin ruokailupisteessä, myös mahdollisten sijaisten nähtävänä ja selkeällä tavalla merkittynä, esim. Maidoton - Ville, Omenaton, porkkanaton - Kalle jne., jotta kukin ruokailija varmasti saisi tarvitsemansa erityisruokavalioannoksen.

Natriumglutamaatti Kymijoen Ravintopalvelut Oy:ssä?

Kymijoen Ravintopalvelut Oy ei itse lisää valmistamiinsa ruokiin natriumglutamaattia. Teollisuuden vähentäessä natriumglutamaatin käyttöä, vähenee sen määrä myös Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n tarjoamassa ruoassa. Natriumglutamaatin poistamiseksi tehdään jatkuvasti tuotekehitystä tavarantoimittajien osalta.

Teiltä saa tilattua aterioita kotiovelle. Minne kaikkialle aterioita toimitetaan?

Aterioita toimitetaan laajasti Kotkan alueelle. Lisätietoja Makunne Ateria- ja kauppakassipalvelusta löydät näiltä kotisivuilta kohdasta: Yritys ja palvelut > Makunne Ateria- ja kauppakassipalvelut tai soittamalla asiakaspalveluun p. 040 157 9804, jossa palvelemme ma-pe klo 7-14.30. Vastaanotamme tiedusteluja myös sähköpostitse osoitteessa ateriapalvelut(at)makunne.fi.

Mikä on Makunne Juhlapalvelut ja mitä se tarjoaa?

Juhlapalvelut, pitopalvelu, catering. Yhtä kaikki, me kutsumme sitä nimellä Makunne Juhlapalvelut. Tilaa yksittäinen leivonnainen tai vaikka koko tarjoilu elämäsi tähtihetkeen. Makunne Juhlapalvelut palvelee kaikkia asiakkaita niin pienissä, kuin suuremmissakin tilauksissa. Yksittäisten tuotteiden lisäksi toimitamme maukkaita leivonnaisia ja ruokatuotteita työpaikkojen kokouksiin, henkilökunnan virkistyspäiviin, erilaisiin yritystilaisuuksiin, urheiluseurojen tilaisuuksiin, saunailtoihin, perhejuhliin ym. tilaisuuksiin. Lisätietoa Makunne Juhlapalveluista saat kotisivuiltamme kohdasta Yritys ja palvelut -> Makunne Juhlapalvelut

Kasvisruoat Kymijoen Ravintopalvelut Oy:ssä?

Kasvisruoan tarjoamista on viime vuosina lisätty kaikilla asiakasryhmillä. Tämä perustuu Valtioneuvoston periaatepäätökseen kestävien valintojen edistämisestä julkisissa hankinnoissa sekä ravitsemussuosituksiin. (Kouluruokailussa toinen ateriavaihtoehto on aina kasvisruokaa, päiväkodeissa kasvisruokaa tarjotaan kerran viikossa, ravintoloissa päälounaalla kasvisruokaa tarjotaan kerran kuudessa viikossa ja maukkaita kasviskeittoja useita kertoja viikossa. Hoiva- ja potilasruokailussa kasvisruokaa tarjotaan lounaalla kerran kuudessa viikossa ja päivällisellä 1-3 kertaa viikossa). Kasvisruoat toteutetaan pääosin lakto-ovovegetaarisena eli ruokalajit voivat sisältää maitotuotteita ja kananmunaa. Hyvänlaatuisen proteiinin lähteinä ruoissa käytetään maitotuotteiden ja kananmunan lisäksi monipuolisesti soijatuotteita ja palkokasveja. Uutena proteiinilähteenä on otettu käyttöön myös Quorn, joka on Englannin johtavin mykoproteiinia sisältävien elintarvikkeiden brändi. Mykoproteiiniksi katsotaan mikä tahansa proteiinirikas elintarvike, joka on prosessoitu syötävästä sienestä. Quornia on myyty laajasti Euroopassa ja muualla maailmassa jo ennen kuin se tuli Suomen markkinoille. Kasvisaterioistakin on tehty ravintoainelaskennat ja ne ovat valtakunnallisten ravitsemussuositusten mukaiset. Erityistä huomiota on kiinnitetty proteiinin riittävyyteen.