Ajankohtaista

13.9.2019

LounasCafen aukiolot laajenevat 16.9. alkaen

Makunne Ravintola-Kahvila LounasCafe Takojantie 1:ssä laajentaa aukiolojaan.

Maanantaista 16. syyskuuta lähtien LounasCafe palvelee

Arkisin klo 9.00 - 14.00
Lounas tarjolla klo 11.00 - 13.00

Tervetuloa!

LounasCafen tarkemmat yhteystiedot löydät täältä
LounasCafen ruokalistat löydät nimellä Makunne Ravintola-Kahvila LounasCafe täältä

6.9.2019

Muutoksia Makunne Ateria- ja kauppakassipalvelun asiakaspalvelun aukioloaikoihin

Maanantaista 9. syyskuuta lähtien Makunne Ateria- ja kauppakassipalvelun
asiakaspalvelu palvelee

Arkisin ma-pe klo 7.30 - 14.30

Asiakaspalvelumme tavoitat myös sähköpostitse osoitteesta
ateriapalvelut@makunne.fi

5.9.2019

Erityisruokavalioiden tilaaminen kouluihin, päiväkoteihin ja Makunne Ravintoloihin

Erityisruokavalio tilataan kouluun, päiväkotiin tai Makunne Ravintolaan täyttämällä
sivuiltamme  löytyvä lomake.

Kouluille erityisruokavaliot tilataan sähköistä lomaketta käyttäen.
Päiväkoteihin ja Makunne Ravintoloihin lomakkeet täytetään käsin.

Lomakkeet löytyvät näiltä makunne.fi -verkkosivuilta kohdasta:
Yritys ja palvelut -> Lomakkeita asiakkaan avuksi

Alla suora linkki sivulle:
http://makunne.fi/yritys-ja-palvelut/lomakkeita-asiakkaan-avuksi.aspx

3.6.2019

Makunne Ravintola-Kahvila LounasCafe aukesi 3. kesäkuuta Kotkan Jylpylle, Takojantielle

3. kesäkuuta avasimme uuden Makunne Ravintola-Kahvila LounasCafen
Takojantielle Jylpylle.

LounasCafe palvelee kahvilatuotteilla arkisin klo 9 - 12.
Lounas katetaan tarjolle klo 11 - 12.

Ovemme ovat kaikille avoimet.
Lämpimästi tervetuloa!

Ravintola-Kahvila LounasCafe
Takojantie 1
48220 Kotka
p. 040 647 5244
Palvelemme arkisin klo 9.00 - 12.00
Lounas tarjolla klo 11.00 - 12.00

8.4.2019

Arvot - Hymymme takana, toiminnan perusta

Päivitimme yhteiset arvomme syksyn 2018 ja alkuvuoden 2019 aikana.
Yhteisten arvokeskustelujen tuotoksena arvomme kuuluvat seuraavasti:
Menestymme joukkueena - Rohkeasti eturivissä - Yhdessä asiakkaiden kanssa

Arvot 2018-2019 Kuvaksi Verkkosivuille

8.3.2019

Vuosikatsaus 2018 on julkaistu



Klikkaa vuosikatsauksen kansilehteä ja tutustu
Kymijoen Ravintopalvelut -konsernin vuosikatsaukseen 2018:

Vuosikatsaus 2018 kansilehti

1.1.2019

Teemaviikot ja juhlapäivät vuodelle 2019

Klikkaa ja tutustu:
Teemaviikot ja juhlapäivät vuodelle 2019 asiakasryhmittäin

26.12.2018

Kuusankosken keittiö ja kaksi uutta Makunne Ravintolaa aloittavat toimintansa 1.1.2019

1.1.2019 alkaen palvelemme teitä
kahdessa uudessa Makunne Ravintolassa seuraavasti:

Makunne Ravintola Hoiku (1.1.2019 alkaen)
Kymen Hoito- ja Kuntoutuskeskus, 1. krs
Kokkokallionkatu 2
49400 Hamina
p. 040 199 6264
Lounas tarjolla ma-su klo 11.00 - 13.00

