Ajankohtaista

10.6.2020

Avoin työpaikka: Varastonhoitaja

Tule meille töihin!

Tällä hetkellä haemme osaajaa seuraavaan työtehtävään:

VARASTONHOITAJA
Kotka, opintovapaan sijaisuus alkaen 1.8.2020

Haemme osaavaan joukkoomme Kotkaan, Keskuskeittiö Kapyysiin varastoalan
tutkinnon suorittanutta, elintarvikealaa tuntevaa henkilöä opintovapaan
sijaiseksi 1.8.2020 alkaen pariksi vuodeksi. Myös alan hyvän työkokemuksen omaava henkilö huomioidaan.

Hakijoilta edellytämme vastuullisuutta, yhteisöllisyyttä, ennakkoluulottomuutta
ja tavoitteellista otetta työhön, sekä hyvää suomen kielen taitoa ja atk-osaamista. Tarjoamme kilpailukykyisen palkan, hyvät itsensä kehittämismahdollisuudet, ateriaedun ja viihtyisän työympäristön ammattikeittiössä.

Kiinnostuitko? Lähetä hakemuksesi 6.7.2020 mennessä!
Vapaamuotoiset hakemukset ja cv sähköpostitse 6.7. mennessä
osoitteeseen tarja.teittinen(at)makunne.fi

Lisätietoja tehtävästä antaa aikaväleillä 15. - 19.6. ja 29.6. - 3.7.
tuotantoesimies Tarja Teittinen
tarja.teittinen(at)makunne.fi / p. 040 124 3321

1.6.2020

Ruokalistojen teemaviikot ja juhlapäivät 2020

Olemme päivittäneet ruokalistoilla näkyviä teemaviikkoja juhlapäiviä kuluvalle vuodelle. Ohessa tutustuttavaksi päivitetty versio.

Liite: Teemaviikot ja juhlapäivät 2020

27.5.2020

Makunne Ravintola ToiveLounas suljettu 1.7. - 31.7.2020

27.5.2020

Makunne Ravintola CafeToivo suljettu 6.7. - 31.7.2020

27.5.2020

Makunne Juhlapalvelut suljettu 6.7. - 22.7.2020

26.5.2020

Makunne Ravintola LounasOliivi Kuusankoskella on suljettu

Makunne Ravintola LounasOliivi Kuusankoskella on sulkenut ovensa.
Kiitämme asiakkaitamme ja toivotamme hyvää kesää!

15.4.2020

Keikkatöihin Kymijoen Ravintopalveluihin Sarastia Rekryn kautta

Etsimme osaavia ja joustavasti vaihteleviin työaikoihin suhtautuvia ravitsemistyöntekijöitä ja kokkeja keikkatöihin. Tarjolla on eri pituisia lyhyitä sijaisuuksia sekä valmistus- että palvelukeittiöissä. Työtehtäviä on mm.
astiahuollossa, ruoan esille laitossa, ruoanvalmistuksessa, varastoinnissa ja tavaroiden lähetyksessä.

Työaika sijoittuu valmistuskeittiössä arkipäiviin ja viikonloppuihin n. klo 6 - 17 välille. Palvelukeittiöissä työskennellään arkisin klo 7 - 16 välillä. Haemme erityisesti henkilöitä, jotka pystyvät lähtemään töihin joustavasti lyhyelläkin varoitusajalla.

Edellytämme hakijoilta ruokapalvelualan koulutusta tai työkokemusta keittiötyöskentelystä sekä hygieniapassia.

Kiinnostuitko?

Hae meille keikkatöihin Sarastia Rekryn kautta:
https://customers.nextime.fi/seuturekry/ng/m#/job/8033/lang/fi



14.4.2020

Kotkan kaupunki järjestää kouluruokaa korvaavan ruokajakelun etäopiskelussa oleville koululaisille ja opiskelijoille

Kotkan kaupunki tarjoaa ruokatuotteita koululaisille ja opiskelijoille tukemaan etäopiskelua ja korvaamaan kouluruokailua poikkeustilanteissa.