Makunne Ravintola-Kahvila LounasOliivi (2.1.2019 alkaen)
Pohjankorventie 19
45740 Kouvola
p. 040 124 3349
Palvelemme arkisin klo 10.00 - 14.00
Lounas tarjolla arkisin klo 10.30 - 13.00

Lisäksi ruoan valmistus Pohjois-Kymen sairaalasta
siirtyy Kuusankosken keittiöön:

Kuusankosken keittiö
Pohjankorventie 19
45740 Kouvola


Toimipisteidemme tarkemmat yhteystiedot löydät täältä

12.12.2018

Muutoksia Makunne Juhlapalveluiden toimituksiin 1.1.2019 alkaen

Kymijoen Ravintopalvelut Oy on Kotkan kaupungin, Carean, Haminan kaupungin ja Ekamin omistama yhtiö, jonka pääasiallisena tehtävänä on tuottaa ravintopalveluita omistajilleen.

Uuden hankintalain ja in-house asemamme takia joudumme valitettavasti lopettamaan muille yksityisille asiakkaille ja yrityksille suuntautuvan juhlapalvelumyynnin.

1.1.2019 alkaen palvelemme juhlapalveluiden osalta vain omistaja-asiakkaitamme.

Vuoden 2018 tilaukset hoidamme normaalisti.

Loppuvuoden 2018 osalta tilauskirjat ovat jo täyttyneet, joten
emme enää vastaanota uusia tilauksia.

Kiitämme lämpimästi yhteistyöstä. 

Makunne Juhlapalvelut

Lue tiedote kokonaisuudessaan tästä.

19.11.2018

Tuotantopäällikkömme Jyrki Karppinen Paistinkääntäjät ry:n jäseneksi

Tuotantopäällikkömme Jyrki Karppinen on hyväksytty Paistinkääntäjät ry:n jäseneksi,
jonka merkiksi hän vastaanotti kaulaansa upean käädyn Helsingissä 10.11.2018.

Järjestön tunnuksen saaneet ammattilaiset ovat huippuosaajia ja harrastajajäsenet gastronomiaan syvällisesti perehtyneitä.

Paistinkääntäjien tavoitteena on edistää alan ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä, vaalia ja edistää kansallista ruokakulttuuria sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä.

Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n henkilökunta on ylpeä huippuosaajastaan, lämpimät onnittelut Jyrkille!

  Kymijoen Ravintopalvelut Oy Jyrki Karppinen

29.10.2018

Ekamin opiskelijaravintolat Haminassa, Katariinassa ja Malmingilla tarjoavat nyt myös kahvilapalveluita

Tarjoamme 29. lokakuuta lähtien Ekamin opiskelijaravintoloissa Haminassa, Katariinassa ja Malmingilla lounastarjoilun lisäksi myös kahvilapalveluita.

Kahvilat palvelevat opiskelijoita aamupäivästä iltapäivään tarjoten kahvia, teetä, smoothie-juomia, rahkoja, hedelmiä, suolaisia ja makeita leivonnaisia ym. maistuvia tuotteita opiskeluvireyden ylläpitämiseksi.

Kahvilat ovat kaikille avoimia, tervetuloa!
  
Kymijoen Ravintopalvelut Oy Ekamin Opiskelijaravintoloihin Avautuivat Kahvilat
 

17.9.2018

Makunne Ravintoloiden sekä Oppilas- ja opiskelijaravintoloiden erityisruokavaliomerkinnät ovat uudistuneet

Jatkossa merkitsemme verkkosivuillamme olevien Makunne Ravintoloiden sekä Oppilas- ja opiskelijaravintoloiden ruokalistojen pääruoat
käyttäen seuraavia erityisruokavaliomerkintöjä:

L=Laktoositon
MA=Maidoton
G=Gluteeniton
V=Vegaaninen
M=Kananmunaton

Tuotteen ollessa vähälaktoosinen, sen yhteyteen lisätään teksti:
Vähälaktoosinen

10.9.2018

Vietämme Sadonkorjuuviikkoa! Viikolla 37 nautimme syksyn makuja

Viikolla 37 vietämme Sadonkorjuuviikkoa ja tarjoamme asiakkaillemme syksyn makuja.

IMG-20180910-WA0002

20180910_081219_resized

27.8.2018

Kotkassa valmistetaan ruokaa aurinkoenergialla

Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n Keskuskeittiö Kapyysin katolle
asennettiin 220 aurinkopaneelia

Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n Keskuskeittiö Kapyysiin on asennettu kevään ja kesän 2018 aikana aurinkovoimala. Ammattikeittiön katolle asennettiin 220 aurinkopaneelia, joiden vuotuinen sähköntuotto tulee olemaan noin 51 MWh. Tämä on noin kolme prosenttia Keskuskeittiön vuotuisesta sähkönkulutuksesta. Aurinkosähköjärjestelmä on kytketty kiinteistön sähköverkkoliittymän kautta sähkönjakeluverkkoon, josta saadaan virtaa mm. uunien ja patojen käyttöön.

Kymijoen Ravintopalvelut Oy on ollut mukana kolmivuotisessa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Ecool hankkeessa, jonka tavoitteena on lisätä mukana olevien kohteiden energiatehokkuutta. Hankkeessa käsiteltiin myös energiankäytön omavaraisuutta uusiutuvan energian kautta, jossa todettiin Keskuskeittiö Kapyysin olevan erittäin soveltuva kohde aurinkosähkön käyttöön.

Yhtiön tavoitteena on huomioida ympäristöasiat kaikessa toiminnassa siten, että mahdolliset negatiiviset ympäristövaikutukset saadaan minimoitua. Ympäristövaikutuksia vähennetään mm. tekemällä ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavia hankintoja sekä käyttämällä säästeliäästi vettä, materiaalia ja energiaa.

Aurinkopaneelien käyttö vähentää toimipisteen sähkönkäytön aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä n. 8 700 kg vuodessa.

Aurinkovoimalan elinkaaren arvioidaan olevan noin 40 vuotta. Tuotanto alkaa helmikuun lopulla riippuen lumitilanteesta ja auringosta saa energiaa lokakuun loppuun. Eniten aurinkosähköä syntyy yleisesti toukokuussa, koska silloin on aurinkoista ja viileää.

Aurinkovoimala toteutettiin kertainvestointina, johon hyödynnettiin Business Finlandin tarjoamaa energiatukea 25 %. Business Finland myöntää energiatukea hankkeisiin, jotka edistävät uusiutuvan energian tuotantoa tai käyttöä, energiansäästöä, energiatehokkuutta tai vähentävät ympäristöhaittoja.

Aurinkovoimalan hankinta tehtiin KL-Kuntahankintojen puitesopimuksen kautta. Aurinkovoimalan toimittajana oli GreenEnergy Finland Oy.

 aurinkopaneelitAurinkopaneelit Keskuskeittiö Kapyysin katolla. Suuri osa kattopinta-alasta on paneelien peitossa.

20.8.2018

Kasvisten laatu ja saatavuus

Kesällä pitkään jatkunut lämmin ja kuiva sää on ollut kasvisten kasvukauden kannalta erittäin haastava sekä kotimaassa, että ulkomailla. Tämän johdosta kasvisten saatavuus, etenkin jäävuorisalaatissa on heikko koko loppukauden.

Tulemme tulevan syksyn aikana korvaamaan mm. jäävuorisalaatin muilla tuotteilla, esim. kiinankaalilla tai kerä- ja punakaalilla.

Pahoittelemme tilannetta. Toivomme ystävällisesti ymmärrystä
mahdollisissa ruokalistamuutoksissa.


16.4.2018

Vuosikatsaus 2017 on ilmestynyt - Tutustu

Klikkaa alla olevaa kuvaketta ja tutustu
Kymijoen Ravintopalvelut -konsernin vuosikatsaukseen 2017.

Vuosikatsaus sisältää tietoa kuluneesta vuodesta 2017 toiminnallisesta ja taloudellisesta näkökulmasta.

Vuosikatsaus 2017 Kansi Skaalaus

16.4.2018

Kouluruoka 70 vuotta teemaviikko oppilas- ja opiskelijaravintoloissa 16. - 20.4.