Halukkaille peruskoululaisille ja valmistavan opetuksen oppilaille jaetaan 14. huhtikuuta alkaen ruokakassit, joihin on koottu viikon lounas-annokset, ruokajuoma, leipä ja levite. Lukioiden ja aikuisten perusopetuksen opiskelijoille jaetaan ruokakassit, joissa on valmiita tuotteita sekä ruokatarvikkeita kuluvan viikon lounastarpeiksi.

Kymijoen Ravintopalvelut Oy vastaa ruokassien sisällön toimittamisesta. Kotkan kaupunki vastaa etäruokailun järjestämisestä kokonaisuudessaan ja ohjeistaa vanhempia etäruokailuun liittyvissä asioissa.

Ruokakassien sisältö pyritään pitämään lounasruokailuun sopivana niin pitkälle kuin mahdollista, yhteiskunnassa vallitsevat tilanteet huomioiden. Poikkeukselliset olosuhteet vaikuttavat kuitenkin suuresti myös tavaroiden saatavuuteen, jonka johdosta niiden sisältö voi vaihdella.

Ruokakassien noutajia pyydämme huomioimaan seuraavia asioita:

- Noutaessasi ruokakassia, vältä turhia lähikontakteja.

- Osa tuotteista jaetaan kylminä. Siirrä kylmäsäilytystä vaativat tuotteet kotiin saavuttuasi välittömästi jääkaappiin (alle + 6°C).

- Lue tuotteiden pakkausmerkinnät huolellisesti ennen käyttöä.

- Huomioi tuotteiden sopivuus omaan ruokavalioosi ja noudata pakkauksissa mainittuja kuumennus- tai kypsennysohjeita.

- Tarkista aina tuotteiden päiväysmerkinnät.

- Pese kädet huolellisesti saippualla ennen tuotteiden käsittelyä ja ennen ruokailun aloittamista.

 

8.4.2020

Vuosikatsauksemme 2019 luettavissa e-julkaisuna

Klikkaa alla olevaa kuvaketta ja tutustu
Kymijoen Ravintopalvelut -konsernin vuosikatsaukseen 2019

Vuosikatsaus2019

3.4.2020

Tilaa erityisruokavalio oppilas- ja opiskelijaravintolaan lukukaudelle 2020-2021 viimeistään 24.4.2020

Hyvät huoltajat ja opettajat,

Oppilaiden, esikoululaisten ja iltapäivätoimintaan osallistuvien lasten sekä aikuisten erityisruokavalioiden tarve selvitetään joka kevät, jotta saadaan ajantasainen tieto tarvittavista erityisruokavalioista.

Jokaisen erityisruokavaliota tarvitsevan oppilaan huoltajien on täytettävä erityisruokavaliolomake, vaikka ruokavalioon ei olisikaan tullut muutoksia.

Huomioitavaa on myös, että terveydellisestä syystä tarvittava erityisruokavalio tulee olla lääkärin toteama. Mikäli ette ole aiemmin keskustelleet erityisruokavaliosta lääkärin tai terveydenhoitajan kanssa, otattehan yhteyttä kouluterveydenhoitajaan erityisruokavalion tarpeen ja mahdollisten lisätutkimusten arvioimiseksi. Erillistä lääkärintodistusta ei toimiteta kouluun eikä ravintopalveluille.

Erityisruokavaliolomake on sähköinen.

Linkki lomakkeeseen löytyy Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n Internet-sivuilta http://www.makunne.fi/yritys-ja-palvelut/lomakkeita-asiakkaan-avuksi.aspx.

Mikäli erityisruokavalion tarve on loppunut, ei lomaketta tarvitse palauttaa.

Lomake on täytettävä 24.4.2020 mennessä. Mikäli lomaketta ei täytetä, ei erityisruokavaliota tarjota enää syksyllä 2020.

Mikäli ruokavalioon tulee lukuvuoden aikana muutoksia, on aina täytettävä uusi erityisruokavaliolomake. Oppilaan turvallisuuden vuoksi keittiössä tulee olla kirjallinen tieto ruokavaliosta.