Oppilas- ja opiskelijaravintoloissa vietetään 16. - 20.4. Kouluruoka 70 vuotta teemaviikkoa.

Teemaviikolla ravintoloissa tarjotaan ruokia eri vuosikymmeniltä ja tarjolle katetaan mm. pinaattikeittoa, ruis-puolukkapuuroa, maksalaatikkoa, kalapuikkoja ja kebakoita.

Oppilasravintolat Kouluruoka 70 Vuotta Teemaviikko Skaalaus

16.1.2018

Kotkan koulujen ruokalistat uudistuivat vuoden 2018 alusta


Koulujen ruokalistat uudistuivat vuoden 2018 alusta. Päivän kaksi tarjolla olevaa eri ruokaa, ns. ruokaparit, joista toinen on aina kasvisruokaa, ovat tulevaisuudessa entistäkin enemmän samankaltaisia keskenään. Tämän johdosta mm. toisen ruoan ollessa keitto, myös toinen ruokavaihtoehto on keittoruokaa ja toisen ruoan ollessa vuokaruokaa, myös toinen tarjolla oleva ruokavaihtoehto tarjoillaan vuoasta. Muutoksen myötä salaatit ym. lisukkeet sopivat entistä paremmin tarjolla oleviin ruokavaihtoehtoihin, tuoden apuja myös täysipainoisen ja ravitsemussuositusten mukaisen ruokalistan suunnitteluun. Uudistuksen myötä kasvisruokavaliota tai muuta erityisruokavaliota noudattavat ruokailijat on mahdollista huomioida entistä paremmin.

Kymijoen Ravintopalveluiden tuotekehitys huolehtii mm. kouluruokailun reseptiikasta ja uusien, koululaisille maistuvien ruokien kehittämisestä. Palaute on kehittämisessä tärkeä työkalu ja jokainen ruokaan liittyvä palaute käydään tarkasti läpi. Uudistuneista ruokalistoista on toivottu kommenttia Kotkan nuorisovaltuustolta.

12.12.2017

Keskuskeittiö Kapyysin laajennusosa on otettu käyttöön. Keittiö mukana Xamkin Ecool hankkeessa

Kymijoen Ravintopalveluiden keskuskeittiön laajennusosa käyttöön

Kymijoen Ravintopalveluiden Jylpyn keskuskeittiö Kapyysin laajennusosa valmistui aikataulussa marraskuun lopussa. Tilat otettiin tuotantokäyttöön joulukuun alussa. Noin miljoonan euron investointi pitää sisällään 300 m2 jäähdytettyä varasto- ja käsittelytilaa. Tilaa tarvittiin, jotta yhtiö pystyy laajentamaan kylmäruokatuotantoaan strategian mukaisesti. Vuoden 2018 alusta kaikkien Kymijoen Ravintopalveluiden palvelemien oppilaitosasiakkaiden osalta ruokatuotanto hoidetaan kylmäruokatuotantomenetelmällä.

Kylmäruokatuotannossa ruoka esivalmistetaan keskuskeittiöllä jäähdytetyissä tiloissa kylmistä raaka-aineista ja loppuvalmistetaan koulujen ja oppilaitosten ravintoloiden keittiöissä. Näin koululaiset ja opiskelijat voivat nauttia juuri uunista valmistunutta, tuoksuvaa ja lämmintä ruokaa. Myös Katariinan uudessa päiväkodissa tuotetaan ruoka samalla menetelmällä. Kymijoen Ravintopalvelut on ollut Suomessa edelläkävijä kylmävalmistuksen kehittämisessä ja käyttöönotossa.

Kymijoen Ravintopalvelut mukana Ecool hankkeessa

Kymijoen Ravintopalvelut Oy on ollut mukana kolmivuotisessa Ecool hankkeessa, jonka tavoitteena on lisätä mukana olevien erityiskohteiden energiatehokkuutta. Hankkeen kautta, laajennuksen yhteydessä, tehtiin muutoksia mm. ilmanvaihtojärjestelmiin, jonka kautta saavutetaan säästöjä energiassa ja lisätään tilojen käyttömukavuutta.