Ystävällisin terveisin,
Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Lisätietoa kouluruokailusta ja erityisruokavalioista:
http://www.makunne.fi/ravitsemus/ravitsemuskaesikirja.aspx

1.4.2020

Kymijoen Ravintopalvelut -konserni päätti yhteistoimintaneuvottelut

Kymijoen Ravintopalvelut -konserni päätti 1.4.2020 koko konsernia koskevat
yhteistoimintaneuvottelut, jotka käynnistyivät 23.3.2020.

Yhteiskunnassa vallitsevien tilanteiden johdosta yhtiön tarjoamien palveluiden tarve
on vähentynyt mm. kouluruokailussa, koulujen oppilaiden siirryttyä etäopetukseen. Työvoiman vähentyneen tarpeen sekä talouden tasapainon ja tulevan toiminnan turvaamiseksi yhtiö lomauttaa työntekijöitään ajalla 6.4. - 31.5.2020. Lomautukset koskevat vuorolomautukset huomioiden kaikkiaan yli 60 henkilöä.

Haasteelliset ajat vaikuttavat merkittävästi konsernin talouteen. Lomauttaminen on konsernissa yksi keino yhtiön toimintaedellytysten ja työntekijöiden työpaikkojen turvaamiseksi myös tulevaisuudessa.

19.3.2020

Koronavirusepidemia tuo muutoksia palvelu- ja tuotetarjontaan

Poikkeuksellisen haasteelliset ajat tuovat muutoksia toimipisteidemme aukioloihin.

Lounas- ja henkilöstöruokailun asiakkaamme ovat koronavirustilanteen vuoksi vähentyneet, mikä on seurausta asiakkaiden muuttuneista toimintatavoista, kuten etätyöskentelyn lisääntymisestä. Tämän johdosta osa Makunne Ravintoloista on toistaiseksi suljettu. Avoinna olevista Makunne Ravintoloista voi halutessaan noutaa lounasruoan myös mukaansa, mikäli ruokailu ravintolassa ei ole vaihtoehto.

Kaikkien toimipisteidemme ajantasaiset yhteystiedot löydät verkkosivuiltamme kohdasta yhteystiedot: http://makunne.fi/yhteystiedot.aspx

Pyydämme ystävällisesti huomioimaan, että vallitsevat tilanteet saattavat tuoda muutoksia myös kaikkien asiakasryhmien ruoka- ja tuotetarjontaan.

18.3.2020

Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo palvelee toistaiseksi ainoastaan Kotkan kaupungintalolla työskenteleviä ja Kotkan kaupungin työntekijöitä

Yhteiskunnassa vallitsevien olosuhteiden vuoksi Kotkan kaupungintalolla
sijaitseva Makunne Ravintola-Kahvila CafeToivo palvelee toistaiseksi ainoastaan kaupungintalolla työskenteleviä ja Kotkan kaupungin työntekijöitä.

Kiitos ymmärryksestänne.

Kaikkien Makunne Ravintoloiden yhteystiedot löydät täältä.

18.3.2020

Makunne Ravintola LounasOliivi sulkee ovensa toistaiseksi 23.3. alkaen

Yhteiskunnassa vallitsevien olosuhteiden vuoksi Kuusankoskella
sijaitseva LounasOliivi sulkee ovensa 23.3. allkaen toistaiseksi.

Kaikkien Makunne Ravintoloiden ajantasaiset yhteystiedot löydät täältä.

17.3.2020

Ravintoloiden ylijäämäruoan myynti on keskeytetty toistaiseksi

Yhteiskunnassa vallitsevien olosuhteiden vuoksi keskeytämme
ravintoloidemme ylijäämäruoan myynnin kaikissa toimipisteissämme toistaiseksi.

Kiitos ymmärryksestänne.

17.3.2020

Makunne Ravintola LounasCafe sulkee ovensa toistaiseksi 18.3. alkaen

Yhteiskunnassa vallitsevien olosuhteiden vuoksi Takojantiellä Kotkassa
sijaitseva LounasCafe sulkee ovensa 18.3. alkaen toistaiseksi.

Kaikkien Makunne Ravintoloiden ajantasaiset yhteystiedot löydät täältä.

16.3.2020

Kymijoen Ravintopalveluissa on varauduttu koronavirukseen

Asiakkaiden ja henkilökuntamme turvallisuus on meille tärkeintä. Varautuminen erilaisiin poikkeustilanteisiin on yhtiössä normaali toimintatapa ja nyt valmiutta on nostettu koronaviruksen vuoksi.

Kymijoen Ravintopalveluissa on varauduttu koronavirustilanteen vakavoitumiseen. Seuraamme tiiviisti tapahtumien kulkua sekä noudatamme viranomaisten suosituksia.

Toimipisteissämme noudatetaan erityistä huolellisuutta turvallisuuden varmistamiseksi. Kiinnitämme tehostetusti huomiota hygieniaan ja virustartuntoja ehkäiseviin toimintatapoihin.

Viruksen leviämisen ehkäisemiseksi toivomme myös jokaisen toimipisteissämme ruokailevan asiakkaan olevan huolellinen ja kiinnittävän erityistä huomiota käsi- sekä yskimishygieniaan.

Kiitos yhteistyöstä.

8.1.2020

Uudistuksia Makunne Ravintoloiden lounastarjontaan ja muutoksia lounashintoihin

Uudistimme Makunne Ravintoloiden lounastarjontaa vuoden 2020 alusta alkaen.

Toisena lounasvaihtoehtona tarjolla oleva keitto/puuro ja ruokaisa salaattipöytä täydentyi päivittäin tarjottavalla lämpimällä proteiinipitoisella lisäkkeellä.

Uudistuksen myötä molemmat lounasvaihtoehdot ovat Makunne Ravintoloissa
samanhintaiset 1.1.2020 lähtien:

 Lounaspöytä I  tai  Lounaspöytä II:  8,30 €/lounas

                 Sopimusruokailijat ruokailevat sopimushinnoin

                - Kymsoten henkilökunta 7,95 €
                - HUS henkilökunta 6,80 €
                - Kotkan kaupungin henkilökunta 6,50 €

Huom! Olemme jatkaneet kevytlounaslippujen vastaanottoa!
Ravintolat vastaanottavat keyytlounaslippuja 17.1.2020 saakka niin,
että lippu käy osaksi lounasmaksua.

27.12.2019

Makunne Ateria- ja kappakassipalvelun sisältö ja hinnat 2020

Kotiovelle toimitettuihin aterioihin sisältyy pääruoka ja jälkiruoka.

Valittavana on päivittäin kaksi eri ateriavaihtoehtoa, halutessaan asiakas saa tilata molemmat.

Ateriahinnat 2020 sis. aterian, kuljetuksen ja alv:n
Ateriavaihtoehto 1 - 7,50 €
Ateriavaihtoehto 2 - 6,50 €

Erityisruokavalioiden valmistuksessa olemme alamme
ammattilaisia. Erityisruokavalioiden ateriahinnat:
Ateriavaihtoehto 1 - 8,20 € ja ateriavaihtoehto 2 - 7,15 €

Tutustu ateriatarjontaan Ruokalistat-sivulla.
Ruokalista löytyy nimellä: Makunne Ateria- ja kauppakassipalvelut.

Erillinen hinnasto ja sopimuspohja ovat tarkasteltavissa
lomakkeita asiakkaan avuksi -sivulla.

Aterioissa hyväksymme maksuvälineiksi myös lounassetelit, lounaskortit ja mobiilimaksun sekä sotainvalidien lounassetelit.

Lisätietoa Makunne Ateria- ja kauppakassipalvelusta
Makunne Ateria- ja kauppakassipalvelut -sivulta.

12.11.2019

Koulujen ja päiväkotien Ravitsemuskäsikirja

Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n oma Koulujen ja päiväkotien Ravitsemuskäsikirja on tarkoitettu Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n henkilökunnan, opetushenkilöstön, neuvolan ja kouluterveydenhuollon sekä vanhempien ja oppilaiden käyttöön.

Kirja sisältää tietoa lasten ja nuorten ravitsemuksesta, päiväkodeissa ja kouluissa tarjottavien aterioiden sisällöstä sekä erityisruokavalioista.

Tutustu!
Ravitsemuskäsikirja, Päiväkodit ja koulut 11.11.2019