Ecool hanke

Ecool hankkeessa luodaan toimintamalli ja -ohjeistus erityiskohteiden energiankäyttöön ja -seurantaan.

Toimintamallin perustana ovat energiankäytön nykytilan selvitykset sekä niiden perusteella tehdyt toimenpiteet energiankäytön vähentämiseen. Tuloksena saatava toimintamalli on hyödynnettävissä ja laajennettavissa muiden erityiskohteiden energiatehokkaiden ratkaisujen selvittämisessä.

Kymijoen Ravintopalvelut on yksi hankkeen 13 kohteesta. Hankkeen toimenpiteinä keskuskeittiö Kapyysissä on havaittu vuosittaiseksi energiansäästöpotentiaaliksi lähes 400 MWh/a. Toteutettujen muutostoimenpiteiden vaikutuksesta säästöä hankkeen aikana on saavutettu 180 MWh, josta 120 MWh sähköstä ja 60 MWh lämmöstä. Rahassa tämä vastaa reilu 15 000 €, sähkön hinnan ollessa 100 €/MWh ja lämmön 60€/MWh.

Energiasäästöpotentiaalin lisäksi hankkeessa on mietitty energiankäytön omavaraisuutta uusiutuvan energian kautta. Kapyysi on aurinkosähkön käyttöön erittäin hyvin soveltuva kohde. Kesäajan pohjakuorma on suurempi kuin hyödynnettävissä oleva kattopinta-ala, jopa nykyisen laajennusosan käyttöönoton jälkeen. Hankkeessa on tehty alustavaa kartoitusta, jonka mukaan aurinkopaneelit kattaisivat 3 % sähköenergian vuosikulutuksesta.

2.11.2017

Hakalan koulu sai ensimmäisenä Kotkan kouluna Kouluruokadiplomin

Hakalan koululla syödään diplomiruokaa
-      Hakalan koulu sai Kotkan kouluista ensimmäisenä Kouluruokadiplomin

Kouluruokadiplomi® on Ammattikeittiöosaajat ry:n koululle myöntämä tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän kouluruokailun edistämisestä. Diplomi on osoitus siitä, että koulussa huolehditaan kouluruokailulle asetettujen ravitsemus-, terveys- ja tapakasvatustavoitteiden toteutumisesta.

Diplomin saadakseen Hakalan koulun oli täytettävä diplomin myöntämiseen vaadittavat kriteerit.

Diplomin kysymyssarja antaa myös vinkkejä kouluruokailun toteuttamiseen ja kannustaa kehittämään parantamista vaativia asioita.

Diplomi kertoo myös hyvästä yhteistyöstä. Hakalan koulu haki diplomia yhteistyössä kouluruoan tuottajan, Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n kanssa. Kymijoen Ravintopalvelut Oy kannustaa ja tukee lähivuosien aikana kaikkia Kotkan kouluja Kouluruokadiplomin hakemisessa. Diplomin tavoitteena on kohottaa kouluruokailun arvostusta ja nostaa se näkyväksi osaksi koko koulun yhteistä toimintaa.

Hakalan koulun Kouluruokadiplomia juhlistettiin
Hakalan koulun juhlasalissa torstaina 2. marraskuuta klo 10

Diplomia saapui luovuttamaan Ammattikeittiöosaajat ry:n puolesta Virpi Kulomaa.

 Lisätietoja kouluruokadiplomista http://www.kouluruokadiplomi.fi

Ammattikeittiöosaajat ry kampanjoi Suomi 100 -juhlavuonna suomalaisen kouluruokailun puolesta. Suomalainen kouluruoka on ylpeyden aihe ja sosiaalinen innovaatio, jota tullaan ihastelemaan muualtakin maailmasta.

Tunnelmia Kouluruokadiplomin luovuttamistilaisuudesta:

Kymijoen Ravintopalvelut Oy Kouluruokadiplomin Ojennus Hakalan Koululla

Kymijoen Ravintopalvelut Oy Hakalan Koulun Kouluruokadiplomi

Kymijoen Ravintopalvelut Oy Kouluruokadiplomin Juhlaherkut

Liite: Lehdistötiedote 31.10.2017 Hakalan koulussa syödään diplomiruokaa